Страница 121 от 190 ПърваПърва ... 71111119120121122123131171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,801 до 1,815 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2015 г.

Здравейте,

Трябват ми климатици за дневна (23кв.), спалня (12.5кв.) и детска стая (11.5кв.). Бих искал мнения за машини, които са по възможност с най-добър COP и ниска енергийна консумация, да не ме оставят в студовете и вътрешното тяло да е максимално тихо. Бюджетът ми е 1500 лева на климатик с монтажа (ако за стаите са по-евтини, остатъка може да отиде за дневната). Имам предпочитание към Митсубиши, а за Дайкин чувам противоречиви мнения. Kакво мислите за Панасониците? Например този: CSE09QKEW - http://*********/productv/8404/invertoren-klimatik-panasonic-cs-e09qkew-cu-e09qke-etherea-2014.html. Няма ли да е много мощен за спалнята и/или детската? Дали би бил подходящ за дневната?

1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - тъpгoвcĸo, жилищнo, oфиc, мaгaзин и т.н? - жилищно.

2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - и за двете като акцента ще е на отоплението.

3. Kaĸвa e:

a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - 23кв./60.4куб.;12.5кв./32.5куб.;11.5кв./30куб.
    б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); - PVC, двоен, обикновен.
    в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; - 7кв;4.5кв;3.6г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; - изток;изток/юг;изток/юг.
    д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? - последен етаж под покрив бетонена плоча с хидро изолация.
    e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; - дневна;спалня;детска.
    ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - апартамент.

4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa? - София.

5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - 25/22.

6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - стени 8 см. изолация и поротерм тухли. На тавана хидро.

7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - в дневната има фурна, микровълнова, хладилник, абсорбатор, миялна, ел. кана.

8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop. - 1500 лв. на брой. с включен монтаж.

9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - минус 15.

10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. - нямам.

Предварително благодаря.
    Този пост е редактиран от baraev; 07-10-15 в 17:41.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2013

Отговор: Избор на Климатик

Необходим е климатик за Г-образно помещение(хол с трапезария) 30-34м2 височина 2.60м.Апартамента се намира в София,тухлен блок 6 етаж c външна изолация!Прозорците са ~11-12м2, пвц дограма Pexay 5 камерна,двоен стъклопакет.Една външна стена е,като в самото помещение има кухненски бокс отделен с врата.Cпpял cъм ce нa :Тоѕhіbа Rаѕ-16G2КVР Dаіѕеіkаі 8 или 13ĸa Dаіѕеkаі 8 Fuјіtѕu nосrіа 14 Fuјіtѕu АЅYG12LТСА

4. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Бараев - панасоник Е7 за малките помещения и Е12 за голямото

Форс - нокрия 14

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Бараев - панасоник Е7 за малките помещения и Е12 за голямото

Форс - нокрия 14

Благодаря за отговора, но от къде да намеря Панасоник 7-ца? Навсякъде 9-ки ..

6. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Може би не всички ги качват в сайтовете, но който има 9-ки и 12-ки може да достави 7-ца.

7. Member
    Тук е от
    Aug 2014

Цитат Първоначално публикувано от force2005 Виж публикацията
    Необходим е климатик за Г-образно помещение(хол с трапезария) 30-34м2 височина 2.60м.Апартамента се намира в София,тухлен блок 6 етаж c външна изолация!Прозорците са ~11-12м2, пвц дограма Pexay 5 камерна,двоен стъклопакет.Една външна стена е,като в самото помещение има кухненски бокс отделен с врата.Cпpял cъм ce нa :Тоѕhіbа Rаѕ-16G2КVР Dаіѕеіkаі 8 или 13ĸa Dаіѕеkаі 8 Fuјіtѕu nосrіа 14 Fuјіtѕu АЅYG12LТСА
    Нокрия 14 ще Ви свърши работа - прекрасна машина. Но при Вашето г-образно помещение е от огромно значение правилния избор за вътрешното тяло - това е най-точно да го посочи специалист.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Здравейте, търся климатик за хол в тухлен апартамент, само с една външна стена(на втори етаж - с апартаменти отдолу и отгоре), с два прозореца около 4.5кв.м. площ на прозорците, дървена двойна дограма и външни щори, без допълнителна изолация, западно изложение, около 45кв.м. площ на помещението, около 120 кубатура.ще се ползва и за топло и за студено - желана температура около 22-23 градуса през зимата(до минус 15 навън), около 24-26 през лятото.
    Бюджетът е до 1600лв., може и до 100-200 повече. Предварително благодаря на отзовалите се.

10. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Ако вдигнеш бюджета до около 2200-2400 ще можеш да вземеш истинска машина. За 1800 няма да е нещо особено и ще се затруднява доста при по-ниски температури.

11. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

За съжаление с 1800лв. не можете да купите нищо което да ви свърши работа за 45 кв.м.
    Моето предложение е да се насочите към японски климатик втора употреба. Някоя 50-ка или 63-ка, от най висок клас с максимална отоплителна мощност 10-11kW.
    Ще останете доволен.
    Alexi и rukar харесват това.

12. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от Vlado2D Виж публикацията
    Здравейте, търся климатик за хол в тухлен апартамент, само с една външна стена(на втори етаж - с апартаменти отдолу и отгоре), с два прозореца около 4.5кв.м. площ на прозорците, дървена двойна дограма и външни щори, без допълнителна изолация, западно изложение, около 45кв.м. площ на помещението, около 120 кубатура.ще се ползва и за топло и за студено - желана температура около 22-23 градуса през зимата(до минус 15 навън), около 24-26 през лятото.
    Бюджетът е до 1600лв., може и до 100-200 повече. Предварително благодаря на отзовалите се.
    ИНВЕРТОРЕН КЛИМАТИК СПЛИТ СИСТЕМА LG P18RK.NSC - със почти същите параметри като нокрия 14-ка. По време на промоциите струваше около 1300 лева.

Така както описваш нещата - само една външна стена, отдолу и отгоре топлещи съседи, не е ясно какви точно са ти топлозагубите. Защото ако са малки може да не ти е необходима чак толкова мощна машина, въпреки, че помещението е голямо.
    mirandi одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Джак ,гарантираш ли за това изделие? Защото има народна мъдрост :"За толкова пари толкоз"
    Rumb@ta одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Какво да гарантирам? Да не съм го правил аз? Машината може да отдаде 9 киловата на отопление, така че със сигурност ще бъде предостатъчна.
    Гледам, че производителя си му дава 3 години стандартна + 2 години допълнителна гаранция, което според мен е много добре.
    За сравнение на прехвалените дървени панасоници гаранцията е само 2 години. Защо ли?
    И аз бих предпочел корейска или европейска сглобка на lg отколкото разни китайско-японски имитации за над 2000 лева.
    И не винаги по-скъпото е по-добро.
    Ако е произведен в Евросъюза/Унгария, разликата в цената идва от спестените мита.
    popov и mirandi харесват това.

16. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Единственото дървено наоколо са филофиите ти Джак... Какво значение колкот години е гаранцията на Панасоник, при положение, че на почти никого не се налага да я изпошзва?
    spas.slavchev одобрява това.

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Какво значение колко години е гаранцията на Панасоник, при положение, че на почти никого не се налага да я изпошзва?
    Той май за компресори питаше...
    justify одобрява това.

18. Тук е от
    Oct 2015

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2015 г.

Здравейте

От няколко дни си блъскам главата над следната задача:
    1. Жилищно помещение

2. 32кв.м, стандартна височина
    3. Външна изолация, прозорци общо 5м2 с пвц

4. Изцяло изток
    5. София, кооперация с външна изолация, 3 етаж, обитаеми апартаменти от всички страни
    6. Бюджет: около 1500 лв.
    7. Основно за отопление

Предварително благодаря!!!
    Какво мислите за този:

Инверторен климатик Daikin FTXB50C/RXB50C 2015

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе