Честно казано не съм час с климатиците и затова питам колега,ако можеш нещо по конкретно да предложиш ще съм благодарен!
Честно казано не съм час с климатиците и затова питам колега,ако можеш нещо по конкретно да предложиш ще съм благодарен!
Milen Berberov, ето Ви няколко предложения които ще Ви свършат работа:
Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi Plus
General Fujitsu ASHG09LUCA
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZMP-S~SRC35ZMP-S Standart
Toshiba RAS-137SKV-E5 AvAnt
Не зная от къде сте и дали има читава фирма за японски климатици във вашият град.
Но бих ви препоръчал да се огледате за Toshiba RAS-225UDR или Toshiba RAS-225NDR.
И двата имат доста по-висока отоплителна мощност от предложения от вас, както и плазма и йонизация. Предните панели им са моторизирани - подвижни.
И са много красиви, като се сложат на стената. Има толкова много и други модели подходящи за малка спалня при японските.
Върховите модели на Mitsubishi са също много тихи и с голям потенциал при много ниски температури.
Милен Берберов, за 1500 лв. можеш спокойно да си купиш нов прекрасен климатик. Погледни и този Panasonic CS-XE09QKEW/CU-E09QKEW - вчера доста го хвалиха във форума.
Японски употребяван климатик и жена не се питат за години , иначе е проява на лошо възпитание![]()
dodo по нови са от Хитачито ти дето го хвалиш във всяка тема![]()
Първо благодаря на всички за помоща ,значи намирам се в района на Смолянско и климатика ще се ползва най вече за отопление щот лятото тука няма чак такива големи жеги ,най много до 30 гр ,иначе най големия проблем е намирането на климатици ,примерно в един магазин питам за Митсубиши ,казват ми че работят само с Електрик, а Хевито не ,та си голям проблем намирането,дали да го поръчам онлайн?
Milen Berberov, доколкото разбирам, сте от Рудозем. От Смолян до Вашия град са ~ 30 km. По добре си вземете от фирма която може да Ви предложи алтернативи, а не да Ви тика в ръцете това от което има далавера. Ако евентуални транспортни разходи не Ви притесняват, доверете са на фирма от по голям град.
Така е ,ама искам да се ориентирам за някои модели,щот примерно ме питат кажи кой модел искам ,аз да знам горе долу за какво става въпрос!
Малко по нагоре Ви написах модели върху които може да помислите. Все пак имате бюджет с който трябва да се съобразите.
Жилище във Варна, 7 етаж от 9 етажен блок, изложение южно за хол (17кв.м.)и спалня(17кв.м.), целогодишно ползване, дограма, двоен стъклопакет, не разбирам нищо от климатици за това може да се стори неразумна първоначалната идея за един климатик за отопляване на двете стай : Toshiba RAS-13G2KVP-E/RAS-13G2AVP-E DAISEIKAI 8 , който са долепени една до друга, идеята беше дупка в стената и вентиратор за разпределяне на топлината но все повече се колебая до колко ще е успешен експериментът за това, другото решение са два климатика общ бюджет до 2500лв, ще ви бъда благодарен да ми помогнете по вапросът.
Че идеята е неразумна, така е. По добре две отделни машини - първо ще имаш оптимален комфорт в двете помещения и второ, навсякъде ще имаш равномерна температура.
General Fujitsu ASHG09LUCA - 2 бр;
Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi Plus - 2 бр;
General Fujitsu ASHG12LMCA и General Fujitsu ASHG09LMCA
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZM-S~SRC35ZM-S Premium и Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZM-S~SRC25ZM-S Premium
Panasonic CS-RE12QKE и Panasonic CS-RE09QKE
Добре де каква е разликата между Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZMP-S~SRC35ZMP-S Standart и mitsubishi-heavy-srk20zm-s-src20zm-s-premium ?
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZMP-S Standart - базов модел на марката, отоплителна мощност 3.6 kW (0.9 ~ 4.3), 12287 BTU (3072 ~ 14676)
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZM-S Premium - среден клас на марката, отоплителна мощност 2.7 kW (1.2 ~ 3.9), 9215 BTU (4096 ~ 13311)