За сега положението е следното..... Мидея номер 1 я нямало в наличност. Gree наистина никой не го предлага в Силистра, днес проверих и в последната фирма ......
Тошибата я разгледах и се чудя дали има значение, че компресора е 0,75кВ/така видях в сервизно което открих, но не е ли слаб за такъв климатик?/ в сравнение с MS11MU-18HRFN1 който е с 1,15кв, а Daikin FTXB50 евентуално може би е с 1,1кВ. За последния другата седмица ще кажат дали имало в наличност в едната фирма или ще търся в друга вече.
Добър ден на всички!Не съм се включвала от години,когато търсих съвет за климатици за хола и спалнята.Тогава се спряхме на Супер Дайсекаи 5ци и си ги ползваме вече 2ра година.Сега,питането ми е за детската стая,която вече е обзаведена и в която детето започна да спи в нея.Трябва ми климатик най-вече за отопление за стая 12кв,на последния етаж,ново строителство,с външна стена и южно изложение.Искам да е хиперинвертор (като предните ми два),да има тази плазма или йонизатор за пречистване на въздуха,да е нисък минимума,за да не изключва/вклюва постоянно,да е тих,понеже ще е на нивото на едно от леглата (двуетажни са).Цената до 1800лв.Общо взето искам да ми предложите най-подходящото за детска стая,където в един момент и двете деца ще се преместят там.Времето се застуди вече и трябва да действам.Ще очаквам предложенията ви и ви благодаря предварително!
Kris_Valentinova
За този бюджет машина с горните изисквания трудно ще се намери. Може да погледнте една от следните машини:
1. Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi +
2. General-Fujitsu ASHG07LUC
3. Mitsubishi Heavy SRK20ZM-S
4. Panasonic KIT-E7QKE
За подобна стая Toshiba Daiseikai 6 10-ка заспива, но там парите са други.
Този пост е редактиран от Mega; 27-11-15 в 13:53.
Не че нещо, но вземете да четете малко по-внимателно.
Човекът пита за пак нещо не особено реално, но все пак не е колегата с Финлукса с позлатените работи.
Тук малко като футболна тема. За някакви си електроуреди се вихрят страсти и фенство сякаш футболни отбори. И много "фенове" реално не ритали (или само 1-2 пъти) топка в живота си, а всичко разбират, а отделно и не четат постовете на другите.
искам да попитам има ли по-малки машини от 10ката при Тошиба? (спомням си преди години имаше 7ца, за малки помещения)
Има япончици с нежни външни телца и без екстри. Единтвената машина с ефективен йонизатор която покрива изискванията и е на перфектна цена е Етереата на Панасоник. Разбира се че има и по хубави, но там цената е друга и не вярвам да ви се хареса.
Mitsubishi Electric FH25 1900лв с монтаж се намира, има плазма капацитет 17кв до 20кв.
Mitsubishi Heavy 20ZMX 1900лв с монтаж. До 17кв , но без плазма, но с други ефективни филтри.
И двата климатика са хиперинверторни.
Бих предложил и Toshiba Daiseikai 8 10G2, но цената и е висока.
FH25 в 12м2 спалня с изошация и южно изложение = по-добре духалка.
Благодаря ви за предложенията,но след като един път заложих на Тошиба,сега ми се ще да заложа на марката отново.Мега предложи Дайсейка 6ца,а Powerful Дайсейкай 8ца.Като се абстрахираме от бюджета,който дадох по-горе, за 12кв детска,на последния етаж коя ще е по-подходяща?Пак казвам да е тиха,с плазма и нисък минимум...
6-цата няма проблема с по-шумните клапи на 8-ма серия. В 12 квадрата не се чува в режим отопление, стига да не се спира разбира се. Минимумите са им почти еднакви и двете машини имат плазма, и йонизатор. Ако не сте в София няма да намерите 6-та серия, направо гледайте за 8-ма.
Аз бих потърсил 10-ка III серия, май скоро бях гледал някъде.Иначе 20-ица ХЕВИ ми се струва добре, макар да няма плазмени филтър.25FH прекалено мощен иде, според мен.