Страница 30 от 190 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Usa

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2015 г.

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    70 куб.м. е стая около 25 кв.м.,за 800 лв К2У добър-абсурд,че се съмнявам и за нов даже(с уговорки може и да стане)
    То за тези пари нов не абсурд ами пълна скръб

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014

Моля за съвет при избор на подходящ климатик за спалня (тиха работа). Обем 4х3,5х2,5м = 35м3. Бюджет 1200 - 1300 лв.
    Спрял съм се на следните модели:
    - Fujitsu General ASHG09LMCA (Булклима) - 1120лв. без монтаж
    - Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE (Клима нова) - 1189лв. без монтаж
    - Daikin FTX25JV (Клима нова) - 1190лв. без монтаж

Очаквам вашите мнения. Или други предложения.
    Благодаря.

4. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Препоръчвам Panasonic RE9QKE или малко над бюджета E7QKE.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    софия

Cool Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2015 г.

Здравейте! Преди време търсих мнение за климатик за 28 квадрата северно санирано ново строителство жилище.Сега, когато пиша е за да помогна на хора ,които се двоумят какво да си вземат.Първо , отоплявам това помещение вече месец .Имам наблюдение с измерващо устройство и няма да изпадам в подробности .С няколко думи : климатика ,който сложих е mitsubishi heavy 35 zm-s (при оглед и препоръка на фирмата) говорим за София .За сега ,каквото му задам си го изпълнява ,като температура (аз поддържам 22-24 градуса) разхода е около 60 лв. на месец с устройство като споменах засичам . Ако сам бил полезен ще се радвам и благодаря на всички за съветите и помоща! И да вмъкна имам 12 квадрата дограма северна

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

уха машина до 4.8кВ в 28 квадрата ,дано имаш топлещи съседи

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    софия

Жената беше скептик сега се кефи преди това с с конвектор 2500вата едвам стигах 20 градуса при топли дни над нулата .
    това което виждам с очите си никой не може да ми го промени Алекс и слабо ме интересува мнението ти когато фактите говорят.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

петров77,това не е хейт.мисълта на алекси е,че киловатите отдавана мощ са малко за тези квадрати,а не че машината е лоша-не виждам нищо сектантско в това.
    Aleksandars одобрява това.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

уха ,колега Петров ти като жена на 8ми март се сърдиш по спокойничко .. проблем аз нямам ,изказах мнение ,че машината е слаба за помещението в което и ти ще се убедиш щото миналия месец зима нямаше и определено не е ставало -10 ,то 0° кажи речи не е ставало ..

11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Колегата Петров си е купил машина с 4 kW номинал и 35 кила външно тяло, която без особени проблеми улавя достатъчно топлина отвън, без да се заледява. Високите максимуми са абсолютно безсмислени за машина, работеща в темперирано помещение. Много по-важен е минимума, който постига, особено в по-малки помещения. А случаят тук не е такъв. Човекът си е постигнал физически и духовен комфорт, който споделя.
    necata2, ivan74, spas.slavchev и 1 други харесват това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    софия

Съгласен съм с dodo_pv -най-добре казано-като точна диагноза на лекар -благодаря ти!.Не се сърдя а се дразня, когато не ми вярват хора когато имам факти .Когато ,сложих климатика бе -10 на 10.02 .2015 и няколко дена след това се задържа даже имаше сутрини и до -13 ,но се задържаха няколко последователни дни .Благодарение на тези дни около 5 (дена) наблюдавах машината, която си работеше перфектно поддържаше 22 градуса (толкова исках и не сам пускал повече жената не е заморничева) консумираше ми около 600 вата при тези минусови нощи след като се темперира помещението разбира се .Сега минимума поне по устройството което съм закачил е около 320 вата след това си прави off. и тези моменти ги имах в по топлите дни
    Не ви се сърдя ,всички сте много готини и помагате на всички просто ,понякога вярвайте и на такива не професионалисти които искат като вас да помагат Честит празник на жените !

13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Точно хейтари сте станали,не може да ли да разберете,че тези минимуми и максимуми само вас ви вълнуват.С 4,5 номинал и 5кв.максимал топля 30 и кусур квардата до -20 без да се задъхва климатика вече много години.Щом е темперирано помещението тези максимуми които все ги повтаряте никога няма да ги видите,а климите си работят с една постояна консумация която е далеч от номинала даже.Имам и две 28-ци на 100в с минимум 100вата и максимум 8кв. ами никога не съм ги видял повече от номинала да качат(4кв) и те кротуват на 300-500вата зимата.
    Aleksandars одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

по принцип да рядко качват до номинал .. но понякога се случват тежки условия ,зими с мъгли и -7-8 поне тука при мене и тогава е добре човек да има резерв от мощност .. много по зле е обратния вариант - машината да се задъхва и да кляка ( и това съм го изпитвал ) .. вярно ,че всичко е до бюджет ,но понякога за 200-300 лв повече се взима по добър климатик - инвестиция за години напред е това ..
    mirandi одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

ЗНАЧИ ТАКА.......призовавам разбиращите и патилите да спрът да дават съвети,щот се оказва ,че са хейтъри.оставете всеки да си купува машина от който и каквато иска,но при студени зими моля потърпевшите да не се жалват тука,а да се обръщат към този който ги е лъзнал.ако някой иска съвети от мен-лаика ....само на лични.който търси кадърни хора-на лични,щот спряха да ми плащат ЕДНИ ХОРА ЗА РЕКЛАМА.И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО...............ГАНЬО НЕ СИ ПРИЗНАВА ГРЕШКИТЕ.АЙ СЕКТИР
    Alexi, VeleV.Klima и mirandi харесват това.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Алекси, резервът по мощност се осигурява по номинал (или Pdesign). И аз имам запаси по мощност, точно по тази причина. Изключително глупаво би било, която и да е машина да развърти до максимал, в мъгливо време и температура около нулата. Сещаш се какво ще последва, а помещението ще се охлади, със сигурност.

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

ДОДО ЗНАЧИ ИДВАШ НА НАШТА -4 клиовата на номинал,при голям студ са малко за 28 кв.м.
    dodo_pv и VeleV.Klima харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 190 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе