kristalov, ето Ви няколко предложения които отговарят на Вашите условия:
Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi Plus
Panasonic CS-E9QKEW
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZM-S Premium
Да разбирам ли, че последователността на изреждане не е случайна?
А как бихте сравнили тези 2 панасоника Panasonic CS-E9QKEW и Panasonic KIT-NE12MKE, тъй като гледам са в един ценови клас?
Единия модел е 9-ка, другия 12-ка. NE~MKE е нискотемпературен модел и има максимално развъртане до 6.6 kW. Хубава машина е, но не мисля, че във Вашия случай е подходяща. Никога няма да видите как пълноценно работи такава машина.
Здравейте
Искам климатик предимно за отопление като ще се постави в по малката стая и там ще отоплява постоянно а за няколко часа дневно ще се отваря вратата да отоплява и голямата.
Поради нарисувания прозорец няма да може да се постави климатика срещу вратата а ще е на някоя от страничните стени.
Апартамента е тухлен с дебели стени на първи етаж изложение север юг , без изолация.При така поставената задача хубава 12-ка инвертор би ли се справила.Цена до 1200-1300 лева.
Ще се усеща, че нещо работи, но "отопление" няма да се постигне.
Хубава 12-ка и бюджет 1200-1300 лева са взаимоизключващи.
Разбира се има значение как тълкуваш хубава, ако искаш хубаво до 1300 лева - RE12QKE
MITSUBISHI EX22E5 някой чувал ли е този модел предлагат ми го 2ра употреба но не намерих нищо, коя година е произведен какви параметри има и т.н. ?
Здравейте!
След доста чудене се спряхме на отопление/охлаждане с климатик/ци в помещението позиционирано като всекидневна(хол)/трапезария/кухня, а за спалните и тоалетната конвектори поне на този етап.
Квадратура - 51.5 м2 - 140 м3. ПВЦ дограма, профил: трокал, стъклопакет: двоен- 32мм, външно 4сезона 4мм, вътрешно бляо 6мм. Южно изложение на помещението.Втори етаж от кооперация, монолитно строителство.гр.Хасково.Желана температура лято 26-27, зима 20-23.Тавана на цялото жилище ще бъде с гипскартон (висящ) + 5 см каменна вата, изключение прави банята която е с фибран 3 см. Към момента калкана (западната страна) и терасите са измазани отвън,а другите стени са на тухла. От вътре на Всякъде е с варова мазилка + гипсова шпакловка. Предвидено е саниране на цялата кооперация на пролет с 8 см стиропор.Ще има ел.уреди: плот, фурна, пералня, миялна, абсорбатор, телевизор и прилежащите, мисля че няма нужда да изброявам вс.Сумата е с таван от 5000 лв.Ще се разчита изцяло на климатиците. На долния и горния етаж се живее, като на долния се отопляват с камина с водна риза и радиатори.
![]()
Samsung AR12HSSDAWKNEU * 2, може и 2*9 или 9+12 или една хубава 24-ка.
Най-добре да бъде с 2 машини, защото помещението е голямо.
Много добър избор би бил 2 тошиби дайсекай 8-ма серия 10-ки
Здравейте, все още не мога да си избера климатик.
Да припомня: ще топля/охлаждам около 38кв.м. Искам икономичен климатик, с нисък минимум. Искам да има хубави филтри и разни дивотии като плазмен филтър или поне йонизатор, който да работи постоянно. Много държа вътрешното тяло да е тихо, а външното да не се размразява през 15 мин.
Двуумя се между следните 2 климатика:
TOSHIBA RAS-13G2KVP-E/RAS-13G2AVP-E Daiseikai 8
MITSUBISHI MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VEHZ ZUBADAN
Кой от двата да избера?
Ако нямаш сериозна изолация и много добра дограма, забрави за тези две машини.
Valchev83
Щом искаш да има екстри и да е с нисък минимум ,икономичен и с тихо вътрешно тяло трябва да се бръкнеш малко по-дълбоко:
Японски Климатици-Пловдив ПЛОВДИВ КЛИМА: Toshiba RAS-402GDR NEW
Японски Климатици-Пловдив ПЛОВДИВ КЛИМА: Toshiba RAS-402EDR NEW
Ти си на ход.
Става дума за нов апартамент, построен през 2013, добре изолиран, с дограма РЕХАУ, стъклата не знам какви са, но при около 15 градуса навън, само от слънцето което пече през прозорците вътре става 22 градуса. За сега като падне под 15 градуса се топлим с инфрачервен панел 2 KW и през повечето време термостата държи панела изключен. По това съдя, че апартамента е добре изолиран.
А помещенията всъщност са 2 съседни:
- Хол 28 кв.м. с големи "френски" прозорци на запад и юг.
- стая за игра на сина ми (преходна от хола) - 14 кв. м. но с голям скос (затова я броя за 10кв.м.) Тази стая има 2 прозореца Велукс на изток, а на юг е външна стена.
Във Варна температурите падат под -15 за не повече от няколко дни годишно, а обикновено стоят между -5 и 5. Това че евентуално в някой лют студ и -20 градуса навън (което във Варна става веднъж на 10-15 години) може да се наложи да затворя вратата на стаята за игра и да пусна конвектора в нея НЕ МЕ ПРИТЕСНЯВА. Зубадан-а го дават да си запазва 100% от капацитета (6,6 KW) до -10, така че смятам, че ще ми е напълно достатъчен. От фирмата, която съм избрал идваха на оглед и ми казаха, че дори обикновеното MITSUBISHI MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VEHZ НЕ-Зубадан ще ми е напълно достатъчно, но поради липсата на наличност ще трябва да взема зубадана или да чакам доста докато получат следващата доставка.
Въпроса ми беше по-скоро за качеството и екстрите, а и поне на хартия Тошибата изглежда по-икономична и има доста по-нисък минимум, което ще е от полза при температури като в момента.
Взимай тошиба 13-ка дайсекай 8 много по добре е. Зубадан има нагреватели които стоят включени през доста голяма част от времето, по запознати да кажат колко вата бяха, но за нашите условия няма смисъл