Viking72, всичко си имате от към топлене/охлаждане. Отидете някъде на екскурзия.
Viking72, всичко си имате от към топлене/охлаждане. Отидете някъде на екскурзия.
PKE е кофти серия на Panasonic.
Просто толкова й е цената...както и на другите "промоционални аутлет", те толкова си струват, дори някои се намират и по-евтино, примерно хитачито го бяха пуснали в ТМ на 699.
В другия апартамент имам едно мицубиши хеви 9 обаче не му помня точния модел. Много съм доволен от него и като отопление и като ниво на шум
Попаднах на това
https://*********/Mitsubishi-Heavy/invertoren-klimatik-mitsubishi-heavy-srk35zmp-ssrc35zmp-s-standard-12000-btu-klas-a.html.
Струва ли парите
Илин това
Което ми препоръчаха по горе
https://*********/invertoren-klimatik-fujitsu-general-ashg12lucaaohg12luc-12000-btu-klas-a.html
Е по добрия вариянт
Благодаря на всички колеги за отделеното време и внимание!
Бъдете здрави и щастливи!
А пък аз ще мисля с какво да заменя Санга.
За охлаждане повечето машини ще свършат работа. Аз бих погледнал
MHI20ZM-S или MHI20ZS-S
General Fujitsu 9 LMCA или Luca
Toshiba 10 Suzumi или Mirai или Shurai
Не сте дали достатъчна информация за жилището и стаите за конкретна препоръка. Mitsubishi Heavy правят хубави машини.
Зависи от помещението. От тези двата втория е по-мощния на топлене и охлаждане, а и по-икономичен на ток.
Viking72, предвид условията при които ще използвате машината, смятам, че Ви е необходима машина която да има подобни параметри (визирам употребяван японски климатизатор):
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 3.6 kW (0.7 ~ 4.0), 12287 BTU (2389 ~ 13652)
Консумирана електроенергия: 1070 W (150 ~ 1230)
COP: 3.36 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Energy efficiency class: A++
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 4.2 kW (0.7 ~ 5.5), 14335 BTU (2389 ~ 18772)
Консумирана електроенергия: 1030 W (120 ~ 1495)
COP: 4.08 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Energy efficiency class: A++
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW, 13652 BTU
Консумирана електроенергия: 1320 W
Параметри на климатизатора при -7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 3.6 kW, 12287 BTU
COP: 3.72 (средна стойност) (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Допълнителна информация:
- 3D I-see сензор - сензор който сканира пространството в сектор 150° и различни точки в едно помещение и по този начин съставя постоянна картина на стаята, която ще се климатизира. Чрез термография сензорът улавя и човешко присъствие. Интелигентна технология предоставя възможност за локално регулиране на въздуха спрямо местоположението на хората в помещението;
външна изолация, дървена двойна дограма в добро състояние
Стая 23 кв.м. изток-юг, стая 13кв.м. юг-запад, стая12кв.м запад-север, стая 12кв.м. север-изток. Общото взето е това.
Ще се радвам да предложите марки и модели, както и кои да избягвам. Предварително благодаря на отзовалите се.
General Fujitsu ASHG12LUCA и ASHG09LUCA
Toshiba RAS-B13N3KV2-E1 Suzumi Plus и RAS-B10N3KV2-E Suzumi Plus
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-S и SRK20ZS-S
Hitachi RAK-35RPC Performance и RAK-25RPC
Мицубишито и Хитачито 12ки изглеждат интересно.
Благодаря на kokovox за съветите.Първоначално публикувано от Puls
Здравейте!
Предстои ми да купя климатик и моля за насоки и препоръки:
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? за жилищно - всекидневна на апартамент
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? ще се ползва основно за охлаждане, но и за отопление, ако парното е слабо или има аварии.
3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? площ на стаята 15 кв.м., кубатура-39 куб. м., прозореца е ПВЦ двоен стъклопакет с квадратура 3,7 кв. м., стаята е с изложение запад и север, прозореца е на западната стена, северната стена е външна, апартамента е на шести етаж, стаята е всекидневна.
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? Апартамента е в гр. Сливен.
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? 25-26 за лято и 21-22 за зима
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? апартамента е тухлен и няма изолация, под мен апартамента не се обитава
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? аудио и ТВ
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. до 1400-1500 лв
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? -10, -15 през зимата и до 35-40 през лятото
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
От прочететеното в темата съм се насочил към следните марки: General Fujitsu, Тоѕhіbа и Міtѕubіѕhі, но не съм запознат с моделите на съответните марки
Моля за съвет какъв точно модел е подходящ за въпросното помещение. Приемам предложения и за други марки.
Моля и да ми препоръчате фирма в Сливен за климатици, към която да се обърна.
Благодаря предварително
Ако може и Александър да даде мнение и препоръки по въпроса.
За охлаждане повечето машини ще свършат работа. Аз бих погледнал
MHI20ZM-S или MHI20ZS-S
General Fujitsu 9 LMCA или Luca
Toshiba 10 Suzumi или Mirai или Shurai
Снощи намерих по нета представители в Сливен на фирма за климатици при които има следните оферти:
FUJITSU GENERAL ASHG09LMCA/AOHG09LMCA 1 099,00 лв. без монтаж
FUJITSU GENERAL ASHG12LMCA/AOHG12LMCA 1 299,00 лв. с монтаж
MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK35ZMP-S 1 199,00 лв с монтаж
MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK25ZMP-S 1 049,00 лв. без монтаж
TOSHIBA RAS10BKV/BAV MIRAI 1 120,00 лв. без монтаж
TOSHIBA RAS13BKV/BAV MIRAI 1 245,00 лв. без монтаж
При това положение не е ли по-добре да се вземе един от тези двата:
FUJITSU GENERAL ASHG12LMCA/AOHG12LMCA за 1 299,00 лв. с монтаж
MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK35ZMP-S 1 199,00 лв с монтаж
,проблем ли е да се вземе по-мощeн модел и кой от двата е по-добър.
Този пост е редактиран от Puls; 06-07-17 в 10:01.
Ще има ли някакви проблеми, ако впомещение от 15 кв.м. се постави FUJITSU GENERAL ASHG12LMCA или MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK35ZMP-S, които са с по-голяма мощност?
Днес разбрах, че Фужитсуто е модел от 2013 г., а Митсубишито от 2014 г.
Имат ли по-добри съвременни аналози, които да са около 1300 - 1400 лв.
Този пост е редактиран от Puls; 06-07-17 в 20:49.