Вил, за Вашето помещение, може да погледне следните модели:
Toshiba RAS-B16N3KV2-E1 Suzumi Plus
Gree GWH18RC-K3DNA3G (LCLH) Viola Wi-Fi
Hitachi RAK-50PEC/RAC-50WEC Eco Comfort
Daikin FTX50GV~RX50GV Comfort (вече Ви беше предложен)
>tony.....Понякога говорiм за пари,понякога за модели.А кви са тия дето са 2000 лв. надолу и се сравнявата със zubadan,Напр.предложената Toshiba от колегата rosswen е с отдавана мощност отопление:0,90-5,50-6,50 макс.Ако ZUBADAN е при 6,0 номинал!!!-2,85 при -15 то тази Тошиба ще е по зле на макс.(според неспециалист като мене,...пък и правилно питаш за къв Zubadan говорим...,ами за кви -15 гр.,за кви 5 лева)
И казано по друг начин,как става така,че zubadan със само 2,85 kw според думите на колегата които никой от експертите не оспори ще стопли тази мансарда?А как ще я стоплят тези с 2000 лв. надолу???
С това искам да кажа,че тука има много мнения и то на километри едно от друго.Може би,ако има данни от независим източник някой трябва да ги казва(ако ги знае) при всяко свое мнение.Иначе малко всичко изглежда като кво си мисли някой си.....
Та ,за неспециалист като мене от прочетеното тука(и често оставащо без отговор)на всяка страница ти се сменят представите кой кой е(в климатиците).....
Този пост е редактиран от cable; 25-09-17 в 20:01.
Здравейте.Моля за съвет.
София,къща 2 етажа/предстояща изолация догодина/ПВЦ дограма,локално парно на въглища/не 24 часа/.Трябва ми климатик/отопление и охлаждане/за спалня с легло на дете 1.5години 18кв.м. за преходните сезони,добавка към парното докато загрее или истива,или закъснявам от работа.На етажа се отоплява стаята+коридор и баня.Бюджет 1200-1300 лева с монтаж.Mitsubishi и Fujitsu имат име.И препоръки за фирми в София.Благодаря.
Този пост е редактиран от rosswen; 25-09-17 в 20:29.
Колега,никъде не съм казал,че сте сравнявал!Вие казахте (повтарям),че ZUBADAN50 е 2,85kw номинал при -15 градусаникой от експертите не оспори),което е много близко до мисълта,че няма как да стопли ''една мансарда близо до звездите''.Тогава би следвало да предложим някоя 24 напр. поне gree lomo ,а Вие и други колеги предлагате климатици с 2000 лв. по-евтини от zubadan и сепредполага(логично),че те ще се справят.Според мене.колкото и малко аритметика да съм учил едното от тези двете предположения е невярно,Вие кажете кое?
И какво има да оспорват, като производителя сам си е дал графики и таблици в сервизното ръководство (към което ти дадох и линк). Както сам каза, тази мощност е номинална, а не максимална. За тези пари-толкова, а дали ще свършат работа на 100% при -15 е божа работа, зависи от много фактори.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Аз, оставам с впечатление, че се предлагат машини, които ще се справят в описаните помещения и условия, НО според споменатия бюджет!
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
А каква е максималната мощност на предложената Тошиба при -15 гр.?Вие не сравнявате ,но всеки като чете трябва сам да си направи някакви изводи.Ако zubadan е 2,85(от 6) и предложената Тошиба може да свърши работа то тя за тази цена е нещо извънземно.Така,че ако имате данни кажете колко е и нейната мощност при -15?
Като даваме за единия кво пише в сервизното Ви моля да дадете и за другия какво пише в сервизното.Не знам какво има за неразбиране на въпроса ми.Всеки казва,че това са 2 несравними неща,пък накрая там където хубавото няма да се справи предлагаме друго по-евтино с надежда,че ще се справи???.
ми.Всеки казва,че това са 2 несравн
ими неща,пък накрая там където хубавото няма да се справи предлагаме друго по-евтино с надежда,че ще се справи???.
Предполагам и двете ще се спрвят, но при положение, че човек не може да си позволи по- доброто, ще има по- висока консумация на ел. енергия и няма да предложи същия конфорт. Всекимо според чергата!
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
Ама ти сериозно ли? Казахме ти няколко пъти, че тези клими се предлагат, с оглед на бюджета, с който разполага. Никой не е казвал, че Зубадан няма да се справи и т.н. Въпросните мощности ги цитирах, защото се говореше именно за тях. За Тошиба Сузуми или Шорай не е ставало на въпрос. За Тошибите си има engineering data book и там си пише всичко (16-ка сузуми, при -15 външна и 20 градуса вътрешна температура, отдава 2,4kw по номинал и 3kw максимална). Нека се придържаме към темата, стига толкова офтопик.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Малко по-малко я дават тошибата 2,7kW при -15.Интересно,че 12ltca при -20 я дават 3,6kw
Колеги,темата в момента кипи и има спор.
Специално темата за климатиците я следя от години,нищо че не съм Специалист.
Допускат се Големи грешки в препоръка за помещение.Оттам започва плюенето на дадена марка/калпавият монтаж е бонус/ към офертата.
Винаги съм казвал,че всеки потребител е индивидуално решение.
Офф-Топик!
Рафа и другия колега, не съм забравил!
Този пост е редактиран от Viking72; 25-09-17 в 23:01.
>rosswen, не знам кво лошо има ако се внасят уточнения в нещо което не на всекиго е ясно.Нищо лично,просто не ми се вързват нещата.....
та,ако единия е 3 от 6,5 макс.=46%.Другия 2,85 от 6 (номинал) е =47,5%,което на практика е същото.Така,че ако тези стойности са верни при два пъти разлика в цената ,разбира се всеки ще предпочете Тошибата.Не знам дали е офтопик и не казвам ,че стойностите които даваш са неверни,защото не съм аз експерта,който може да каже данните.Просто искам да обсъдим тези стойности,защото са важни.А това какво аз мисля по въпроса е без значение.
Интересно,че когато всички бяха съгласни,че това са два несравними климатика,сега при една най-проста сметка излизат горе-долу еднакви,никой от експертите не оспорва.
Та щом мислите,че е офтопик аз спирам да пиша по въпроса.Надявам да прочета нещо поднесено с данни,пример темите за тв където hristoslav към всяка тема прилага таблици с данни за всеки тв.