а аз ще помоля за четене щото не може на всеки да се отговаря поотделно за 1000-ти път
а аз ще помоля за четене щото не може на всеки да се отговаря поотделно за 1000-ти път
Извинявай,но не виждаш ли,че този параметър липсва в ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ, има много други ,а този,сякаш никой не се интересува от него.В ръководството никъде не се споменава за кой модел става въпрос.Ръководство,което е актуално за всички стенни модели.В края на краищата ,човек като дава толкоз пари трябва да се съмнява.Да не остане изненадан от някоя люта зима във Враца.А има и голяма разлика от това, да ти напишат до каква температура практически ще работи,обаче да обявят че до друга гарантирано ще работи,има много такива случаи. На тази таблица която си приложил пише:LGE internal use only.
Този пост е редактиран от emil vasilev; 26-09-15 в 09:30.
Силно се съмнявам че нещо от изброеното ще ти свърши работа. По скоро погледни Панасоник RE09/12 съответно за спалнята и хола.
Отдавана мощност - първия номер е минималната отдавана мощност преди компресора да се изключи. Втория номер (по средата) е номиналната мощност, сиреч мощността, на която климатика е направен да работи през повечето време и третия номер (от дясно) е максималната отдавана мощност (топлина или охлаждане говорим). Колкото минималната мощност е по-малка и максималната мощност по-голяма, толкова по-добре. Проблема е че и цената става по-висока.
Разликата между Хеви и Електри е, че са две отделни компании под шапката на една майка компания. Електрик се специялизират в електроуреди, компютри, стоки за бита главно, докато Хеви строят кораби, танкове, уреди за тежката индустрия. По някаква причина и двете компании произвеждат климатична техника назависима една от друга. Даже се конкурира за едни и същи пазари. Аз си купих хеви за спалня, но не е монтран още така че не мога да дам оценка. Тук във форума това се препоръчва за спални помещения, доколкото знам. А разликата между Фуджитсу, Дженерал и Фуджи е само в името. Това което съм чел е че се правят в един завод и са с еднакви материали и части. Не знам защо в България се предлага един и същи модел под 3 различни марки.
Този модел Дайкин е от тази година и не е зимувал в България. Може да става може и да не става за спалня. Погледнете и това за спалнята:
Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK20ZM-S/SRC20ZM-S PREMIUM
За хола Тошибата ще върши работа мисля. Стар модел без екстри, но цената му е супер. Може да погледнете и това Хеви:
Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK35ZMP-S/SRC35ZMP-S STANDARD
Малко по-нов модел с по-нисък минимум и по-висок максимум, но и цената е по-висока. Успех!
Предстои ми покупка на климатик и ще Ви помоля за съвет, тъй като нямам никакво познание в тази област. Общо взето мога да го избера само по дизайн.
Препоръчаха ми един модел на Midea MS12FU-12HRFN1 (F8), който доколкото прочетох е пълна скръб.
Търси се климатик, който ще се ползва главно за отопление.
Ще се ползва близо до Русе, в къща на 1-ви етаж с нова дограма и външна изолация.
Стаята е 16-17 квадрата, като се цели температура 22-23.
Бюджета по-принцип беше до 1000, но ми се струва, че трудно ще се впиша.
Възможно е и още 200-300 лева повече да се отделят стига да си заслужава.
Някой, ако има предложения ще се радвам да ги сподели.
русе=студ-нужда от качество-недостатъчен бюджет=К2У
В този бюджет за отопление и тези квадрати май само Fujitsu 12 LMCA. Сега може да се намери на 1250-1300 с монтажа.ASHG12LMCA
Въобще не си помисляй за Мидеа.
Закупих този климатик - http://www.technopolis.bg/bg/Invert%...12RKE/p/651658
преди това бях с такъв конвектор, обаче ми харчеше доста - http://www.technopolis.bg/bg/Convect...2000W/p/695017
Този климатик разбрах, че ще бъде по-икононичен, така ли е и с колко? Благодаря ви.
правилния въпрос е ще успява ли да стопли помещението
Здравей goodofwar,
ако някой ти каже колко точно ще харчи сигурно ще те излъже. Това че пише до -10 не означава, че като стане точно толкова и ще спре.
Ети ти една табличка да се ориентираш. На стр. 48 има данни за твоя модел:
http://www.panasonicproclub.com/uplo..._RAC_15_LR.pdf
Alexi - как така дали ще успява да го стопли. Доколкото разбрах този климатик е за 50 квадрата на мен стаята ми е 12, което би трябвало да работи в оптипален вариант, да не се товари толкова и съответно да харчи по малко.
Emil Vasilev - Да инфромиран съм че е до -10 градуса. Те повечето са до толкова.
Имам още един въпрос, как мога да го управлявам от разстояние, например от работата?
goodofwar, ма ти първо го купи, после се сети да питаш... Със здраве да му се радваш!
П.С. И да не вземеш да си демонтираш конвектора!