Опита показва, че 12-ка в 24-25, неизолирани квадрати, селска къща, със стара дограма, води до провал. Ако ще и към АЕЦ да е закачена директно. Климатика, за да топли на сметка се иска изолирано помещение, камо ли къща на село.
Опита показва, че 12-ка в 24-25, неизолирани квадрати, селска къща, със стара дограма, води до провал. Ако ще и към АЕЦ да е закачена директно. Климатика, за да топли на сметка се иска изолирано помещение, камо ли къща на село.
Колега, не съм от " песнопойците-цървули ", независимо от местоположението на вилата ни в момента... Когато човек е в състояние да плати дадена услуга, винаги ще се намери разумно решение и човек, който да го реализира. Принцип. Все пак, благодаря за съвета !
Никой няма против, нито местоположението, нито вилата, нито платежоспособността Ви. Тук идеята е в топлозагубите на помещението. Дай Боже на всеки вила в балкана. Нещата са по-сложни. Да не говорим за качеството на тока в тези райони, които познавам не малко. 80% от модерните машини са скарани с лошото качество на тока, доставян от ЕРП-тата.
Разумното решение е да си смениш дограмата и изолираш къщата, защото ако боднеш 1 Дайсейкай, работата му далеч няма да бъде дайсекайска а.к.а прочети поста на Мега.
Колега, нека се опитам да внеса някои подробности, които явно съм пропуснал, по моя вина. Къщата е сравнително нова, двойна тухла, измазана от вън, дограмата е дървена, но не е стара и е направена двойна, от добър майстор и материал, уплътнена /доколкото е възможно.../. Локално парно, направено грамотно, 38 кW водна риза.Къщата е на 2 етажа / по 60 кв. на етаж/, сериозна изолация на тавана. Искам да я запазя в този си вид, автентична, макар че отлично разбирам ,че има топлозагуби. Допълнително имам и стенни конвектори, френски / да "подпират", когато се наложи при -15 - 20 градуса навън /. Понеже се налага често да отсъстваме, като се приберем от "големия град", се налага да затоплим бързо хола, докато се разгори камината и къщата се темперира. Доста често обаче, не се налага палене на камината, поради сравнително приемливите външни температури и тогава един подходящ климатик би бил удачно решение / става въпрос за хола,около 24 кв.м, 60 кубика /. Поради тази причина трябва да подбера климатик, който да върши тази работа, а и лятото да помага в жегите. Лошото качество на тока е ясно. Остава да консултирам с Вас кои от тези 20% модерни машини ще ми свършат работа. Предполагам, Дайсекая да е една от тях. Ако имате друга идея, моля, споделете. Благодаря !
Този пост е редактиран от виолета; 11-12-15 в 10:42. Причина: допълнително уточнение
За такива цели не се препоръчва да се използва климатик, какъвто и да било модел. Особено при по-студено време. Климатикът не е калорифер, който да пуснеш "ударно" да затопли за 1-2ч. докато тръгне парното на "6". По всички климатични теми често се пише, че климатикът на отопление трябва да работи постоянно без да се спира. То си е ваша работа, но аз бих взел един по-евтин климатик за охлаждане, а за ударното отопление да използвам конвекторите или нещо от рода на старите калорифери - някоя по-силна духалка. Може и евтиният климатик да помага, но поне няма да съжалявате толкова за похарчената сериозна сума ако се развали.
Колега, предполага се, че скъпия, респ. качествен климатик, няма да се развали, ако е подбран правилно и успява безпроблемно да "съжителства" с лошия ток ... Евтиното си е евтино. После винаги остава неприятния "вкус в устата"...
Той няма да се развали, защото е некачествен! Ще се развали, защото инверторната машина не е духалка. Ако сте решили да е инвертор се приентирайте към нещо много кораво, ако не то един конвенционален климатик ще ви свърши работа.
Добре, дайте идея за кораво и качествено, без значение от цената.Благодаря.
Този пост е редактиран от Mega; 11-12-15 в 12:15.
Здравейте на всички. Спрях се на този климатик и ме интересува всяка информация за него . Дали може да отопли помещение от 30 до 40 кв. Също мнения за тази фирма и дали имат предимства пред новите като качество . Приемам и други модели с тея параметри въпроса е да си струват . Ще бъда благодарен на всички отговори.
Hitachi RAS-2810NX
С тези параметри са ти нужни 2 климатика за това помещение. И от 30 до 40 има голяма разлика. Ти си за 60тка.