Постижимо е с К2У и ще ти останат.
Krassimir, това което Ви е написал Румен е вярно, но бюджета позволява и закупуването на нова читава машина:
Toshiba RAS-16PKVSG-E Shorai
Toshiba RAS-16BKV-E Mirai
General Fujitsu ASHG14LMCA Energy Plus 2
Gree GWH18KG-K3DNA6G Change
Daikin FTX50GV~RX50GV Comfort
Здравейте, да се похваля и аз след размисли и страсти си поръчах това Fujitsu ASYG12LTCA. Сега чакаме монтажа. Благодаря на всички за помощта, дано с машинката нямам проблеми!
Благодаря, Александар,
Някой от тези 2та, че ги гледам на промоция или на твоите да се спра?
daikin ftxb50c/rxb50c, 18000 btu, клас a+ или Daikin FTX50GV~RX50GV Comfort, който ти предложи.
toshiba ras-b16n3kv2-e1/ras-16n3av2-e suzumi - също като вариант?
Поздрави.
Този пост е редактиран от Krassimir; 10-09-17 в 15:54.
Не взимай Дайкин. Имат много висок минимум и на охлаждане може да създаде дискомфорт в толкова малко помещение. Тошибите или Фуджика от предложенията на Сашо.
Взимай сузумито.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Схемата я бях качвал и тук, но преди 5 страници (link).
Прегледах всички предложения, сравних характеристиките и най-много се впечатлих именно от Fujitsu General ASHG12LTCA/AOHG12LTC - около 2100 лева с монтаж.
Предполагам, че вариантът Nordic, ако е с промоция/отстъпка, също е добър вариант, заради по-ниските работни температури, но и малко по-скъп?
Искам да попитам и за Toshiba RAS-13G2KVP-E/RAS-13G2AVP-E, Daiseikai 8 - заслужава ли си разликата в цената (около 300 лева) заради по-голямата ефективност?
Поздрави и благодарности на всички за съветите![]()
Да попитам за избор на една приятелка за климатик.Става въпрос за 20кв. стая,апартамента е вътрешен и много топъл!Мислех за 12 LUCA или 12 Нордика/ заради това, че има много студени зими при нас и температурите падат някой път под -20/.Тя е сама жена и няма да може да му "слугува" в случай че замръзне външното тяло.На LUCA дренажния отвор голям ли е или си е от малките като преди?Визирам на LMCA e голям и съм го виждал как работи при -20 и голяма влага в въздуха и не замръзва.Ако може дайте съвет,може и на друга фирма,но ако може доказано работещ модел,мисля, че разбрахте, че съм човек, който залага на сигурното! За мен съм си заплюл една изоставена бройка 9 LDC
Ако в случай, че не мога да взема LDC - то съм се загледал,към 7 LUCA –или 9 LUCA,мисля, че ще са ми предостатъчни,а също се загледах и към една Тошиба - https://ga-clima.com/toshiba-ras-10pkvsg-e-ras-10pavsg-e - стаята е западна 12кв. изолация и дограма с К стъкло !
Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от avenger; 13-09-17 в 17:51.
Като стана дума за Нокрия 14ка, намерих такава за 2150лв без монтаж. Иначе сме избрали Hitachi RPC 50 за помещение 35квадрата, но след като разликата е 200лв, се чудя не е ли по-добре Нокрията, или пък е най-добре да отидем на доста хваления 18 LFCA, който е на същата цена като нокрията :?
аз съм ползвател на НОКРИЯ и съм с 2 ръце за нея .
За пукане на пласмаси не мога да кажа защото ми е в хол ,а той е доста голям и не съм чувал да пука .
За топлене е звяр направо незнам от къде я вади тая мощност.
При мен духа по силно от колкото ми се иска , но е в доста голям хол и е норално да подухва повече.
- - - - - - - - - -
За мен тошибата не си струва парите .
Това е лично мое мнение като правя съпоставка с другите машини , които имам.
Помогнете за един климатик за отопление : югоисточна стая 3x5 метра вис.2,85, една външна стена (3м.) с пвц прозорец 210x150 двоен ст.пакет трети непоследен етаж.
Блокът е тухла,старичък изолация няма ,външните стени са около 50 см с мазилките. Тази стая се топли доволно с духалка 2кв .гр.Сливен рядко падат температурите до -18 ,
да речем климатикът ще трябва да поддържа 22 при външна -10 , -12 градуса. Бюджетът е малък 1000лв но мога да го увелича ако се наложи.
Този пост е редактиран от snoop; 12-09-17 в 00:09.