Този пост е редактиран от mystikalrs; 17-09-17 в 23:26.
Здравейте. Предстои ми покупка на климатик. Харесъл съм Хиперинверторен климатик Fujitsu General ASHG12LTCB/AOHG12LTCN Nordic, 12000 BTU, Клас A+++. Дали имате наблюдение за този климатик и изобщо за серията НОРДИК. Помещението ми е хол с кухня на първи етаж с 5 см фибран на пода над паркет и ламинат.стените и тавана са с вата и гипсокартон. Изложението е запад с една външна стена (33 м2-85 кубика ) с 5 метра прозорци пвц висококачествена дограма.Апартамента ми е тухла старо строителство и е доста топъл. Намира се в град Казанлък. Моля за вашия съвет при избора ми на климатик. Ще се ползва предимно за отопление.
Този пост е редактиран от Todorias; 18-09-17 в 02:56.
mystikalrs, прав си..аз съм се заблудил с 50-ката...моля да бъда извинен за заблудата.
>todorias
познавам климата в Казънлък и мисля,че не е от меките.За стаята която си писал ще ти трябва по-мощен климатик според мен,не знам каква ти е външната стена ,като размери,което е важно
Струва ми се,че един от тези два модела ще свърши работа.
1. FUJITSU ASYG14LTCB/AOYG14LTCN NORDIC SENSOR -30C-тук го гледам на 2679 лв.
2.GREE U CROWN-GWH18UC-K3DNA4F-2020лв.
Не съм специалист пък не съм и ползвал тези двата,гледам нещо такова за района на Казанлък и ще ми е интересно какво ще кажат по-запознатите.ZUBADAN,който според мен е добър,тук отзивите са ,че има в повече само един нагревател,пък и за тези мощности е доста скъп.Питах в темата за GREEGWH18UC-K3DNA4F за някакви последни мнения и заключения,но няма отговор.Много постове....от стандартното-''китайче'' до по-задълбочени,но много противоречиви и накрая не се разбира какви са технологиите в този климатик и дали си заслужава и да се сравни с този тука и Zubadan.
1.https://www.termo-klima.com/bg/klima...ic-sensor-30c/
2.Климатик Gree U-Crown на супер цени в Пловдив от Клима Калор
Този пост е редактиран от cable; 18-09-17 в 17:09.
Здравейте! Предстои ми покупка на два климатика..
1. За жилищно помещение.
2. Основно за отопление.
3.Две стаи - всяка по 20m2 с изолкация
4.Около 2200 лв. за двата климатика.
Дилемата е между следните климатици Lg 12en.ns/ua3 - 1149 лв. , Lg 12en.ns/ua3 за 999 лв. и Lg 12en.ns/ua3 за 1089 лв?
Моля за помощ мнения и съвет.
Този пост е редактиран от RENTON777; 18-09-17 в 17:20.
renton777
Съветвам те далече от LG климатици.От купени 3 такива преди няколко години дефектираха 100%,а този който е при мене 2 пъти,един път платка,сега вентилатора му чука(нещо лагера май).Разбира се моделите са други и бяха евтини,но даже и едно NEO (400 лв. с монтажа!!!)което имам от 10 години на вилата не ми е създавало проблем с ремонти.
Бях писал за неволите в темата за климатици(може би за LG) подробно,вече не ми се занимава с глупости.
...Разбира се сигурно има и много които работят без проблем и 3(3 е малко но 100% е повече от много) не е цифра от която може да се прави статистика,ама както казваше един приятел....
''Най-лошото е на мене да ми се случи''...
Този пост е редактиран от cable; 18-09-17 в 18:22.
Привет.
Днес дойдоха на оглед преди монтаж ( Зубадан 12 ка за 2850 с монтаж ).
Но ми казаха че машината няма да се справи и не ми я препоръчват (30 м2 +6м2 бокс около 85 м3 къща с 2 външни стени ).
Препоръчват ми 18 ка .
Според тях Грее 18 ка Change щяла да работи перфектно имала нагревател и се справяла не по лошо от скъпите клими.
Предлагат ми я за 1740 +180 лв монтаж и 5 години пълна гаранция (каквото и да значи това).
Прегледах в нета продават се на около 1500 лв с 2 години гаранция. ..явно разликата в цената идва от там.
Какво мислите за този модел,заслужава ли си?
Изпратено от моят SM-N910C с помощта на Tapatalk
simeon,виж малко нагоре писах за едно GREE което е 2020 лв. и е много по-добро от Change.Поне на теория,затова питам и аз какво е на практика.
Да се сравнява зубадан с чейндж е смешно. Човека е приготвил 1 куп пари за клима, а те му предлагат гри, което ще върши работа, но няма нищо общо с класа машина, който иска клиента. Корона 18ка за под 2200 лв.не намирам.
Има и 1 куп климатици които влизат в бюджета от 2800лв.
Що да не му го предлагат, нали е здраво натоварено.....
Ей, стигане нямате.... Някой си си бил купил Мерцедец за 5 лв и вече всичко е натоваренио, всичко е измама, всички печелят на чужд гръб. Еми на кой, бе - на собствен ли? Като искате климатици без пари - ей ви на OLX. Там вие ще можете да печелите на чужд гръб, ебавайки хора на които страшно много им трябват пари.
Аман от мрънкачи, маскирани като тарикати.