Страница 144 от 334 ПърваПърва ... 94134142143144145146154194 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,146 до 2,160 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Отговор: Избор на климатик 2017

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Да го обясня по друг начин? Разликата между "пръцкаш" и "ама не става", се нарича "топлозагуби".
    Топло загуби да не казвам къде....сам се сети....

Sent from my Sony Xperia Z3 using Tapatalk

2.  

3. bpd
    bpd е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2014
    Здравейте в стая 12кв висока 1,9м -приземен етаж къща ,климатика ще се монтира срещу врата за да охлажда и малък коридор ,дилемата е между фуджицу 09 LMCA и Тошиба 09 Mirai? Пишете ако може предимствата на препоръпания от двата модела

4. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от ponyasd Виж публикацията
    На Фуджицуто пада до 180.Но като цяло това е крайно недостатъчен аргумент,изхождайки от когото би следвало да даваш категорично мнение относно избора между двата.Не искам да бъда разбран грешно,не се заяждам,но просто отговорите в тоя форум трябва да са сериозно подплатени или от дългогодишна практика,или от личен опит с дадена марка.ПОНЕЖЕ ако някои от тях се окажат подвеждащи,а в същото време са наклонили везната при определянето на покупката от дадено лице,то тогава жалко за парите.А знаете,че да купиши монтираш климатик ,не е като да си купиш някой конвектор от 50 лева,и ако не ви кефи да го ползвате в кухнята вместо в спалнята.
    И накрая ,ще ти кажа защо въобще написах тоя пост.Мой приятел има същото Хитачи,както и Фуджито .Зимата ми сподели,че категорично е бил по доволен от Фуджито.
    Всеки има право на избор и мнение....аз моето го казах....

5. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

250W/h консумация в 12 кв.м. направо сочи за "никакви" топлозагуби. Добре поне, че си доволен от тази консумация. Не чети 2-те теми за харчовете на климатиците, че може да разлюбиш Хитачи-то.

6. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Доволен съм и хич не ми дреме какво казват другите "специалисти".........

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Цитат Първоначално публикувано от kolkoto Виж публикацията
    Планира се и външно саниране, което ще е реализирано преди зимата.
    Тогава по-добър ли ще е ефекта?
    Проектантът ще отговори на въпросите, които Ви вълнуват.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    250W/h консумация в 12 кв.м. направо сочи за "никакви" топлозагуби. Добре поне, че си доволен от тази консумация. Не чети 2-те теми за харчовете на климатиците, че може да разлюбиш Хитачи-то.
    250W при задание 23градуса...мисля, че си е нормално.

10. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Може и да е нормално при 12-ка в 12 кв.м., не знам. Иначе няма топлозагуби.

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Здравейте,
    какъв климатик бихте препоръчали при тези условия:

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - охлаждане и отопление
    3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - хол, 14 кв.м. , височина 2.6м., ПВЦ дограма, изложение север - изток, апартамент - 3ти етаж.
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Бургас
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 25-26 градуса лято, 22-23 градуса зима.
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - без изолация
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - телевизор
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - 1500-1700лв. с монтажа, може и малко отгоре ако си заслужава повече определен модел

Не съм сигурен 9 или 12-ка е за това помещение? Насочил съм се към General 12LUCA

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

General Fujitsu ASHG09LTCA Winner Silver
    Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi Plus
    Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-S~SRC25ZS-S Premium
    Daikin FTXM25M~RXM25M BluEvolution
    Panasonic CS-Z9SKEW~CU-Z9SKE Etherea

13. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Здравейте,

Моля да ми препоръчате климатизатори за тристаен апартамент ново строителство с посочените по-долу особености. Предвидените места за монтаж на външни тела са две, което значи, че ще се позлва мултисплит система за спалнята и детската и отделен климатизатор за дневната.

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете - охлаждане. Би било добре и за отопление да става, като алтернатива на газовата инсталация, но не е основна цел
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението - дневна 45м2(117м3); спалня 19м2 (50м3); детска 15м2 (40м3)
    б) вида на дограмата и стъклопакета - ПВЦ, троен стъклопакет
    в) квадратура на прозорците - дневна 17m2; спалня 8м2; детска 8м2
    г) изложението на помещението - Юг;
    д) етаж на помещението в сградата - апартамент 4 от 5 етаж; няма други външни стени освен прозорците

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? – гр.София;
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? – 23/24 градуса;
    6. Има ли изолация – 5см вата под плочата; гипсокартон на таваните
    7. Има ли електрически уреди в помещението - между 200-600W от дребни уреди и мултимедиа в дневната + готвене (фурна, котлон, хладилник)
    8. Каква сума – максимум 6000 лв.
    9. до каква външна температура - +40/-10;

Имам предпочитание за Дайкин, поради лесна интеграция със система за автоматизация. Ако не препоръчвате такива климатизатори съм склонен и на друга марка. Wi-Fi модул е изискване.

Благодаря предварително!

14.  

15. Тук е от
    Aug 2017

[QUOTE=kokovox;831074]Аз лично бих заложил на последния. - За което Благодаря!
    Въпрос - Като характеристики 35ZMP не е ли по зле от Fujitsutu? ..Или има други преимущества, които аз няма как да знам?
    След като се поразрових в темата съм набелязал
    Fujitsu ASYG 12LMCA
    DAIKIN FTX35J3
    Mitsubishi Heavy SRK 35ZMP-S/SRC 35ZMP-S
    Как бихте класирали трите климатика?
    Като вариант може ли да се препоръча нещо по добро в такъв ценови диапазон?
    Благодаря ви!

А някаква препоръки за читава фирма в София?-Може и на лични ако нарушаваме някой от правилата..

16. Novice
    Тук е от
    Feb 2014

Цитат Първоначално публикувано от sstoyanov_sz Виж публикацията
    Здравейте,предстои ми покупка на климатик и сред голямото разнообразие на пазара съм затруднен в избора си.ще ви бъда благодарен,ако ми помогнете с вашите компетентни мнения.

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? -жилище
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? -охлаждане и отопление
    3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението-29 кв.м; б) вида на дограмата-дървена ,двойна; в) квадратура на прозорците-4 кв.м; г) изложението на помещението-север; д) етаж на помещението в сградата-последен,под тавански етаж е) какво е предназначението на помещението- всекидневна с кухненски бокс; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? -апартамент
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? -Стара Загора
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?-24-25 градуса/лято/,21-22 градуса /зима/
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? -има 5 см.изолация само на тавана
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? -телевизор.лаптоп,готварска печка,пералня,сушилня/ползва се само зимата/,хладилник
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. -2200-2300 с монтажа

Спрял съм се на няколко модела,но съм отворен и към вашите предложения:
    1.Климатик стенен тип Fujitsu - AWYZ 14 LBC NOKRIA на цена от 2450 лв. от БГ КЛИМА
    2.Климатик MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ-EF35 VE(W/B) информация и цена
    3.Климатик стенен тип Daikin -FTXM35M / RXM35M на цена от 2045 лв. от БГ КЛИМА
    Здравейте,преди известно време,написах горният пост.Бях избрал:Климатик стенен тип Fujitsu - ASYG 12 LTCA на цена от 2190 лв. от БГ КЛИМА.
    Днес ходих да го купувам,но търговецът ми предложи да си помисля и за този модел:Климатик стенен тип Daikin -FTXM35M / RXM35M на цена от 2045 лв. от БГ КЛИМА
    Утре ще ходя да капарирам и съм в дилема кой да избера.Надявам се да ми помогнете.Благодаря!

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Първия....втория изобщо не е от класа на ltc-то...

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    bobovo, georat и Genadi80 харесват това.

18. Novice
    Тук е от
    Feb 2014

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Първия....втория изобщо не е от класа на ltc-то...

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
    Мерси!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе