Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 96 от 178 ПърваПърва ... 46869495969798106146 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,426 до 1,440 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Veselin Zhivkov ако пък твърдо държите на европейска машина , можете да погледнете и това fujitsu-asyg07luca
    Мощност BTU 7000
    Капацитет - охлаждане (мин.-сред.-макс) kW 0,5 - 2,0 - 3,0
    Капацитет - отопление (мин.-сред.-макс) kW 0,5 - 3,0 - 4,0
    Консумирана мощност - охлаждане kW 0,460
    Консумирана мощност - отопление kW 0,660
    Сезонна ефективност - охлаждане, SEER / Клас 7,20 / A++
    Сезонна ефективност - отопление, SCOP / Клас 4,10 / A+
    Годишен разход на електроенергия - охлаждане kWh/a 97
    Годишен разход на електроенергия - отопление kWh/a 887
    edi1, Kasap и tony34al харесват това.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Ти видя ли колко е минималната отдавана мощност на FTXS20? 1.3кВт! Дали въобще на пазара има машина с по висока минимална мощност. За, "стаите са малки (11 и 12 кв.м съответно) и с добра изолация и зимата без никакво отопление температурата не пада под 13 градуса", това е възможно най неподходящата машина, според мен.
    Това ми изглежда доста по подходящо:

FUJITSU AS-W22В

Параметри на климатика при 35°C външна температура :
    Охладителна мощност : 2
    .2kW / 0.6~ 3.1/
    Консумация : 425
    W / 95 ~ 800 /
    Параметри на климатика при 7°C външна температура :
    Отоплителна мощност : 2
    .5kW / 0.6~ 5.0/
    Консумация : 46
    0 W / 95 ~ 1345 /
    Параметри на климатика при 2°C външна температура :
    Отоплителна мощност : 3
    .7kW
    APF 6.80
    Този модел не мога да го открия дори в Гугъл. Моля те дай ми линк. Искам да видя какви са му децибелите.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от mirandi Виж публикацията
    Veselin Zhivkov ако пък твърдо държите на европейска машина , можете да погледнете и това fujitsu-asyg07luca
    Мощност BTU 7000
    Капацитет - охлаждане (мин.-сред.-макс) kW 0,5 - 2,0 - 3,0
    Капацитет - отопление (мин.-сред.-макс) kW 0,5 - 3,0 - 4,0
    Консумирана мощност - охлаждане kW 0,460
    Консумирана мощност - отопление kW 0,660
    Сезонна ефективност - охлаждане, SEER / Клас 7,20 / A++
    Сезонна ефективност - отопление, SCOP / Клас 4,10 / A+
    Годишен разход на електроенергия - охлаждане kWh/a 97
    Годишен разход на електроенергия - отопление kWh/a 887

Много хубави минимуми и максимуми, но и доста високи децибели на вътрешното тяло - 21. Не ми харесва това за спалня.

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Veselin Zhivkov Виж публикацията
    ...доста високи децибели на вътрешното тяло - 21. Не ми харесва това за спалня.
    Ти и да искаш по-ниски не можеш да намериш. Всъщност можеш, но се насочваш към корейците от Samsung & LG.

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не са високи, освен това по данни от сервизните трудно можеш да разбереш практически какво е нивото на шума и дали ще те дразни или не.Най-добре е да се чуе машината на живо.Сигурен съм, че 21дб няма да ги чуваш, докато спиш.ТОШО III серия е 27дб по сервизно, ама на 2 метра от главата ти не се чува, сина ми спи край него вече 7-а година.LD то ми е 21дб на КУАЙЪТ - само съм го пробвал преди време-съвсем си е добре, но той винаги си работи на ЛОУ, също е достатъчно тих и си спя на него.Вярно, че е на 4 метра от леглото, но си е тих по принцип.Все пак зависи и от слуха и прага на "дразнимост" на отделния човек.
    Aleksandars, Mega, SPSt и 3 други харесват това.

6. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от gnf Виж публикацията
    Ти и да искаш по-ниски не можеш да намериш. Всъщност можеш, но се насочваш към корейците от Samsung & LG.
    В хола съм с LG H-12MW и съм доволен - нисък минимум, нисък шум и добри екстри, бързо затопля и охлажда, съвсем си отговаря на параметрите. Обаче за спалните имайки предвид колко са малки се надявах на нещо по-евтино да слезна. Че 2 х 2200 лв вече малко идва нанагорно.

Самсунг-а твърде много негативни мнения чух. Може и да е много хубав, но след като чух толкова много пъти "Не си купувай климатик Самсунг, ще съжаляваш" Просто ми е трудно да се хвърля и да рискувам.

Благодаря все пак.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от edi1 Виж публикацията
    Не са високи, освен това по данни от сервизните трудно можеш да разбереш практически какво е нивото на шума и дали ще те дразни или не.Най-добре е да се чуе машината на живо.Сигурен съм, че 21дб няма да ги чуваш, докато спиш.ТОШО III серия е 27дб по сервизно, ама на 2 метра от главата ти не се чува, сина ми спи край него вече 7-а година.LD то ми е 21дб на КУАЙЪТ - само съм го пробвал преди време-съвсем си е добре, но той винаги си работи на ЛОУ, също е достатъчно тих и си спя на него.Вярно, че е на 4 метра от леглото, но си е тих по принцип.Все пак зависи и от слуха и прага на "дразнимост" на отделния човек.
    Да, така е но няма как да чуя всеки климатик и то в подходяща обстановка - защото едно е да го чуеш в помещение с други хора, които говорят, по средата на деня, когато минават коли и има всякакъв шум и съвсем друго е вечер. Може и да си прав и да клекна накрая на Fuji, макар че все пак ще помисля още малко. А за 27 дб изобщо вече и дума не може да става, това е абсурд за мен - въпрос на лично усещане. Радвам се, че за сина ви това е ок и му е комфортно, но за мен не мисля, че ще е.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ами тези посочени 27 не са 27 на слух, аз затова ти казвам, че по данни от сервизните нещата не могат да бъдат реално преценени.На практика при ТОШО при АУТО режим на турбината има още 3 степени под най-ниската и там нещата са някъде около 20дб.Освен това едно примерче - 26 дб на ХИТАЧИ /дето го имам/ не са по-тихи от 27 на ТОШО.Та, много са условностите.
    Mega одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Veselin Zhivkov

От почти месец имам монтиран Mitsubishi Heavy SRK20ZM в спалня ~14 кв. м., ~36 куб. м.

До колкото знам ZM е по-нисък клас от ZMX.

Това, което мога да споделя от кратия си опит: машината е тиха. Лаптоп, като набримчи вентилатора е по-шумен от климата.

И като си постигне зададената температура климата - SRK20ZM, не духа. Нито прави вятър да ти отнесе чаршафите. Нито може да ти докара схващане в кръста, ако седиш гол след банята на включена клима. Това последното - за схващането, го казвам от личен болезнен опит, че имам стара травма и последващо прищипване ивъзпаление на нерв на гърба.

Но НЕ, въпросната машина не работи така, "все едно изобщо я няма". Ако някой е силно чувствителен...
    Mega одобрява това.

10. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от KaHa Виж публикацията
    Veselin Zhivkov

От почти месец имам монтиран Mitsubishi Heavy SRK20ZM в спалня ~14 кв. м., ~36 куб. м.

До колкото знам ZM е по-нисък клас от ZMX.

Това, което мога да споделя от кратия си опит: машината е тиха. Лаптоп, като набримчи вентилатора е по-шумен от климата.

И като си постигне зададената температура климата - SRK20ZM, не духа. Нито прави вятър да ти отнесе чаршафите. Нито може да ти докара схващане в кръста, ако седиш гол след банята на включена клима. Това последното - за схващането, го казвам от личен болезнен опит, че имам стара травма и последващо прищипване ивъзпаление на нерв на гърба.

Но НЕ, въпросната машина не работи така, "все едно изобщо я няма". Ако някой е силно чувствителен...
    Да, за Mitsubishi Heavy общо взето повечето мнения са, че са доста тихи машини. Тук обаче отново идва проблема, който ми посочи tony34al - твърде големи стойности за минимум отдавана мощност - т.е. за моите ултра малки спални тези климатици ще са постоянно на он-оф режим, вместо да работят нормално. А то като е на он-оф просто е безсмислено да се дават много пари за хипер-инвертор. Или поне аз така съм чел. Така че търся машини с нисък минимум, за да паснат добре на помещенията, за които ще ги купувам.

Благодаря ти все пак. Както казах основно се колебаех между Daikin и Mitsubishi Heavy преди tony34al да ми обърне внимание на минимумите. Сега съм в още по-голяма дилема.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Ниски реални минимуми, добра изолация и добре оразмерена за конкретното помещението машина с голямо вътрешно тяло = тих климатик. Това са най важните условия за тишината в стаята, а не децибелите в каталозите. Те се мерят в лабораторни условия, в режим на охлаждане и т.н. Та понякога 16dB може да са повече от 27dB.
    ПС - За AS-W22B не можах да открия нива на шум на вътрешното тяло, но Alexi има такъв и може да ти сподели впечатления.

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

искаш МИЦУ,да е тих и нисък минимум=К2У.имам ги два и са страхотни

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    ПС - За AS-W22B не можах да открия нива на шум на вътрешното тяло, но Alexi има такъв и може да ти сподели впечатления.
    Алекси изхвърли ново Мицу за да го сложи тоя таралясник.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    искаш МИЦУ,да е тих и нисък минимум=К2У.имам ги два и са страхотни
    Какво е това "К2У"??? Не го знам, може ли по-конкретно цялото наименование на модела, моля?

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

К2У="Климатик 2-ра Убуст". Карат ги нелегално през Босфора с бракониерски гемии.
    Иначе са произведени за Страната на изгряващото слънце. Има много писано из форума.

17. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

... ...

18. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    К2У="Климатик 2-ра Убуст". Карат ги нелегално през Босфора с бракониерски гемии.
    Иначе са произведени за Страната на изгряващото слънце. Има много писано из форума.
    Благодаря!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе