Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 62 от 178 ПърваПърва ... 1252606162636472112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 916 до 930 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Виж сега, таванният вентилатор, сам по себе си, нищо няма да направи. Изисква се изграждане на вентилация на помещението. Аз реших въпроса, преди години, по следния начин: Пробих отвор 130 мм. за таванен вентилатор и на негово място сложих регулируема клапа. Отделно си има кухненски аспиратор, чиито шлаух е изведен до този отвор. В долната част на терасата, на нивото на пода, си има изгразен въздушен канал 12х120 см, който е отворен лятно време, а зимата се притваря или затваря с клапа. Когато не се готви в "бокса", се получава естествена вентилация, която е толкова по-интензивна, колкото е по-напечена външната преградна стена. Отдолу влиза свеж въздух, загрява се от стената и излиза през горния отвор. Въпросът с лятната жега няма да се реши.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Позната история,не търси климатик ,а си смени дограмата със стъклопакет "4сезона".При мен беше абсолютно същото, югозападно изложение-лятото не се траеше пълен кошмар.След горната интервенция (бях скептик че със този стъклопакет ще стане)кухнята през лятото ми е най-хладното помещение в къщи без да се ползват клими.

4. Тук е от
    Mar 2014

Благодаря много за отговорите ще мисля по предложените варианти щом като явно климатикът не би свършил работа

5. Member
    Тук е от
    Sep 2013

7,62, няма как да получиш комфортна хладнина без климатик. Сложи го на балкона, на остъклението- щори/пердета и отваряш вратите към стаите, ще отиде хлад и към тях.

6. Тук е от
    Mar 2014

благодаря, а бихте ли ме насочили към някой модел, който е подходящ за случая, моля

7. Member
    Тук е от
    Sep 2013

LG P09RK, SHARP X09PSR, PANASONIC RE09PKE. Само предложения... Докато някой спец не потвърди, не рискувай

8.  

9. Тук е от
    Mar 2014

много благодаря за отделеното време

10. Novice
    Тук е от
    Apr 2014

Здравейте на всички !
    Приятели ми препоръчаха този форум,когато поразпитах тук-там какъв климатик да си взема за новото ми жилище.Изчетох доста голяма част от мненията и научих много неща обаче все още не мога да реша какъв климатик точно ми е необходим.Надявам се и ще съм много благодарен ако ме упътите и всяко мнение би ми било от голяма полза.Ето и отговорите на поставените въпроси в началото на темата:

1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?

- жилищно

2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?

-За цялосезонно ползване

3. Каква е:

а) квадратурата и кубатурата на помещението;

~21 кв.м(6 m X 3,5 m) - 2.60 таван ~ 55 куб.м

б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);

-Дограмата е PVC с двоен стъклопакет,КА

в) квадратура на прозорците;

~4.5 кв.м

г) изложението на помещението;

-южно

д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?

2-ри етаж от 8-етажна тухлена кооперация.Среден апартамент е от 3 на етажа

е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
    всекидневна с трапезария

ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?

-апартамент

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо

-Варна (в центъра до морската градина ако това е от значение)

5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
    -и лятото и зимата искам да поддържам около 21-22 гр

6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?

-Няма никаква изолация и не смятам да поставям за сега.Има балкон,който не е остъклен.Има издаване около 3 метра от фасадата на блока като това е причината една от по-дългите стени да е наполовина открита.

7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?

- ел фурна,телевизор

8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
    - 2000 с монтаж

9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
    - Лятото 35 градуса, зимата до -10

10. ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му,разположението(или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
    Този пост е редактиран от pompaeca; 04-04-14 в 10:03.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Според мен изцяло в бюджета Ви са:
    Panasonic E12PKE-3 eterhea2013
    LG CS12AQ

Малко над бюджета, но си заслужава:
    Fijitsu ASYG 12LTCA
    Fujitsu ASYG 14LUCA

Аз, във вашето положение, бих взел последния от 4те. УСПЕХ!
    Този пост е редактиран от tony34al; 04-04-14 в 10:35.

12. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

mirandi одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Здравейте,

Давам си сметка, че мисията ми е малко абсурдна - тук най-често се коментират, търсят и обсъждат варианти за модели климатици, които да поемат ролята на основно отопление. Аз се интересувам най-вече от охлаждане. Абсурдно, но за сега не планирам развод с Топлофикация София. Наистина, при падане на температурите преди и след парното климатиците ще се позват и за отопление. Но това не е основното, за което се търсят.

Мисията е абсурдна и заради бюджета. Все пак 2800 лв. с включен монтаж за два (2 бр.) климатика май звучи смехотворно. И все пак положението е такова. Като казах, че бюджета звучи абсурдно, да направя положението още по-абсурдно - не мисля, че проявявам интерес към Мидея, Беко, Хайър и т.н. Но при всички положения интереса е насочен към инвертори.

Като благодаря предварително на всеки, включил се с мнение и съвет,

1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът?
    Жилище, двустаен апартамент – дневен тракт – дневна и кухненски бокс, и спалня.

2.За охлаждане, за отопление или и за двете?
    Най-вече за охлаждане на:
    Дневен тракт – дневна и кухненски бокс
    Спалня.

Отопление на същите помещения – единствено в студено време, когато няма отоплителен сезон.

3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението:
    Дневен тракт – приблизително 29,60 кв.м., приблизително 77 куб.м.
    Спалня – приблизително 13,9 кв.м., приблизително 35,7 куб.м.

б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид):
    ПВЦ с някакъв стъклопакет, предполагам евтини. Инвеститора едва ли се е набутал с нещо над минималните изисквания за топлоизолация.

в) квадратура на прозорците:
    Дневен тракт – приблизително 6,4 кв.м.
    Спалня – приблизително 3,8 кв.м.

г) изложението на помещението:
    Изток-Североизток. В апартамента влиза пряко слънчева светлина макс. 2 ч. сутрин, малко след изгрев.

д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
    Апартамент, междинен жилищен етаж в жилищен блок. Апартаментът е външен – граничи със стълбище на блок, коридор и външни стени. Апартаменти отгоре и отдолу се обитават (почти целогодишно) и предполагам отопляват.

е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
    Жилище. Двустаен апартамент:
    Дневен тракт – дневна и кухненски бокс;
    Спалня;
    Коридор, разбира се, свързващ отделните помещения.

ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
    Апартамент, междинен жилищен етаж в жилищен блок.

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
    София

5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
    Основно режим на охлаждане. Желана температура от 22 гр. Ц. до 24 гр. Ц.
    В случай на студено време без парно отново от 22 гр. Ц. до 24 гр. Ц.

6. Има ли изолация на стени/таван/под(външна или вътрешна), на кои от тях има и на кои не.Какъв е вида и дебелината на изолацията?
    Външна термоизолация на външни стени. Най-вероятно 5 см. Стиропор (онова, дето едно време му викахме „морска пяна“) или колкото е минималния стандарт за термоизолация. Не вярвам инвеститора да се е набутал при строежа.

7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
    В дневен тракт обичайните – вградена фурна, хладилник, телевизор, компютър. Нищо като хладилни витрини, фризери, сървъри, печки „Раховец“ и прочее тежка артилерия.

8. Каква сума е приготвена за покупката на климатик?
    Колкото по-малко, толкова по-добре. Въпреки това:
    - Не говорим за Мидея, Беко, Хайър и т.н.
    - Става дума за инвертори.

Може да е 2800 с включен монтаж. За два климатика. Един за дневен тракт. Втори за спалня.

9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
    Охлаждане на лятна жега – над 28 гр. Ц., може да достигне и 43-45 гр. Ц.
    Отопление преди и след парно – под +18 гр. Ц., може да падне и по -5 гр. Ц.

10. ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му,разположението, прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
    Хъм, нещо не сработи качването на файл-а. Дали защото размера е само 8 МВ?

11. Имате ли съпруга приятелка?
    Топлолюбиво, но подлежи на дресура. Надявам се

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от KaHa Виж публикацията
    Здравейте,

Давам си сметка, че мисията ми е малко абсурдна....
    Ето един добър вариант:
    Дневна: LG E12SQ/E12SQU - около 1350 с монтаж,
    Спалня: Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20ZJ-S - около 1400 с монтаж.
    KaHa одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Здравейте и сърдечни благодарности за отговора,

Ще ми позволите ли един, два въпроса?
    Какво мотивира предложението Ви за Мицубиши Хеви за спалнята, а ЛГ за дневния тракт?
    Съотношението цена/параметри, при което капацитета на ЛГ покрива кубатурата на дневния тракт? Докато за Мицубиши Хеви цената на машина за дневния тракт става непосилна, спрямо бюджета?
    А шумът от климатика фактор ли е в предложението Ви?

Признавам, че и аз си помислих, че предвид силно ограничения бюджет ще трябва да се спра на модели от различни производители.

Но все съм си мислел, че претенциозния (като реноме заслужено или или предполагаемо) производител - Мицубиши, Тошиба, евентуално Фуджицу ще е за дневния тракт. Докато по-компромисния (от към реноме да речем) производител ще е за спалнята. Не за друго - вярно, че в спалнята се спи и е важно качеството на съня. Но пък там прекарвам(е) доста по-малко време, в сравнение с дневния тракт и житейските активности в дневната.

Хъм. Предполагам и това е въпрос, на който ще трябва да си дам отговор: коя зона ми е по-важта като общо качество на обитаване.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Основното, което мотивира предложението за MH e никаквия избор на малки машини на нашия пазар. От друга страна Това МH e много добра машина и ще ви върши добра работа и в преходните сезони.
    ЛГ-то е добра и здрава машина и е доста тиха, може би най тихата в този клас. Tака неречените реномирани марки не могат да ви предложат нищо по добро на тази цена. Даже ще бъде по зле.
    Този пост е редактиран от tony34al; 04-04-14 в 16:21.

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Tака неречените реномирани марки не могат да ви предложат нищо по добро на тази цена. Даже ще бъде по зле.

Това май и аз го разбрах, след известно четене тук, във форума. И ми стана странно.

Разбирам, че е нормалност климатиците да се използват за отопление и в тази посока производителите да насочват усилията си.

Но толкова незначителен пазарен дял ли имат хората като мен? Та ако искам добър климатик от производител с реноме да трябва да дам 2,9К до 3К и нагоре за Нокрия или турбо Дайкин или Тошиба Дайсекай... който ще работи само за охлаждане? Абсурдна картинка. И изведнъж се оказах в небрано лозе - как се прави разумен избор в моята ситуация: климатика да е качествено произведен, да е стабилен и надежден, да не вдига гюрултия, да има хубав (за джоба) разход на ел. енергия... и да не струва колкото половингодишната ми работна заплата :D

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе