Моля за съвет при избор на подходящ климатик за спалня (тиха работа). Обем 4х3,5х2,5м = 35м3. Бюджет 1200 - 1300 лв.
Спрял съм се на следните модели:
- Fujitsu General ASHG09LMCA (Булклима) - 1120лв. без монтаж
- Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE (Клима нова) - 1189лв. без монтаж
- Daikin FTX25JV (Клима нова) - 1190лв. без монтаж
Очаквам вашите мнения. Или други предложения.
Благодаря.
Препоръчвам Panasonic RE9QKE или малко над бюджета E7QKE.
Здравейте! Преди време търсих мнение за климатик за 28 квадрата северно санирано ново строителство жилище.Сега, когато пиша е за да помогна на хора ,които се двоумят какво да си вземат.Първо , отоплявам това помещение вече месец .Имам наблюдение с измерващо устройство и няма да изпадам в подробности .С няколко думи : климатика ,който сложих е mitsubishi heavy 35 zm-s (при оглед и препоръка на фирмата) говорим за София .За сега ,каквото му задам си го изпълнява ,като температура (аз поддържам 22-24 градуса) разхода е около 60 лв. на месец с устройство като споменах засичам . Ако сам бил полезен ще се радвам и благодаря на всички за съветите и помоща! И да вмъкна имам 12 квадрата дограма северна
уха машина до 4.8кВ в 28 квадрата ,дано имаш топлещи съседи
Жената беше скептик сега се кефи преди това с с конвектор 2500вата едвам стигах 20 градуса при топли дни над нулата .
това което виждам с очите си никой не може да ми го промени Алекс и слабо ме интересува мнението ти когато фактите говорят.
петров77,това не е хейт.мисълта на алекси е,че киловатите отдавана мощ са малко за тези квадрати,а не че машината е лоша-не виждам нищо сектантско в това.
уха ,колега Петров ти като жена на 8ми март се сърдиш по спокойничко .. проблем аз нямам ,изказах мнение ,че машината е слаба за помещението в което и ти ще се убедиш щото миналия месец зима нямаше и определено не е ставало -10 ,то 0° кажи речи не е ставало ..
Колегата Петров си е купил машина с 4 kW номинал и 35 кила външно тяло, която без особени проблеми улавя достатъчно топлина отвън, без да се заледява. Високите максимуми са абсолютно безсмислени за машина, работеща в темперирано помещение. Много по-важен е минимума, който постига, особено в по-малки помещения. А случаят тук не е такъв. Човекът си е постигнал физически и духовен комфорт, който споделя.
Съгласен съм с dodo_pv -най-добре казано-като точна диагноза на лекар -благодаря ти!.Не се сърдя а се дразня, когато не ми вярват хора когато имам факти .Когато ,сложих климатика бе -10 на 10.02 .2015 и няколко дена след това се задържа даже имаше сутрини и до -13 ,но се задържаха няколко последователни дни .Благодарение на тези дни около 5 (дена) наблюдавах машината, която си работеше перфектно поддържаше 22 градуса (толкова исках и не сам пускал повече жената не е заморничева) консумираше ми около 600 вата при тези минусови нощи след като се темперира помещението разбира се .Сега минимума поне по устройството което съм закачил е около 320 вата след това си прави off. и тези моменти ги имах в по топлите дни
Не ви се сърдя ,всички сте много готини и помагате на всички просто ,понякога вярвайте и на такива не професионалисти които искат като вас да помагат Честит празник на жените !
Точно хейтари сте станали,не може да ли да разберете,че тези минимуми и максимуми само вас ви вълнуват.С 4,5 номинал и 5кв.максимал топля 30 и кусур квардата до -20 без да се задъхва климатика вече много години.Щом е темперирано помещението тези максимуми които все ги повтаряте никога няма да ги видите,а климите си работят с една постояна консумация която е далеч от номинала даже.Имам и две 28-ци на 100в с минимум 100вата и максимум 8кв. ами никога не съм ги видял повече от номинала да качат(4кв) и те кротуват на 300-500вата зимата.
по принцип да рядко качват до номинал .. но понякога се случват тежки условия ,зими с мъгли и -7-8 поне тука при мене и тогава е добре човек да има резерв от мощност .. много по зле е обратния вариант - машината да се задъхва и да кляка ( и това съм го изпитвал ) .. вярно ,че всичко е до бюджет ,но понякога за 200-300 лв повече се взима по добър климатик - инвестиция за години напред е това ..
ЗНАЧИ ТАКА.......призовавам разбиращите и патилите да спрът да дават съвети,щот се оказва ,че са хейтъри.оставете всеки да си купува машина от който и каквато иска,но при студени зими моля потърпевшите да не се жалват тука,а да се обръщат към този който ги е лъзнал.ако някой иска съвети от мен-лаика ....само на лични.който търси кадърни хора-на лични,щот спряха да ми плащат ЕДНИ ХОРА ЗА РЕКЛАМА.И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО...............ГАНЬО НЕ СИ ПРИЗНАВА ГРЕШКИТЕ.АЙ СЕКТИР
Алекси, резервът по мощност се осигурява по номинал (или Pdesign). И аз имам запаси по мощност, точно по тази причина. Изключително глупаво би било, която и да е машина да развърти до максимал, в мъгливо време и температура около нулата. Сещаш се какво ще последва, а помещението ще се охлади, със сигурност.
ДОДО ЗНАЧИ ИДВАШ НА НАШТА -4 клиовата на номинал,при голям студ са малко за 28 кв.м.