Страница 181 от 190 ПърваПърва ... 131171179180181182183 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,701 до 2,715 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011

Отговор: Избор на Климатик

Благодаря за отговорите . Аз не разбирам от климатици но искам да си купя и малко се обърках за тоя модел защо на тая страница го дават с други параметри HITACHI RAS-2810NX На мен помешението ми е 4 на 5 м. и два коридора общо 8 на 1 м. и височина 2.7см общо 75.6 куб. И сега излиза , че май няма ми свърши работа. Мисълта ми е че трябва да стопля хол и кородор , какъв трябва да взема с какви параметри.
    Този пост е редактиран от justify; 14-12-15 в 04:44.

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    За такива цели не се препоръчва да се използва климатик, какъвто и да било модел. Особено при по-студено време. Климатикът не е калорифер, който да пуснеш "ударно" да затопли за 1-2ч. докато тръгне парното на "6". По всички климатични теми често се пише, че климатикът на отопление трябва да работи постоянно без да се спира. То си е ваша работа, но аз бих взел един по-евтин климатик за охлаждане, а за ударното отопление да използвам конвекторите или нещо от рода на старите калорифери - някоя по-силна духалка. Може и евтиният климатик да помага, но поне няма да съжалявате толкова за похарчената сериозна сума ако се развали.
    Мислех да напиша почти същото че климатика не е калорифер и да стопли по бързо от камината.

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от ivo_ve Виж публикацията
    Благодаря за отговорите . Аз не разбирам от климатици но искам да си купя и малко се обърках за тоя модел защо на тая страница го дават с други параметри Рециклиран инверторен климатик - HITACHI RAS-2810NX - Електродомакински уреди - Бяла Техника от Техно Дом, уреди с нарушен търговски вид, транспортни дефекти безплтна доставка На мен помешението ми е 4 на 5 м. и два коридора общо 8 на 1 м. и височина 2.7см общо 75.6 куб. И сега излиза , че май няма ми свърши работа. Мисълта ми е че трябва да стопля хол и кородор , какъв трябва да взема с какви параметри.
    Минумума за подобна кубатура е 18 000btu тоест 18ка или с 5kw топлоодаване на номинал.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011

Добре съгласен, но другото питане ми е нов или втора ръка .

- - - - - - - - - -

Добре съгласен но другото питане ми нов или втора ръка .
    И на кои марки мога да се спра? . Благодаря предварително .
    Този пост е редактиран от avenger; 11-12-15 в 21:48.

6. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Зависи, като цяло ако си около Пловдив има голяма вероятност да намериш нещо качествено макар и 2ра ръка. Иначе с 2 ръце за ново, монтирана от професионалисти! Не купувай от технотата ( за Бога не купувайте от тези смешници)
    VeleV.Klima и lamushi харесват това.

7. Тук е от
    Sep 2015

И аз съм винаги за нов. Който и от най-евтините модели на японските производители да хванеш, ако е правилно избран и монтиран, ще си върши работа и 3 години няма да го мислиш.
    necata2 одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Цитат Първоначално публикувано от Claire Виж публикацията
    И аз съм винаги за нов. Който и от най-евтините модели на японските производители да хванеш, ако е правилно избран и монтиран, ще си върши работа и 3 години няма да го мислиш.
    Предложи марки да ги проверя. Благодаря.
    Този пост е редактиран от avenger; 11-12-15 в 21:48.

10. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

От къде си?

11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    От къде си?
    Пловдив

12. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Мислех да напиша почти същото че климатика не е калорифер и да стопли по бързо от камината.
    Зависи и от оразмеряването.В спалня 13 кв,съм с 3,5 кв номинал.Вечер го спирам,че не обичам шум и сутрин като го пусна в стаята е около 20 гр,навън при -7,8 ,като се набере отначало до 1300 в,и след 5 мин. вече е топло.Надали и с камина ще се стопли по бързо Естествено в другата стая 25 кв и 4 кв.номинал,това няма как да стане.

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Значи не си прочел условията в задачата а тя е да затопли къща в балканско село която не се ползва постоянно.
    Mega и ^Rokera^ харесват това.

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Значи не си прочел условията в задачата а тя е да затопли къща в балканско село която не се ползва постоянно.
    Яка конвенционалка и каквото - това. Инвертор е обречен при така поставени изисквания.
    bobovo, tony34al, spas.slavchev и 1 други харесват това.

16. Тук е от
    Sep 2015

Предложи марки да ги проверя. Благодаря.
    Имаш ли изолация? Ако е добре изолирано жилището смятам, че една хубава 12-ка ще ти стигне. Примерно Fujitsu ASYG12LUCA или Panasonic E12QKE. Ако искаш да се застраховаш за по-тежки зими трябва да отиваш от 14-ка нагоре. Да кажем Toshiba RASB16N3KV2-E.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Имаш ли изолация? Ако е добре изолирано жилището смятам, че една хубава 12-ка ще ти стигне. Примерно Fujitsu ASYG12LUCA или Panasonic E12QKE. Ако искаш да се застраховаш за по-тежки зими трябва да отиваш от 14-ка нагоре. Да кажем Toshiba RASB16N3KV2-E.[/QUOTE]

http://valdesbg.com/index.php?route=product/product&path=60_77&product_id=303
    http://valdesbg.com/index.php?route=product/product&path=60_76&product_id=246
    Спрях се на тея двата. Но за сега нямам изолация, само някаква пародия на нашите с 5мм стиропор и пвц дограма.
    Пък изолация догодина.
    Този пост е редактиран от avenger; 12-12-15 в 16:49.

18. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Става Хитачито, но нали разбра че коридора не е добре да го вкарваш в сметките за отопление.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе