Това при дефрост не е студ, а е въздух със стайна температура. А и самата машина, не издухва толкова отвесно въздуха.
Това при дефрост не е студ, а е въздух със стайна температура. А и самата машина, не издухва толкова отвесно въздуха.
Имам машина с двойна клапа,която е над диван.Като лежиш под нея не се усеща въздуха,но при дефрост пада студено върху теб и е кофти.По добре е ако може да е отстрани на леглото и да духа по дължина на стаята.
Здравейте търси се климатик за спалня 12кв. гр.Ст.Загора,панел ет.5 север.Изолация: западна между входова стена и таван гипскартон с 5см. каменна вата, северна външна: дограма ПВЦ с двоен стъклопакет с 2см. фибран.Бюджет около 1500лв с монтажа.Може и да е втора употреба Японски на 100-200в.Нямам предпочитания за определена марка или модел.Да е сравнително тих,да се справя с отплението при отрицателни температури от -15градуса и повече,да е икономичен.Ако е японски да има поне екстри като плазма,йон и т.н.Благодаря ви предварително.
Днес го пуснах с уредче за замерване на консумацията.
Поработи известно време около1kw ( горе долу толкова му дават) и за моя изненада в това топло време спря и почна дефрост .
За моя изненада даже текнаха няколко капки вода.
От различните неща прочетени в форума май му трябва фреон???
Добре че е близо до верандата та го хванах тоя дефрост докато си пиех кафето.
Правилно ли разсъждавам?
Ясно е че ще викам моя приятел.
Изходяща температура мери ли? И като поработи, след дефроста започна ли да спира външната перка от време на време?
Прилича на намалял фреон. Щом и дефрост прави в това топло време...
На осаките каква консумация им дават на отопление, около 1300 вата?
Един киловат изглежда малко. Може би наистина се нуждае от дозареждане.
Тествай крановете и конусите с пяна преди да го допълниш, за да провериш дали не изпуска отнякъде.
Да премерих изходящата температура и беше около42-45 градуса.
Точно след дефроста от време на време спираше перката.
След това компресора работеше още време и изкл .
Цикъла се повтаряше след втория дефрост го спрях защото барнах пистата и направо пареше .
Спрях го да не стане някоя беля
- - - - - - - - - -
Ако може да се вярва на табелката на топло е 1150 вата.
Това с крановете ще го прави специалист аз не разбирам толкова.
Видях от табелката че външното е 32 кг и има 850 грама фреон
Модела е CN12CH
Допуснал съм грешка ето снимка
Фреон 1.08 кг на топло е 1104W
modelCH12CH
https://sofia-city.all.biz/klimatik-...h-12-cn-g65719
Този пост е редактиран от Rafailiev; 01-10-17 в 21:13.
Щом изключва вентилатора значи има фреон и вдига налягане а,че прави дефрост също не трябва да те притеснява,има много конвенционалки които ако са включени на топло ако ще вън да е 30гр.пак дефростват.
Благодаря Александър.
Точно такава е табелката.
Дали може от някъде да се изкара каква мощност има .
Знач ,че е около3KW на топлене.
Чак съм изненадан че е с Тошиба компресор.
Дали това което пише на табелката е наистина така?
Знам че примерно фреона е R22 преди време го до зареждаха и така ми казаха .
- - - - - - - - - -
А това че не духа топло?
Още нещо климатика е доста Шумен ( визирам външното)
Как /защо/ са го заредили с R22-на табелката пише R410А?
Възможно е да е с по-малко от нужното количество фреон и пак да изключва перката, поради топлото време. Презаредете го с приятеля ти, ако ще се ползва още. А шум и тракане от външното е от марката. Нали знаеш че това е само град в Япония.
- - - - - - - - - -
SPSt, това е една дълбока тайна. Не питай.![]()
При Осака е важен щуцера за манометър, не табелката. Румбата по-горе го е казал[emoji1]
Пишат R410a, за да могат да ги внесат!
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Знам че климатика не е хубав.
Аз съм доволен от него пък и ми служи вярно над 10 -12 години.
Никакви ремонти не са правени.
Прехвърля се от едно място на друго защото имам специално отношение с него така да се каже.
Купуван е в времена на студенски живот .
След като получих първата си сметка за парно и стоях 1 месец без пари.
След това доста време събирах и го взех от техно нещо си .
Тези времена за мен са важни и свързани с произтичащите от тях добри и лоши неща.
Бил е свидетел на доста купони ,а и в онези години на липса на финанси ме е топлел и не създавал проблеми.
Така да се каже малко съм се привързал към него.
В момента е в една от спалните и като мина край вътрешното и се сещам за разни моменти.
- - - - - - - - - -
Въпрос .
Ако не може да се намери фреон R22 може ли да се сложи 410