Здравейте в стая 12кв висока 1,9м -приземен етаж къща ,климатика ще се монтира срещу врата за да охлажда и малък коридор ,дилемата е между фуджицу 09 LMCA и Тошиба 09 Mirai? Пишете ако може предимствата на препоръпания от двата модела
250W/h консумация в 12 кв.м. направо сочи за "никакви" топлозагуби. Добре поне, че си доволен от тази консумация. Не чети 2-те теми за харчовете на климатиците, че може да разлюбиш Хитачи-то.
Доволен съм и хич не ми дреме какво казват другите "специалисти".........
Sent from my Sony Xperia Z3 using Tapatalk
Може и да е нормално при 12-ка в 12 кв.м., не знам. Иначе няма топлозагуби.
Здравейте,
какъв климатик бихте препоръчали при тези условия:
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - охлаждане и отопление
3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - хол, 14 кв.м. , височина 2.6м., ПВЦ дограма, изложение север - изток, апартамент - 3ти етаж.
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Бургас
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 25-26 градуса лято, 22-23 градуса зима.
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - без изолация
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - телевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - 1500-1700лв. с монтажа, може и малко отгоре ако си заслужава повече определен модел
Не съм сигурен 9 или 12-ка е за това помещение? Насочил съм се към General 12LUCA
General Fujitsu ASHG09LTCA Winner Silver
Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi Plus
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-S~SRC25ZS-S Premium
Daikin FTXM25M~RXM25M BluEvolution
Panasonic CS-Z9SKEW~CU-Z9SKE Etherea
Здравейте,
Моля да ми препоръчате климатизатори за тристаен апартамент ново строителство с посочените по-долу особености. Предвидените места за монтаж на външни тела са две, което значи, че ще се позлва мултисплит система за спалнята и детската и отделен климатизатор за дневната.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете - охлаждане. Би било добре и за отопление да става, като алтернатива на газовата инсталация, но не е основна цел
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението - дневна 45м2(117м3); спалня 19м2 (50м3); детска 15м2 (40м3)
б) вида на дограмата и стъклопакета - ПВЦ, троен стъклопакет
в) квадратура на прозорците - дневна 17m2; спалня 8м2; детска 8м2
г) изложението на помещението - Юг;
д) етаж на помещението в сградата - апартамент 4 от 5 етаж; няма други външни стени освен прозорците
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? – гр.София;
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? – 23/24 градуса;
6. Има ли изолация – 5см вата под плочата; гипсокартон на таваните
7. Има ли електрически уреди в помещението - между 200-600W от дребни уреди и мултимедиа в дневната + готвене (фурна, котлон, хладилник)
8. Каква сума – максимум 6000 лв.
9. до каква външна температура - +40/-10;
Имам предпочитание за Дайкин, поради лесна интеграция със система за автоматизация. Ако не препоръчвате такива климатизатори съм склонен и на друга марка. Wi-Fi модул е изискване.
Благодаря предварително!
[QUOTE=kokovox;831074]Аз лично бих заложил на последния. - За което Благодаря!
Въпрос - Като характеристики 35ZMP не е ли по зле от Fujitsutu? ..Или има други преимущества, които аз няма как да знам?
След като се поразрових в темата съм набелязал
Fujitsu ASYG 12LMCA
DAIKIN FTX35J3
Mitsubishi Heavy SRK 35ZMP-S/SRC 35ZMP-S
Как бихте класирали трите климатика?
Като вариант може ли да се препоръча нещо по добро в такъв ценови диапазон?
Благодаря ви!
А някаква препоръки за читава фирма в София?-Може и на лични ако нарушаваме някой от правилата..
Здравейте,преди известно време,написах горният пост.Бях избрал:Климатик стенен тип Fujitsu - ASYG 12 LTCA на цена от 2190 лв. от БГ КЛИМА.
Днес ходих да го купувам,но търговецът ми предложи да си помисля и за този модел:Климатик стенен тип Daikin -FTXM35M / RXM35M на цена от 2045 лв. от БГ КЛИМА
Утре ще ходя да капарирам и съм в дилема кой да избера.Надявам се да ми помогнете.Благодаря!
Първия....втория изобщо не е от класа на ltc-то...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk