Страница 32 от 190 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 2844
Like Tree1225Одобрявам

Избор на Климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2015 г.

туиг ,какъв ти е проблема с презапасяването.ако дойде люта зима,презапасилият се ще се кефи,а тоз дет сте му препоръчали нещо НОРМАЛНО-ЩЕ ПСУВА.няма лошо да си дал повече лев за сигурност,лошо е да искаш машина на ръба и да те топли в голям студ-лично мнение неангажиращо никого.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

при условие ,че разликата между 9 и 12 ( примерно ) на даден модел обикновено е 50-150 лв аз бих ги дал да ми е мирна главата особено ако имаш 2 жени дето винаги им е студено
    DUNDURMA, stennly и mirandi харесват това.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Проблемът с презапасяването обикновено е свързан с комфорта. Що се отнася до стая, която е всекидневна, проблем няма. Но ако става въпрос за спалня, презапасяването е лоша идея. За люти зимни дни има различни видове отоплителни уреди, които могат да са в помощ.
    necata2, JOKVN и spas.slavchev харесват това.

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

ДОДО ИМА истина в думите ти,но преди два дни присъствах на предложение в един магазин за 20кв.м. в бургас на клима с 2,5 киловата номинал.но човека не трябвало да се притеснява,щот при голям студ машината щяла да работи на максимала си от 4 киловата и продавача искаше да подпише декларация,че и при зверски студ ,това стигало..............след това почна да говори,че такива зими нямало скоро.......ай мерси а и искаше да ме убеди,че най-важния параметър е КОП-а,а не топлоотдаването
    Alexi и mirandi харесват това.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията

Stennly
    който и да купите от двата ще свърши работа.Аз съм за mitsubishi-heavy-srk25zjp-s1-src25zjp-s1
    То този добре, ама откъде, че после и сервиз или е този с леки промени: Mitsubishi Heavy SRK 25 ZMP-S/SRC 25 ZMP-S

Този пост е редактиран от stennly; 12-03-15 в 15:01.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    ДОДО ИМА истина в думите ти,но преди два дни присъствах на предложение в един магазин за 20кв.м. в бургас на клима с 2,5 киловата номинал.но човека не трябвало да се притеснява,щот при голям студ машината щяла да работи на максимала си от 4 киловата и продавача искаше да подпише декларация,че и при зверски студ ,това стигало..............след това почна да говори,че такива зими нямало скоро.......ай мерси а и искаше да ме убеди,че най-важния параметър е КОП-а,а не топлоотдаването
    пак зависи от конкретния модел .. ако е добър модел на 100 волта той има едни 3кВ над номинала от 2.5 като и хардуера е предвиден - тежки тела ,добър компресор - би се справил с 20 квадрата не му пречи да поработи 10-15 дена над номинал ако се наложи .. но ако е олекотен модел ще му дойде зор малко ..
    Този пост е редактиран от Alexi; 12-03-15 в 16:05.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Въпросът е "До колко градуса външна температура искаме да ползваме климатик за отопление?" 100 вата на куб метър не е презапасяване при - 7 градуса и надолу.При +7 са достатъчни и 50-60 вата на кубичен метър отопляем обем. Друг въпрос са топлозагубите, но в България те по начало са големи...
    100 вата на кубик викаш от онези ватове дето са при +7 градуса. От тях при -7 градуса ще останат към 70% = 70 вата.
    Айде сега си представи една спалня 16 квадрата на 2.60 височина. Ако идеш в магазина и кажеш, че искаш да си сложиш конвектор колко киловата ще ти дадат??? Според мен 2кВ. Айде сега да сметнем ти с колко си се "презапасил" - 16 * 2.60 * 70 = 2.9кВ. Има-няма 50% отгоре.
    Ще речеш ама може да стане -15 - може, ама тогава климатика ти ще е на 55% - 55 вата. Айде пак сметката 16 *2.60 * 55 = 2.28кВ. Пак си 15% отгоре и то на НОМИНАЛА.
    Кога последно помниш -15? Аз дори преди 4 години не можах да го докарам. Дори и да има една седмица с такива температури винаги може за 2 седмици на 5 години да включиш една духалка.
    Сега малко наблюдения за моя и на съседа дайкин GV. Какво да ти кажа - неговия бичи здраво и няма замръзнала тава, моята 60-ка 2-3 пъти на сезон замръзва тавата и то не за друго ами защото не е направена да работи с презапасяване. Добре че навремето не послушах форумните гурута, които ме мятаха на 71-ца.

По-важното от горното обаче е компресорът да не работи постоянно над номинал.Дори постоянна работа на номинал не е добре за компресора.Добре е да констатираме, че 90% от собствениците на съответната търговска марка климатици предоставят само 2 години гаранция...
    Каква работа над номинал??? Един климатик ако го сметнеш при 60-70 вата на кубик сигурно веднъж на 4-5 години ще работи на номинал за има-няма 1-2 седмици.
    Е гаранцията на БМВ и Мерцедес като е 2 години това какво значи, че трябва да ги караме с 20км/ч, че да не се преумори двигателя ли?
    Айде малко по-сериозно.
    necata2 одобрява това.

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Хора, разберете, при големи студове компресорът едва докарва до номинал! Развърти ли повече, ще направи хидравличен удар. Погледнете гра иките или таблиците с електрическата мощност и външната температура.

11. Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Да бе точно така ще стане, ще дадеш едни пари които няма да са никак малко и после ще си пускаш духалката. Това изчисляване на ръба да е един климатик до нищо хубаво не води.
    Alexi, justify и mirandi харесват това.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Ilian, има модели, които могат и малко, и много. Но са скъпички. Например, дайсейкай на Тошиба го може, без да руши комфорта. Със сигурност и някои други.
    Mega одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Air-conditioning and refrigeration certification programs, Eurovent Certification
    Дайсекаите много ги хвалите сигурно са хубави. Ама на линка който съм дал не са толкова впечатляващи. Особено тринайската на дайсейкай 8. Само 2.1 кв при -15.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

мда 10ката има 2.3 ,а 13ката с 1100 ватовия си компресор има 2.1 .. това е смехория на тия отдавна не им вярвам ..
    dodo_pv, Aleksandars, Mega и 1 други харесват това.

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Хм, това е смехория, онова е смехория, а кое не е. ? Изключвам ежк.
    mirandi одобрява това.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Смехория е липсата на интелект, за да проумееш една печатна грешка. Още повече, че поне 100 пъти писах за обърканото инженерно на този модел. Ти как мислиш, дали нокрия 14 при -15 ще извади повече?

18. Member
    Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    pleven

Ама,много ги усложнявате нещата!...Минимуми,максимуми.......Имам два дайсекая,петици-9 и 13 в апартамента си в Казанлък.Не живея там,не слагам клещи и ватметри...Ето даденостите-бях в отпуска от 9 февр.до 24 февруари,жилището е с отлична изолация-вън,вътре,горе,долу.....панелка.64 квадрата,вратите нон стоп отворени!..Зададох 24 градуса,ден,нощ....двама със съпругата,котлони,бойлер,осветление,телевизия,хладилник....Не сме "пестили"!Тока който ми начисляват е 49.76 лв.,крайна стойност с преноси,ддс и всички измишльотини на ЕВН.......Много,малко ,..за мен е супер!..А колко им са минимуми,копове и т.н....не ми дреме!Имаше и топли дни имаше и минус12......Това е резултата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 190 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1836
    Последно: 24-12-10, 18:43
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе