Страница 110 от 334 ПърваПърва ... 60100108109110111112120160 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,636 до 1,650 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Избор на климатик 2017

Viking72, всичко си имате от към топлене/охлаждане. Отидете някъде на екскурзия.
    necata2, KI_YOOU, emil vasilev и 1 други харесват това.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    May 2017

Е този Санг не струва.
    Цялата работа е за него
    Ще го подаря на бедно комшийско семейство,даже ще платя монтажа-поне да се охлаждат.

На всички климатици тръбите са в изолацията.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Viking72, всичко си имате от към топлене/охлаждане. Отидете някъде на екскурзия.
    Септември отивам в Германия.
    Но само на екскурзия.
    KI_YOOU и chany харесват това.

4. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

PKE е кофти серия на Panasonic.
    Просто толкова й е цената...както и на другите "промоционални аутлет", те толкова си струват, дори някои се намират и по-евтино, примерно хитачито го бяха пуснали в ТМ на 699.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2006
    Цитат Първоначално публикувано от go6o78 Виж публикацията
    Здpaвeйтe, дa пoмoля дa пoмoгнeтe c избopa нa ĸлимaтиĸ - ще се ползва и за отопление.
    Bътpeшeн aпapтaмeнт c южнo излoжeниe, имa дoгpaмa нo нe и изoлaция. Cтaятa e oĸoлo 18 ĸв.
    Цeнa 1200-1400лв мaĸc
    В другия апартамент имам едно мицубиши хеви 9 обаче не му помня точния модел. Много съм доволен от него и като отопление и като ниво на шум
    Попаднах на това

https://*********/Mitsubishi-Heavy/invertoren-klimatik-mitsubishi-heavy-srk35zmp-ssrc35zmp-s-standard-12000-btu-klas-a.html.
    Струва ли парите
    Илин това
    Което ми препоръчаха по горе
    https://*********/invertoren-klimatik-fujitsu-general-ashg12lucaaohg12luc-12000-btu-klas-a.html

Е по добрия вариянт

6. Banned
    Тук е от
    May 2017

Благодаря на всички колеги за отделеното време и внимание!
    Бъдете здрави и щастливи!
    А пък аз ще мисля с какво да заменя Санга.

7. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Puls Виж публикацията
    Здравейте!
    Предстои ми да купя климатик и моля за насоки и препоръки:
    1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? за жилищно - всекидневна на апартамент
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? ще се ползва основно за охлаждане, но и за отопление, ако парното е слабо или има аварии.
    3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? площ на стаята 15 кв.м., кубатура-39 куб. м., прозореца е ПВЦ двоен стъклопакет с квадратура 3,7 кв. м., стаята е с изложение запад и север, прозореца е на западната стена, северната стена е външна, апартамента е на шести етаж, стаята е всекидневна.
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? Апартамента е в гр. Сливен.
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? 25-26 за лято и 21-22 за зима
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? апартамента е тухлен и няма изолация, под мен апартамента не се обитава
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? аудио и ТВ
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. до 1400-1500 лв
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? -10, -15 през зимата и до 35-40 през лятото
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.

От прочететеното в темата съм се насочил към следните марки: General Fujitsu, Тоѕhіbа и Міtѕubіѕhі, но не съм запознат с моделите на съответните марки
    Моля за съвет какъв точно модел е подходящ за въпросното помещение. Приемам предложения и за други марки.
    Моля и да ми препоръчате фирма в Сливен за климатици, към която да се обърна.
    Благодаря предварително
    Ако може и Александър да даде мнение и препоръки по въпроса.
    За охлаждане повечето машини ще свършат работа. Аз бих погледнал
    MHI20ZM-S или MHI20ZS-S
    General Fujitsu 9 LMCA или Luca
    Toshiba 10 Suzumi или Mirai или Shurai

Цитат Първоначално публикувано от mgos Виж публикацията
    Здравейте форумчани, да се наредя и аз сред питащите за климатици. До момента не съм ползвал отопление с климатици и затова много неща не са ми ясни, но полеко навлизам в материята.
    Първото и най-важно, реално ли е нормалното отопление с климатици, под нормално имам предвид да ти е комфортно топло и да не мръзнеш в краката
    За стая 23 кв.м. гледам 12000BTU, за стая 13кв.м. съответно 9000BTU, Гледам класове поне А++. Като марки предполагам че трябва да бъде някоя от следните - Тошиба, Панасоник, Мицубиши, Дайкините уж са име, но май има недоволни и от тях, може би зависи къде се сглобява, Хитачи ...
    Дайсейкая ми харесва, ама цената му е ... Уж от сравнително конкурентните марки като Панасоник, Мицубиши и т.н. със сравнително подобни х-ки има на доста по-добра цена.
    Не сте дали достатъчна информация за жилището и стаите за конкретна препоръка. Mitsubishi Heavy правят хубави машини.

Цитат Първоначално публикувано от go6o78 Виж публикацията
    В другия апартамент имам едно мицубиши хеви 9 обаче не му помня точния модел. Много съм доволен от него и като отопление и като ниво на шум
    Попаднах на това

https://*********/Mitsubishi-Heavy/in...tu-klas-a.html.
    Струва ли парите
    Илин това
    Което ми препоръчаха по горе
    https://*********/invertoren-klimatik...tu-klas-a.html

Е по добрия вариянт
    Зависи от помещението. От тези двата втория е по-мощния на топлене и охлаждане, а и по-икономичен на ток.

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Viking72, предвид условията при които ще използвате машината, смятам, че Ви е необходима машина която да има подобни параметри (визирам употребяван японски климатизатор):
    Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
    Охлаждаща мощност: 3.6 kW (0.7 ~ 4.0), 12287 BTU (2389 ~ 13652)
    Консумирана електроенергия: 1070 W (150 ~ 1230)
    COP: 3.36 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
    Energy efficiency class: A++
    Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
    Отоплителна мощност: 4.2 kW (0.7 ~ 5.5), 14335 BTU (2389 ~ 18772)
    Консумирана електроенергия: 1030 W (120 ~ 1495)
    COP: 4.08 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
    Energy efficiency class: A++
    Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°C в помещението):
    Отоплителна мощност: 4.0 kW, 13652 BTU
    Консумирана електроенергия: 1320 W
    Параметри на климатизатора при -7°С външна температура (20°C в помещението):
    Отоплителна мощност: 3.6 kW, 12287 BTU
    COP: 3.72 (средна стойност) (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
    Допълнителна информация:

• 3D I-see сензор - сензор който сканира пространството в сектор 150° и различни точки в едно помещение и по този начин съставя постоянна картина на стаята, която ще се климатизира. Чрез термография сензорът улавя и човешко присъствие. Интелигентна технология предоставя възможност за локално регулиране на въздуха спрямо местоположението на хората в помещението;
    Viking72 одобрява това.

10. Тук е от
    Jul 2017

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Не сте дали достатъчна информация за жилището и стаите за конкретна препоръка. Mitsubishi Heavy правят хубави машини.
    външна изолация, дървена двойна дограма в добро състояние
    Стая 23 кв.м. изток-юг, стая 13кв.м. юг-запад, стая12кв.м запад-север, стая 12кв.м. север-изток. Общото взето е това.
    Ще се радвам да предложите марки и модели, както и кои да избягвам. Предварително благодаря на отзовалите се.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

General Fujitsu ASHG12LUCA и ASHG09LUCA
    Toshiba RAS-B13N3KV2-E1 Suzumi Plus и RAS-B10N3KV2-E Suzumi Plus
    Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-S и SRK20ZS-S
    Hitachi RAK-35RPC Performance и RAK-25RPC

12. Тук е от
    Jul 2017

Мицубишито и Хитачито 12ки изглеждат интересно.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2013

Първоначално публикувано от Puls
    Здравейте!
    Предстои ми да купя климатик и моля за насоки и препоръки:
    1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? за жилищно - всекидневна на апартамент
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? ще се ползва основно за охлаждане, но и за отопление, ако парното е слабо или има аварии.
    3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? площ на стаята 15 кв.м., кубатура-39 куб. м., прозореца е ПВЦ двоен стъклопакет с квадратура 3,7 кв. м., стаята е с изложение запад и север, прозореца е на западната стена, северната стена е външна, апартамента е на шести етаж, стаята е всекидневна.
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? Апартамента е в гр. Сливен.
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? 25-26 за лято и 21-22 за зима
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? апартамента е тухлен и няма изолация, под мен апартамента не се обитава
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? аудио и ТВ
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. до 1400-1500 лв
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? -10, -15 през зимата и до 35-40 през лятото
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.

От прочететеното в темата съм се насочил към следните марки: General Fujitsu, Тоѕhіbа и Міtѕubіѕhі, но не съм запознат с моделите на съответните марки
    Моля за съвет какъв точно модел е подходящ за въпросното помещение. Приемам предложения и за други марки.
    Моля и да ми препоръчате фирма в Сливен за климатици, към която да се обърна.
    Благодаря предварително
    Ако може и Александър да даде мнение и препоръки по въпроса.

За охлаждане повечето машини ще свършат работа. Аз бих погледнал
    MHI20ZM-S или MHI20ZS-S
    General Fujitsu 9 LMCA или Luca
    Toshiba 10 Suzumi или Mirai или Shurai
    Благодаря на kokovox за съветите.
    Снощи намерих по нета представители в Сливен на фирма за климатици при които има следните оферти:
    FUJITSU GENERAL ASHG09LMCA/AOHG09LMCA 1 099,00 лв. без монтаж
    FUJITSU GENERAL ASHG12LMCA/AOHG12LMCA 1 299,00 лв. с монтаж
    MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK35ZMP-S 1 199,00 лв с монтаж
    MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK25ZMP-S 1 049,00 лв. без монтаж
    TOSHIBA RAS10BKV/BAV MIRAI 1 120,00 лв. без монтаж
    TOSHIBA RAS13BKV/BAV MIRAI 1 245,00 лв. без монтаж

При това положение не е ли по-добре да се вземе един от тези двата:
    FUJITSU GENERAL ASHG12LMCA/AOHG12LMCA за 1 299,00 лв. с монтаж
    ,проблем ли е да се вземе по-мощeн модел и кой от двата е по-добър.
    Този пост е редактиран от Puls; 06-07-17 в 10:01.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2007

Smile Отговор: Избор на климатик 2017

Цитат Първоначално публикувано от tripod731 Виж публикацията
    Ето ти Енергиен монитор за 20лв. вместо да е на дисплея на климатика и да платиш 300лв заради това. и върши абсоллютно същата работа. че и повече.

Това е да ми показва колко ток харчи конкретно климатика, нали?
    ако включва компютър или нещо друго ще показва ли?

и най-важно от къде мога да си купя?
    Благодаря предварително!

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

От ТУК

17. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Снощи намерих по нета представители в Сливен на фирма за климатици при които има следните оферти:

Може би Митсубишито, особено, ако ще е 35ца. Въпрос на вкус. Би трябвало да се справя и с топленето зимата.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2013

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Може би Митсубишито, особено, ако ще е 35ца. Въпрос на вкус. Би трябвало да се справя и с топленето зимата.
    Ще има ли някакви проблеми, ако впомещение от 15 кв.м. се постави FUJITSU GENERAL ASHG12LMCA или MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK35ZMP-S, които са с по-голяма мощност?
    Днес разбрах, че Фужитсуто е модел от 2013 г., а Митсубишито от 2014 г.
    Имат ли по-добри съвременни аналози, които да са около 1300 - 1400 лв.
    Този пост е редактиран от Puls; 06-07-17 в 20:49.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе