Първоначално публикувано от
rgadzhev Колега можеш ли дадеш по-подробни данни за лг-то консумация ако помниш за февруари и как се държи при температури над -15.че гледам се е заформила голяма дискусия.
Питам те, защото тръгнах да го купувам, но докато проучвам за него във фирмата имаха 3 и са ги продали и вече за съжаление не се внасят, предложиха ми Д12АК, който бил същият, но без плазма, а с йони /не знам какво е това/ проблема, че дойде с 350 лв. по-висока цена и се двоумя между него и едно Хитачи RAK35PPA на много голяма промоция. Хитачито не му знам данните на мен ми е необходимо при -10- 3 kw. Намерих един сайт, но май е пунта мара, защото там дават, че при -7 мощността му пада от 4.2kw до 2.7, a при -15 му идва вътъка и влиза в релси вдига си мощността на 3.15kw За ЛГ дават, че не се вляе от външни температури при +7- 4kw, -7- 3.5kw, -10 -3.5 kw.Наистина ли е така, мога да изчакам да му падне цената в края на лятото /при нас се използват основно за охлаждане и фирмата са сигурни, че цената му ще падне, понеже не се продава на тази цена/. Ако пък някой има реални впечатления от това Хитачи как се държи при минусови температури /мощност и размразяване/И двата били с два реда серпентини и еднакво тегло на външните тела, просто Хитачит е приблизително два пъти по-евтино. Ако може мнения от реални ползватели и за ЛГ -то и Хитачито. Благодаря!
Air-conditioning and refrigeration certification programs, Eurovent Certification Air-conditioning and refrigeration certification programs, Eurovent Certification