NA
NA
Да,
Климамаркет Ефендулов ЕООД - Къде да ни намерите във Варна, София, Бургас и Каварна
Колегата, авитохол@, питаше за CS-401CXR2, Тошиба RAS-402UDR SUPER DAISEIKAI 11, Дайкин S40МTRXP в #1201. По-надолу в темата, в моите си постове съм визирал единсвено тях....
Не е "розово" компресора, като се отприщи на макс и КПД на трафа да падне и под 90% или бъркам? Ако сметките са верни, сещам се за една дума "побългаряване".... Машина струваща една лека кола да се спъва от траф, повечето от 5%, не знам? Това питам в постовете си. Колко спъва трафа при максимално развъртане на върховите моделите по-горе?
И още един въпросче
Има ли разликата в КПД на трафа при 12ка и при 7ца? Т.е. при по-мощни машини запазва ли се или намаля? (кпд-то)
Значи трябва още разходи за траф, нали влизал в цената? ....
Можеш да погледнеш новата Сарара Daikin Ururu Sarara RXZ/FTXZ 35 за Европа, казва се Мерцедеса , същата е като другите върхови модели, само по максимал е по-зле...
благодаря
Този пост е редактиран от preparatos; 19-05-14 в 22:47.
КПД почти не се променя до номинала на трафа. Няма значение какъв е климатизатора, стига да не го претоварва. Разбира се, трафът си има ток на празен ход и харчи няколко вата активна мощност, поради което, при минимал на климатизатора, ефективността е по-ниска. При претоварване на трафа, не е ясно с колко точно пада ефективността, просто започва да се превръща в радиатор, топлещ атмосферата. А компресорът се развърта толкова, колкото е номинала на трафа.
Да, благодаря, Ясно, за хубавите машини ще си трябва и мощен траф....иначе язък.... Ама не знам де изкушението понякога си струва
Този пост е редактиран от preparatos; 19-05-14 в 23:07.
Опс моя грешка, извинявам се... Сравнявам по разход RXZ/FTXZ 35 и 100 волтовите машини CS-401CXR2, Тошиба RAS-402UDR SUPER DAISEIKAI 11, Дайкин S40МTRXP.... . т.е. казвам, че е по-зле само по максимал.... RXZ/FTXZ 35 е 0.60-5.00-9.00 kW, а другите са по 10кв ...
Не се хващай за Максимала.....кажи по-горе какво питам за КПД на трафа при Максимала, какво става там?
Този пост е редактиран от preparatos; 19-05-14 в 23:18.
Понеже 14ките са по рядко срещани и не зацепих веднага...ясно...извинявам се за спама....
Защо решихте, че има подигравателно отношение? Точно обратното, това си е най-добрата и силна машина за Европа, а и по данни, защо не и в Световен мащаб..С новия фреон, 3тен топлообменик...екстра е!
ПС. За в бъдеще, ако няма с какво конкретно да помогнеш, не се чуствай задължен острумно да ме репликираш.....
Този пост е редактиран от preparatos; 20-05-14 в 08:56.
Разгледах параметрите на самсунга. Доста добре ми изглеждат, но аз съм лаик и си го признавам. Моля някой който разбира да ми каже нещо за този модел и производител. Определено екстрите на модела са страхотни и бих ги ползвал, включително wifi защото едната машина ще е в спалнята на детето и би било удобно от другата стая да следя температурата и ако има нужда да настройвам климатика без да влизам.
Вторият ми въпрос е при положение че ми трябват 2 идентични вътрешни тела за 2 съседни спални, дали е добра идея да ползвам мулти външно тяло или няма смисъл???