Страница 120 от 334 ПърваПърва ... 70110118119120121122130170 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,786 до 1,800 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    May 2017

Отговор: Избор на климатик 2017

Еее..Додо,не съм съгласен
    Във Филибето има супер цени-само с монтажа се бавят,заради многото работа.

2.  

3. Тук е от
    Jul 2017

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    1. Хора, занимаващи се с "това", винаги имат сметка да ти препоръчат "определен" модел.
    2. Информиран потребител, "цепещ стотинката на две", никога няма да тръгне да си купува климатизатор през месеците юни, юли или август.
    Имам в предвид хора от форума ,а не да отида в дадена фирма.Не съм казал че съм информиран.Тръгнал съм сега да избирам ,защото в момента ще се нанасям и това перо ми е по важно от някои други (сега е само стени и врати).Просто това ще ми е основно отопление.
    Viking72 одобрява това.

4. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от dikata1975 Виж публикацията
    Здравейте,след доста четене се регистрирах с надеждата за компетентен съвет относно избор на климатик.Накратко стая в панелка, стандартен вратопрозорец,изложение изток (от запад е стълбището),дограма PVC двоен стъклопакет нормални стъкла,вътрешна изолация 2см XPS стени+таван,размери 3,40х4,70.Зимата температурите падат до -20 ,но за кратко и рядко регион Ямбол.Трябва ми климатик основно за отопление поради липса на средства съм се насочил към Gree,та дилемата е модела в ценови диапазон 1100-1200лв с монтажа макс.

Погледнете
    Hitachi Performance RAK25RPB
    Fujitsu General 12LLCC
    MHI35ZMP-S
    Gree Change 12

Цитат Първоначално публикувано от RadoBX Виж публикацията
    Здравейте,

Моля за Вашето компетентно мнение относно избор на климатици за офис, които ще се използват предимно за охлаждане. Бюджътът е 2500 лв, така че предполагам ще ми препоръчате климатици в ниския и средния клас. Ето необходимата информация :

1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - тъpгoвcĸo, жилищнo, oфиc, мaгaзин и т.н?
    Офис.
    2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    Предимно за охлаждане. През зимата ползваме парно.
    3. Kaĸвa e: a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
    Етаж втори
    Помещение 1 = 22кв.м., 2.60 височина.
    Помещение 2 = 28кв.м., 2.60 височина.
    Дограмата е алуминиева с двоен стъклопакет.
    Прозорците са 300х150 на стена със западно изложение във всяка стая. Един-ствената външна стена на стаите
    4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa?
    София
    5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
    26 през лятото.
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
    Няма изолации на стените
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
    Само по един компютър и по един принтер.
    8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop.
    До 2500 лв.
    9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
    До към 35- 40 градуса.

Поздрави,
    Радослав
    Погледнете
    Gree Change 12
    Fujitsu General 12LLCC
    Toshiba Mirai 13
    MHI35ZMP-S
    Panasonic CS-KE35TKE
    RadoBX, Genadi80 и dikata1975 харесват това.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от dikata1975 Виж публикацията
    ...Тръгнал съм сега да избирам ,защото в момента ще се нанасям и това перо ми е по важно от някои други (сега е само стени и врати).Просто това ще ми е основно отопление.
    Разбрах, че не си информиран потребител и затова се включих. Имаш още два годишни сезона и половина на разположение, които можеш да използваш при желание да се информираш и да се сдобиеш с правилната машина. Друг добър вариант е да се довериш на правилната фирма за съдействие, който, лично аз също намирам за компромисен, когато става въпрос за КОМФОРТНО отопление с климатизатор за по-малко пари. Нещата опират до там, че и те няма да знаят реалните топлозагуби на помещенията, и гарантирано ще ти предложат преоразмерена машина, за да си вържат гащите. Защото ниските и средни класове климатизатори отопляват с известни компромиси относно комфорт и при по-големи студове.

6. Banned
    Тук е от
    May 2017

Малко за разведряване на всички любители на климатиците!

Към 20,30ч отидох до близкия маркет за две кенчета биричка.
    Магазинерката готина дама,която е заговарям.
    -Много хубав климатик са ти монтирали/General/.
    За хубава жена и климатика готин.
    Тя отговаря:
    -Какво му е хубавото??
    Още след като го сложиха ми капе на главата.Днес идваха и нещо му правиха.
    Нов климатик,обаче боклук.
    Усмихнах се и си тръгнах.

Няма нужда от коментар..
    Тези майнички са от пловдивска фирма !
    Ще се опитам да разбера коя е фирмата,зада се пазите от такива„специалисти”.
    Този пост е редактиран от Viking72; 18-07-17 в 00:44.
    Genadi80 одобрява това.

7. Тук е от
    Jul 2017
    Цитат Първоначално публикувано от mgos Виж публикацията
    А каква е разликата между lmca/lmce и luca, освен по цена като х-ки долу-горе са еднакви, но по цена чувствително се различават, разлика в самите части може би?
    Препоръчва се Генерала за отопление, та затова да попитам пак знаещите за разликата в моделите.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    May 2017

Не съм специалист по климатици!
    Лука е по-висок клас от lmca.
    А цената е от
    150-250лв разлика,когато става въпрос за едно и също btu.
    Този пост е редактиран от Viking72; 18-07-17 в 02:09.

10. Тук е от
    Jul 2017

Явно е по-добър luca, гледам че външното и вътрешното тяло са по-тежки при този модел в сравнение с lmca, а това доколкото съм за познат е хубаво.
    Viking72 одобрява това.

11. Тук е от
    Nov 2013

Здравейте,

Моля за съвет относно избор на климатик за следното помещение:

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
    Климатизаторът ще се ползва за жилище.
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора?
    Цяло сезонно ползване, и за охлаждане и за отопление.
    3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
    А) 21 кв. м. Хол свързан с 6.5 кв.м. кухненски бокс. Кубатурата на цялото помещение е 70 m3
    Б) ПВЦ дограма с двоен стъклопакет
    В)Общата площ на прозорците е 4м2
    Г) Изложението е югоизток
    Д) Помещението се намира на 6-ти етаж във висок бетонен ЕПК блок, под и над мен жилищата се обитават, стената с прозорците е външна (виж диаграмата), има врата към остъклена тераса. Апартаментът е с централен ТЕЦ. През по-голямата част от зимата само от вертикалните тръби на парното се поддържа температура 16-17 C. Идеята ми е климатикът да бъде основното средство за отопление, като в най-големите студове ще му помага парното.
    Е) Предназначението е хол с кухненски бокс
    Ж) Помещението е част от апартамент

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
    Гр. София
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
    22-23 C през зимата, 25 през лятото
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
    Няма изолация, фасадата е покрита с тухли единица.
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
    Стандартни за кухненски бокс – хладилник, фурна, котлони, миялна. Има и телевизор
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
    Нямам определен бюджет, понеже ще се ползва много съм готов да заплатя по-голяма сума за машина, която си заслужава.
    9. До каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
    Зимата до -15C лятото до 40C.
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
    В прикаченият файл е диаграмата на помещението.

Държа климатикът да е енергийно ефективен. Какво е мнението ви за следните модели климатици:
    Hitachi rak35rxb/rac35wxb akebono 12000BTU
    Mitsubishi electric mszfh35ve/muzfh35ve 12000BTU
    Fujitsu asyg12ltca/aoyg12ltc 12000BTU
    Fuji electric rsg14luc/rog14luc 14000BTU
    Toshiba ras-13g2kvp-e/ras-13g2avp-e daiseikai 8 13000BTU

Отворен съм и за други предложения. Благодаря на отзовалите се.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Тук е от
    Jun 2017

То нали за това е форума, бе умнико. Будали с пари има много......

13. Member
    Тук е от
    May 2013

Здравейте,
    Предстои ми закупуване на климатик за ново строителство, последен етаж, външна изолация, за стая с големина 24 квадрата, всекидневна, югоизточно. Предимно за охлаждане, но ако се наложи и за отопление.
    Имате ли представа, кои модели климатикци от изброените по-долу са най-комфортни за употреба?
    Мразя климатици, които духат директно в мен, освен това не съм фен шумните духалки. Моето голямо чудене е кой модел е най-комфортен за употреба, хем да охлажда хем да не настиват хората около него.
    За Фужицутата пише че са Японски и като цяло съм им фен, но видях, че Панасоник и Митсубиши имат контрол на къде да духа и в двете посоки от дистанционното.
    1. General Fujitsu AGHG12LVCA - подов
    2. General Fujitsu ASHG12LTCB
    3. Panasonic CS-Z12SKEM ETHEREA
    4. MHI SRK35ZMX-S DIAMOND
    5. Toshiba RAS-13G2KVP-E DAISEIKAI 8
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 19-07-17 в 07:24.

14.  

15. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от apenevm Виж публикацията

Държа климатикът да е енергийно ефективен. Какво е мнението ви за следните модели климатици:
    Hitachi rak35rxb/rac35wxb akebono 12000BTU
    Mitsubishi electric mszfh35ve/muzfh35ve 12000BTU
    Fujitsu asyg12ltca/aoyg12ltc 12000BTU
    Fuji electric rsg14luc/rog14luc 14000BTU
    Toshiba ras-13g2kvp-e/ras-13g2avp-e daiseikai 8 13000BTU

Отворен съм и за други предложения. Благодаря на отзовалите се.
    Аз бих избирал между опция 3 или 5. Иначе и 2 и 4 биха свършили работа.

[QUOTE=javorenator;828990]Здравейте,
    Предстои ми закупуване на климатик за ново строителство, последен етаж, външна изолация, за стая с големина 24 квадрата, всекидневна, югоизточно. Предимно за охлаждане, но ако се наложи и за отопление.
    Имате ли представа, кои модели климатикци от изброените по-долу са най-комфортни за употреба?
    Мразя климатици, които духат директно в мен, освен това не съм фен шумните духалки. Моето голямо чудене е кой модел е най-комфортен за употреба, хем да охлажда хем да не настиват хората около него.
    За Фужицутата пише че са Японски и като цяло съм им фен, но видях, че Панасоник и Митсубиши имат контрол на къде да духа и в двете посоки от дистанционното.

1. Gеnеrаl Fuјіtѕu АGНG12LVСА - пoдoв
    2. Gеnеrаl Fuјіtѕu АЅНG12LТСВ
    3. Раnаѕоnіс СЅ-Z12ЅКЕМ ЕТНЕRЕА
    4. МНІ ЅRК35ZМХ-Ѕ DІАМОND
    5. Тоѕhіbа RАЅ-13G2КVР-Е DАІЅЕІКАІ 8

От стенните аз бих гледал опция 4 и 5. 4 е много тиха и незабележима машина и има пълен контрол през дистанционното за разпределението на въздуха, но предполагам че и 5 е подобен. За подов не знам как се държат на охлаждане. Който ги ползва да каже как е комфорта лятото.
    Фуджи, Фуджитсу Дженерал се сглобяват в Китай.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 19-07-17 в 07:25.

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

apenevm, взимате една Toshiba RAS-13G2KVP-E Super DaiSeiKai 8 и си "свиркате".... Същия съвет важи и за javorenator.

17. Тук е от
    Nov 2013

Благодаря за бързите отговори на kokovox и Aleksandars.

18. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте! И аз да попитам :

1. Жилищно помещение - спалня.
    2. Предимно отопление.
    3. Около 10 квадрата, ал.дограма, 1 прозорец, 1 врата, 3 вътрешни стени външно е само прозореца и вратата. Непоследен етаж, с вътрешна изолация на тавана.
    4. София.
    5. Нормална, в диапазона 20-24 градуса зимата.
    6. Вата и кнауф на тавана.
    8. До ~ 2000 лв.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе