Страница 42 от 123 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2010
    Живее в
    Бургас

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Здравейте, и от мен. От известно време само четях мненията във форума, но днес се регистрирах за да задам съвсем конкретен въпрос.

Открих на разпродажба PANASONIC CS/CU-UE9JKE на цена около 720 лв. с ДДС без монтаж, с 2 г. гаранция на целия климатик без допълнителна гаранция на компресора.
    В някои от веригите за битова техника го продават с допълнителна 5-годишна гаранция на компресора.

Двуомя се да го купя или не, ще служи за основно за отопление през зимата и по рядко за охлаждане през лятото на спалня 3,6 x 3.6 x 2.5 m.
    Стаята е със североизточно изложение, на втори етаж в панелен блок в Бургас. Само една от стените е външна, с прозорец със стара дървена дограма, без външна топлоизолация.
    На срещуположната стена имаме портал с дървена дограма, който е постоянно затворен. За стаята от другата страна на портала (6,5 x 3.6 x 2.5) ясно, че ще ми е нужен втори климатик, най-малко 12-ка, но за момента се отоплява с акумулираща печка.

Техническите характеристики на този модел по проспекта на Panasonic за 2009 - 2010 г. от магазина най-точно са дадени тук:
    http://hdclima.com/index.php?option=...d=82&Itemid=93

Въпросът ми е заслужава ли си покупката при горните условия и цена? Нужно ли е преди монтажа на климатика да сменя дограмата с нова PVC и да направя външна топлоизлоация, напр. със стиропор 5 см. По принцип съм планирал едно подобно саниране, но не съм сигурен дали ще стане преди първата зима с климатика.

Благодаря предварително за мненията!

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Ще спестиш 230лв при тази цена но дали няма да стане така че да съжаляваш, после при евентуален дефект. Все пак е машина затова се дава гаранцията за фабрични дефекти.

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от andon.bs
    Здравейте, и от мен. От известно време само четях мненията във форума, но днес се регистрирах за да задам съвсем конкретен въпрос.

Открих на разпродажба PANASONIC CS/CU-UE9JKE на цена около 720 лв. с ДДС без монтаж, с 2 г. гаранция на целия климатик без допълнителна гаранция на компресора.
    В някои от веригите за битова техника го продават с допълнителна 5-годишна гаранция на компресора.

Двуомя се да го купя или не, ще служи за основно за отопление през зимата и по рядко за охлаждане през лятото на спалня 3,6 x 3.6 x 2.5 m.
    Стаята е със североизточно изложение, на втори етаж в панелен блок в Бургас. Само една от стените е външна, с прозорец със стара дървена дограма, без външна топлоизолация.
    На срещуположната стена имаме портал с дървена дограма, който е постоянно затворен. За стаята от другата страна на портала (6,5 x 3.6 x 2.5) ясно, че ще ми е нужен втори климатик, най-малко 12-ка, но за момента се отоплява с акумулираща печка.

Техническите характеристики на този модел по проспекта на Panasonic за 2009 - 2010 г. от магазина най-точно са дадени тук:
    http://hdclima.com/index.php?option=...d=82&Itemid=93

Въпросът ми е заслужава ли си покупката при горните условия и цена? Нужно ли е преди монтажа на климатика да сменя дограмата с нова PVC и да направя външна топлоизлоация, напр. със стиропор 5 см. По принцип съм планирал едно подобно саниране, но не съм сигурен дали ще стане преди първата зима с климатика.

Благодаря предварително за мненията!
    Като мощности ти е напълно достатъчен, дори ще имаш запас, но ако заделиш още 230лв. едно Фуджитсу 9ЛГС според мен е по-удачния вариант сега дори е на промоция
    Даже сега като погледнах и 7ЛГС ще ти върши работа и по-малко ще добавиш-180лв. http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eral/asha07lgc

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Според мен UE9JKE не е удачен вариант за основно отопление.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Абе май имаше отзиви, че точно тази серия се е справила добре със студа тази зима.

едит - ето тук: http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg401653

само че има и модели без 3 в сигнатурата и този модел на промоция вероятно е от тях

http://clima.dartek.bg/index.php?opt...ownload&gid=13

7. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Независимо какъв климатик ще вземеш е хубаво да си направиш изолации и да сложиш ПВЦ. Тези пари се избиват много бързо а за комфорта да не говорим.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

rist, нали правиш разлика между E9JKE и UE9JKE? E9JKE е един добър климатик. За UE-серията... не съм сигурен.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009

И UE имат и RE имат и само Е имат и всичките отзад с JKE. Малко по-сложно трябва да го направят тези от Панасоник, така е прекалено лесно.

Той andon.bs си го е написал че е UE и очевидно не е от Е серията, за която dindo каза добри думи.

11. Тук е от
    May 2010

КОЙ ДА ИЗБЕРА МЕЖДУ
    DAIKIN FTXS35G
    MITSUBISHI MSZ - GE35VA
    FUJITSU -ASYA-12LGC
    MITSUBISHI SRK/SRC 35 ZG-S
    ЗА ПОМЕЩЕНИЕ 21КВ НА 1 ЕТАЖ В БУРГАС С ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ И пвц дограма

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Така поставен въпроса... един от първите два.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Според мен и последните два ще се справят успешно.Всичко зависи колко пари си склонен да дадеш.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Всеки от гореизброените ще ти свърши работа, може би Дайкина не, с най-малка мощност е. Избирай по цена и гаранция.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не те разбрах с това за мощността.
    FTXS35G - 1.4 - 4.0 - 5.2 kW
    GE35VA - 1.6 - 4.0 - 5.3 kW
    ASYA12LGC - 0.9 - 4.0 - 5.6 kW
    35ZG-S - 0.5 - 4.2 - 5.1 kW
    Та всичките са с почти еднаква номинална мощност, че и максимална. Различават се по минималната само.

17. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Ако ти е за спалня, си вземи тоя с най-ниския минимум. Аз се преебах в спалня 45м3 да сложа клима с минимум 0,9кв и всяка вечер ме е яд, когато е над 0гр. Спри - тръгни направо докато заспя е доста дразнещо. Да не говорим, че при всяко тръгване се развърта до около 700-750в, при максимум 900 и постепенно намалява, което прави тръгването още по-ужасно.

18. Тук е от
    May 2010

а каква марка е

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 123 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе