Страница 197 от 334 ПърваПърва ... 147187195196197198199207247 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,941 до 2,955 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Отговор: Избор на климатик 2017

simeon777stefanov
    Този човек "много разбира" щом ви е казал такава глупост.Без проблеми ще се справи в това помещение та ще иска и още.Дават я до 40м2 ,но при нас в Петрич съм я слагал в 60м2 и си топли идеално.
    Този пост е редактиран от bobovo; 19-09-17 в 16:31.
    simeon777stefanov одобрява това.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2017
    Цитат Първоначално публикувано от DJEmotioN Виж публикацията
    Добро утро на всички!
    Направих си регистрация тук при Вас, за да Ви споделя моят проблем- а той е в избора на климатик за отопление на две помещение(всекидневна и спалня). Четох доста коментари, разгледах доста марки и модели на климатици, но реших да пиша тук и да се допитам до Вас. Изискването ми е да е максимално икономичен и да се справя със задачата да топли и охлажда помещенията. Качвам и нарисувана схема за 10 мин на Paint, за да може и Вие да имате престава за самите помещения.

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? Жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? И за двете
    3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/ троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
    а) Всекидневна - 17м2, спалня - 14,3м2 = 32,1м2 общо
    б) ПВЦ двоен стъклопакет
    в) 2,25м2 във всекидневната и около 5м2 в спалнята

г) югозапад и северозапад
    д) 6-ти от 7
    е) всекидневна и спалня
    ж) апартамент панелен

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? гр.Разград
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? лято - 23-25, зима - 22-24
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
    На всички външните стени има фибран 2см и декоративни плоскости от стиропор на тавана във всички помещения(ако това е изолация изобщо). На пролет ще се прави саниране на целият блок.
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
    Тв, ел.печка, микр. фурна и хладилник
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 2500лв.
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? изцяло мисля да разчитам на него, но имам възможност да паля камина с водна риза в най, най-студените дни.
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели. Прилагам

От разгледаните от мен климатици на база Вашите коментари си харесах много :
    - MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ_FH35VE
    - FUJITSU
    AWYZ14LB NOCRIA
    За жалост си мисля че Митсу-то ще е малко за мен(а много си го харесах и все пак е А+++), май-трябва да се скочи на 50-ка(А++) от тях.. Нокрията е малко по-голяма и четох че има доста доволни от нея. Отворен съм и за други предложения!
    Моля Ви за съвет, ще съм Ви благодарен.
    Поздрави и хубав ден!
    Колеги, спрях се на Mitsubishi Electric FH35 и SRK / SRC 35 ZSX-S ... FH - 2350лв с включен демонтаж на стар климатик и монтажа на новият, а MHI-то Diamond 35-цата е 2600лв. пак с демонтаж на старият и монтаж на новият.. Някакви съвети ? Единият е изпитан през годините, а другият тепърва ще види зима ... Да заложа ли на по-новият и по-скъп или да взема изпитаното ?

4. Тук е от
    Sep 2017

Здравейте, предстои ми покупка на климатик. Ще бъде поставен в геобразно помещение(хол и кухненски бокс) с размери: 24.6м2 около 64куб, алуминиева дограма двоен стъклопакет ( поставена от строителя не мн добра ) в помещението около 8-9м2, ново строителство 5-7мм изолация, северно изложение, една външна стена на която са прозорците. Аз лично се колебая м-ду следните модели:Mitsubishi Heavy SRK35ZMP-S/SRC35ZMP-S STANDARD, 12000 BTU, Клас A++
    Fuji Electric RSG12LMC/ROG12LMC, 12000 BTU, Клас A++
    Fujitsu General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA, 12000 BTU, Клас A++
    Моля за мнение за тези 3 модела и дали са достатъчно мощни за тези условия същото така приемам и други предложения.
    Бюджет за момента 1.5-1.6 със монтажа!
    Поздрави!!!

5. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от DJEmotioN Виж публикацията
    Колеги, спрях се на Mitsubishi Electric FH35 и SRK / SRC 35 ZSX-S ... FH - 2350лв с включен демонтаж на стар климатик и монтажа на новият, а MHI-то Diamond 35-цата е 2600лв. пак с демонтаж на старият и монтаж на новият.. Някакви съвети ? Единият е изпитан през годините, а другият тепърва ще види зима ... Да заложа ли на по-новият и по-скъп или да взема изпитаното ?
    Ако отварящият се капак не ти е приоритет, не си струва. Вземи по-евтиния, който има и плазма филтър за освежаване на въздуха.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 19-09-17 в 18:52.
    Rafailiev одобрява това.

6. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от mariankolev Виж публикацията
    Здpaвeйтe , ĸoлeбaя ce мeждy тeзи двa ĸлимaтиĸa Daikin FTXP25K3 и Mitsubishi Heavy Industri SRK/SRC 25 ZS-S. Щe пoмoля зa мнeниe ĸaтo ĸaчecтвo , cepвиз . Щe ce изпoлзвaт зa oтoплeниe нa пoмeщeниe 20 ĸв. , c дъpвeнa дoгpaмa юг/ изтoĸ. гр Русе ,зимите при нас са си студени средно е -15 . Климатика ще се постави във спалнята .Пpиeмa и дpyги пpeдлoжeния бюджeт oĸoлo 1500 лв.
    Не сте дали достатъчно информация за помещение за съвет. Отговорете на въпросите от първата страница на темата.

7. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от filipfilipov Виж публикацията
    Здравейте, предстои ми покупка на климатик. Ще бъде поставен в геобразно помещение(хол и кухненски бокс) с размери: 24.6м2 около 64куб, алуминиева дограма двоен стъклопакет ( поставена от строителя не мн добра ) в помещението около 8-9м2, ново строителство 5-7мм изолация, северно изложение, една външна стена на която са прозорците. Аз лично се колебая м-ду следните модели:Mitsubishi Heavy SRK35ZMP-S/SRC35ZMP-S STANDARD, 12000 BTU, Клас A++
    Fuji Electric RSG12LMC/ROG12LMC, 12000 BTU, Клас A++
    Fujitsu General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA, 12000 BTU, Клас A++
    Моля за мнение за тези 3 модела и дали са достатъчно мощни за тези условия същото така приемам и други предложения.
    Бюджет за момента 1.5-1.6 със монтажа!
    Поздрави!!!
    Втория и третия са еднакви. Всичките дето ги гледате ще свършат работа.
    Genadi80 одобрява това.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2017

Един бърз въпрос - удачно ли е да се сложи 18 lfca в помещение, в което ще се спи?

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Каква е кубатурата на това помещение? По принцип, машината е тиха като работа. В случаите когато има да наваксва температурна разлика, може да подухва по силно, но това се регулира от управлението.

11. Тук е от
    Aug 2017

Помещението е 85куб. Външното тяло не ме притеснява, защото то ще бъде монтирано на практика под нивото на стените на помещението. Важното е да мога да пускам вътрешното тяло на режим, в който да не е много шумно, като това ще да е Есо режима предполагам.

12. Тук е от
    Sep 2017

Привет,
    може ли малко помощ за избор на качествен климатик, който да топли добре при ниски температури.

Трябва ми за детска стая 48 кубика (18 кв. метра) с една северна стена с голям прозорец (3.5 кв. метра), тухла с добра изолация и ПВЦ дограма, гр. София
    Желана температура 24-25 градуса при -10/-15 външна.
    Бюджет до 2700 лв.
    Този пост е редактиран от avenger; 21-09-17 в 21:10.

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Избор на климатик 2017

Цитат Първоначално публикувано от tito Виж публикацията
    Привет,
    може ли малко помощ за избор на качествен климатик който да топли добре при ниски температури.

Трябва ми за детцка стая 48 кубика (18 кв. метра) с една северна стена с голям прозорец (3.5 кв. метра), тухла с добра изолация и ПВЦ дограма, гр. София
    Буджет до 2700 лв.
    MHI 25 ZSX-S
    ME FH 25VE
    Fujitsu General 09Ltca

Аз лично бих избрал MHI-то.

Sent from my iPhone using Tapatalk

14.  

15. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от tito Виж публикацията
    Привет,
    може ли малко помощ за избор на качествен климатик който да топли добре при ниски температури.

Трябва ми за детцка стая 48 кубика (18 кв. метра) с една северна стена с голям прозорец (3.5 кв. метра), тухла с добра изолация и ПВЦ дограма, гр. София
    Буджет до 2700 лв.
    Виж Daikin Nexura: FujitsuNordic;
    http://www.daikin-bg.com/catalog.php?sec_id=1&cat=21&parent=1&type=1&obj_id=105&func=view_product

https://www.termo-klima.com/bg/klima...cn-nordic-30c/
    Този пост е редактиран от cable; 20-09-17 в 13:36.

16. Тук е от
    May 2011

Гледам, започнахте да отговаряте на най-нови запитвания, а има по-стари назад (например това #2903), които са с попълнена информация според изискванията в първия пост, но май се забравиха.
    ockac23 одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от sps Виж публикацията
    Здравейте,
    Предстои ми купуване на климатик, но нищо не разбирам от тези неща и ще съм ви задължен ако ме насочите. Интересува ме горе долу каква мощност да търся, и може би някакъв модел да препоръчате...

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.
    Жилищно помещение. Хол

2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора
    Целосезонно, но най-вече за отопление

3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението;
    38кв.м. хол
    б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид
    Алуминиев двоен стъклопакет
    в) квадратура на прозорците;
    около 4кв.м
    г) изложението на помещението;
    източно изложение
    д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)?
    3ти етаж от 4 етажна кооперация.
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
    хол
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
    апартамент.
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
    В Бургас.
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
    Около 21-22 градуса зимата, 26 лято.
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? Няма изолация, стената е дебела около 35см.
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? Само телевизор.
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
    Около 1000-1100 лв.
    С този бюджет и без изолация не виждам как ще стане в това голямо помещение.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    kokovox одобрява това.

18. Member Аватара на ockac23
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София

@rosswen:

Няма как бюджетът да е пречка да му се отговори на човека. Доколкото виждам, той пита за мощността и вида климатик, за парите после си е негова работа... :-) Нали форумът не продава климатици :-)
    Genadi80 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе