Ще помоля някой компетентен за разсъждения по мнение #2830 . Спрял съм се на Daikin FTXM35 за отопление, но това Pdesing =2.5 кВт, ме притеснява ( в другата стая имам FTXS35, Него го дават 3.5кВт , ако трябва пак да си взимам такъв ).
Този пост е редактиран от avenger; 17-09-17 в 09:06.
Здравейте, искам помощ за 3 бр. климатика. Бюджета ми е до 5 хиляди и за трите, но ако ми спестите някой лев ще съм ви благодарен.
Апартамент във Враца – тухла /старо строителство/, трети етаж /не е последен/, вътрешна изолация на стените и таваните, предстояща външна изолация /тази есен или на пролет/, ПВЦ дограма - троен стъклопакет /KÖMMERLING, четири сезона/, повече за охлаждане и по-малко за отопление /имам ТЕЦ, от който съм доволен от първия сезон, не се знае за в бъдеще дали няма и да отопляват/:
1. Хол 36 кв.м., 90 куб., 9.6 кв.м. на прозорците, изложение на помещението – север-изток
2. Детска 18.4 кв.м., 46 куб., 5.9 кв.м. на прозорците, изложение на помещението – север-запад
Спалня 14.5 кв.м., 36 куб., 3.7 кв.м. на прозорците, изложение на помещението – юг-запад
Въпрос към специалистите или знаещите.
Каква е разликата в компресорите между:
тошиба даисекай 8 16 ка
МЕ FH 25
panasonic ske9 ka
Мерси за инфото
Първия е двойно роторен, другите са обикновени роторни компресори.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Здравейте,
Предстои ми купуване на климатик, но нищо не разбирам от тези неща и ще съм ви задължен ако ме насочите. Интересува ме горе долу каква мощност да търся, и може би някакъв модел да препоръчате...
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.
Жилищно помещение. Хол
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора
Целосезонно, но най-вече за отопление
3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението;
38кв.м. хол
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид
Алуминиев двоен стъклопакет
в) квадратура на прозорците;
около 4кв.м
г) изложението на помещението;
източно изложение
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)?
3ти етаж от 4 етажна кооперация.
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
хол
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
апартамент.
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
В Бургас.
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
Около 21-22 градуса зимата, 26 лято.
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? Няма изолация, стената е дебела около 35см.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? Само телевизор.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
Около 1000-1100 лв.
Благодаря за инфото.
В този случай следва следващия въпрос.
Между МЕ и Панасоника каква е разликата в компресорите.
Да обесня защо питам.
Днес бях в кущата и защото беше топло пуснах климите.
Бях на двора доста време и ми направи впечатление ,че на МИ външното е тихо като на Тошибата.
Визирам страната на компресора.
При Панасоника е по шумно .
Не ме разбирайте погрешно не се чуват климите вътре и не ми създават дискомфорт.
Просто на Панасоника външното има един по отчетлив шум от работата на компресора
Докато на тошибата и МИ работят плавно.
МЕ FH 25 - втория, трябва да е DC Двойно-роторен - 950 W, нали?
Не съм спец и не мога да го обесня може би достатъчно разбираемо.
Ще се опитаме материя която ми е по -позната.
панасоника на шум работи като стар дизел без Комънреил.
Другите работят по-меко и без толкова отчетливо тактува е като нов дизел.
Затова питам дали има разлика в компресорите.
Не може да сравняваш три различни машини, монтирани по различен начин, в три различни помещения от различни хора...Разбираш ли ме? По принцип, панасоник не би трябвало да работи по описания от теб начин....
Може ли източник?
Защото по спомен съм питал в климаком и мн добре си спомянам, че казаха за 35, че е двойнороторен. Не е проблем утре да им звънна.
Сега намерих един норвежки сайт в който също пише, че е двойнороторен:
Kompressortype Twin -rotary
Източник:
Аз на приказки кой какво казал не вярвам, нали ме разбираш...В документите на модела е посочен модела на компресора, а този модел не е двойно роторен. Компресорите на 25 и 35 се различават. Не съм виждал на 35 на живо компресора, така че не мога да твърдя нищо със сигурност - той е съвсем различен модел. Ако някой има снимки на компресорите, ще е добре да се видят, за да не говорим празни приказки...