Панасоника е много запазен като нов е на 2013 година е .... но найстина имам някакви притеснения да не дойде слабичък
Панасоника е много запазен като нов е на 2013 година е .... но найстина имам някакви притеснения да не дойде слабичък
Ми... слабичък, колко да е слабичък... Отоплявам с един таралясник с 4,7kW Max 13 м2 помещение в къща без изолация, със 6 външни/неотопляеми съседни стени, 10м2 стара дървена дограма, на 770м надморска височина при температури до -22оС. Ти си в значително по-сгодни условия.
Твоя такъв модел ли е или друг .... ?
Предстои ми покупка на климатик и съм свел избора до следните 2 : Panasonic cs-e12qkew /// Fujitsu asyg12luca.
Климатикът ще се ползва за отопление и за охлаждане като помещението (дневен тракт) е 26 квадрата - апартамент; тухла с външна изолация ; ПВЦ дограма; Северно изложение (приблизително)- 2външни стени; прозорец 5 квадрата и врата 2 квадрата - стъклопакет; Над помещението има тераса ( последен етаж е в кооперацията); Варна - Искам да поддържам 24-25 градуса.
Предполагам и двата климатика ще се справят, но искам да имат запас (за коридора и да помагат за спалнята, която ще е с конвектор). И двата модела са 1600-1700лв с монтаж. Ако има по-добри варианти в ценовия диапазон ще се радвам на съвети - но искам да разбера кой е по-добрият вариант за отопление.
Благодаря предварително
25° е доста височка температура ,аз имам подозрения че и 2та няма да се справят за запас да не говорим ..
Панасоника директно го отпиши. Няма да може да стопли. За това, което искаш ти трябва доста по-мощна машина примерно:
Инверторен климатик LG P18EL-NS2/P18EL-UL2 ADVANCE PLUS
или
LG CS18AQ.NC0/S18AQU.UC0
ако все още може да се намери.
Този пост е редактиран от justify; 26-02-15 в 11:03.
На това първото мицубиши може да "му излезе душата" първите няколко години, когато няма съседи и сградата "се опушва" ...
Ако имаме два климатика като в случая ЛГ с СOP 3.82 и номинал 6.3kW(max 9.0kW). И panasonic с COP 4,76 с номинал E12QKE 4kW(max 6.0kW), ако топлозагубите на помещението са 5kW какви са приблизително COP-овете на двете машини?
да не кажа ,че по мощната машина може да е по икономична и комфортна ..
Здравейте, дайте ми предложения за климатик - таван 800лв. без монтаж, може и конвенционален, за 70кб.м. стая. Аз ще с ориентирам какво да взема по техническите параметри, но просто при ,,евтинджосите" нямам никакво наблюдение за това някакви конкретни евтини модели да ми нахвърлите -мидеи, осаки, нипони или др. ще са ми от помощ.
Взимаи машина на 100 в за тези пари
70 куб.м. е стая около 25 кв.м.,за 800 лв К2У добър-абсурд,че се съмнявам и за нов даже(с уговорки може и да стане)
А някоя фирма в Пловдив за втора ръка клими да ми предложите, може и на ЛС да не се счита за реклама.