Ами то не му е нужно. Достатъчна информацията за дограма, изолация и съседи отдолу, за да се подбере правилния климатик. Но ако държиш пресметни задачата. Може да е полезно за някой.
Ами то не му е нужно. Достатъчна информацията за дограма, изолация и съседи отдолу, за да се подбере правилния климатик. Но ако държиш пресметни задачата. Може да е полезно за някой.
Ван Дан,не съм обиден.
Лошото е нахлуваш в темата!?
Има неща,от които разбирам доста!
А за Реното или аз, или той Вън.Зависи,кой е с по-слаба психика и нервен.
Пак развалям темата!
Това,че работя с котли и някой,който е монтирал
5-10газови котли се прави на супер мен?!?
Битовата техника ми е хоби и няма нищо общо с професията ми!
Този пост е редактиран от Viking72; 26-09-17 в 01:38.
Моите извинения за регистрацията - не съобразих, че си можел да четеш без регистрация. Тя е нужна само за постване. И никога не съм писал, че кога си регистриран е определящо за смисъла от постовете, на който и да е. Единствено е показател кой колко е "активен" (брой постове за времето откакто е регистриран), но само като количество, не като "качество".
Този пост е редактиран от VanDan; 26-09-17 в 01:38.
Или Fijito или Hitachito .
Аз бих сложил 12 ка .
В единия офис имам 2 такива LLCC и за топленето топлят без проблем.
Чух ,че имало преди някакви проблеми с вентилатора на вътрешното , но бил отстранен.
При мен е нямало проблеми.
Само да кажа , че не съм спец а потребител.
Давам мнение на база личен опит..
При мен не са в спалня и не мога да кажа колко е удачно за спалня/детска.
Единствено мога да кажа,че много топлят.
При мен са в около 90 кв офис последен етаж с стиклена фасада.
Идеята беше да се пробва с 2 и ако не смогват да се сложи 3 .
Дори и тази зима нямаше никакви проблеми.
Здравейте, регистрирах се във форума защото ми е нужна помощ при избор на инв. климатик! Помещението не е с външна изолация на което 2 от стените са външни, около 25 квадрата височина 2,8м, трябва ми климатик главно за отопление. Спрял съм се на 2 модела 1.Mitsubishi MSZ/MUZ-DM35VA и 2. Fujitsu ASYG 12 LMCE / ( LMCA )?, или има нещо по-добро за тези пари ? Четох много форума но не намерих сравнение между тези 2-та климатика! Благодаря !
Би трябвало да дадете още доста инфо, така трудно ще получите сериозни съвети. Най на първо четене - и двете машинки изглеждат слаби за целта. По скоро, би трябвало да потърсите машина с 5кВт, номинална, а не максимална отдавана мощност на отопление.
За помещението предполагам - тухлено е, 2-етаж на жилищен блок, ПВЦ дограма, принципно зимно време без да е отоплявано държи около 7-10 градуса. Бюджет 1300-1400 лв. в която влиза и монтаж. Напълно е възможно и да съм сбъркал моделите , невеж съм относно климатиците, но ми ги препоръчаха и 2-та. Реших да се допитам до Вас, все пак
Къде се намира това жилище и какви температури смятата да поддържате. Бюджета е нисичък и може би трябва да се ориентирате, най вероятно, към 16 или 18 от по ниския клас машини, като Gree примерно, макар че едва ли ще влезете в цената.
25-30С при отопление с климатик е доста сериозно предизвикателство и изисква доста преоразмеряване, а вие нямате бюджет за това. Би трябвало да очаквате поддържана температура през зимата около 22С. Мисля, че би трябвало да се ориентирате към Fuji14LMCA, Toshiba 16 Mirai, Gree18Lomo или Change, но ще ви трябват около 1600/1800лв с монтаж. Може би има и други варианти - нека някои от съфорумците се включат и дадат идеи.
Този пост е редактиран от tony34al; 26-09-17 в 11:36.
25º до някъде е приемливо, в режим отопление си е доста топло, но всичко е относително. 30 обаче вече принадлежи в графа Карлуково.
В тези 25кв и с тези изисквания избираш нещо от предложенията на Тони. За всеки случай и една духалка.
Здравейте,
Какво ще кажете с тази мултисплит системи LG - горните дето са компкект на промоция. Става дума за две съседни стаи - 18 и 20 кв.м.