Аз лично нямам нищо против японските машини. Не оспорвам техните качества и предимства в много отношения. Но някои хора живеят на стотици километри от големите градове, в които се предлагат и обслужват въпросните климатици. И не го казвайте така, все едно всички с клими за европейския пазар са се прецакали. Много от хората, ползващи ги, се топлят/охлаждат комфортно с тях и нямат проблеми.
П.п: Много се отклонихме от темата!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Тоточев, запиши ме в тефтера си на първо място. Никоя реномирана европейска фирма не може да се опази от анадолския си работник-резак, който, поради неграмотност, вгражда в реномираното им изделие грешните детайли, превръщайки го в недоразумение. Аз съм негов "горд" собственик, вече 10-та година. Тогава ми беше за първи път. По-късно имаше и втори. Дори Христослав-2 не можа да ми повярва. Зарекал съм се да внимавам и да не допусна трети случай
Този пост е редактиран от avenger; 21-10-17 в 18:34.
Сигурно сте прав, но дори и без монтаж ми се струва по-скъпо. Ето пример с популярен модел тук в този форум:SRK 25 ZS-S1500 лв с монтаж
https://*********/invertorni-klimatic...tu-klas-a.html
И 925 евро без монтаж и стойка .С монтаж излиза 1500,само че Евро
https://www.av-klimaattechniek.nl/we...-2,5-kw-detail
Но както и да е извинявам се за разводняването на темата и хубав уикенд на всички.
П.П. За електроника сте абсолютно прав-тук е по-евтино и по-голям избор.
Този пост е редактиран от stainway; 21-10-17 в 00:48.
Последен!
Знам как стоят нещата в Белгия (новата ми база с офис е в Бруж на порта)
за Холандия не съм толкова запознат.
Пример: мебелите ги натоварих от България и ги пратих за там....разликата е доста голяма
Компютри,телефони ,принтери ИТН ги взех от там .... разликата спрямо БГ пак е доста голяма
Каква разлика в "компютри, телефони и принтери" бе човек. Коментирай там това, което по-разбираш. От хардуер и ИТ техника се вижда, че не разбираш. Няма такова изделие компютри. Частите, от които се асемблират - процесори, дънни платки, рам памет, видеокарти, ССД и ХД дискове и т.н. се правят в едни и същи заводи за целия свят. Няма партиди за Сащ, Западна Европа и бедните страни. Вече за цените има разлики. Първо по оста Сащ-Европа. Цените като цифра са еднакви, но в Сащ са в долари, а в Европа в евро и разликата в курса оказва влияние. Второ за отстъпките има огромно значение големината на пазара и съответно бройката, която вносителите по страни и региони поръчват. Само в 1 среден по население град в Сащ ще има повече продажби от цяла България.
Аз ти заявявам, че на 100% последно закупената ми в България видеокарта Гигабайт НВидия 1060 6Gb е абсолютно идентична с продаваните такива във всяка точка на света. Това важи и за телефона ми LeEco Le 2 и монитора Benq GW2760S, всичко, което виждаш в подписа ми - Asrock Z97 Extr6, I5 4690K, 2x8GB Geil, Samsung 840 Evo 256, Toshiba 2TB, GB 1060, Corsair 650TXEU, HAF 912, и принтера Canon.
Този пост е редактиран от VanDan; 21-10-17 в 10:28.
Всяко следващо мнение което не е свързано с темата, ще бъде изтривано!
Здравейте.Нов съм в форума и искам да се допитам до вас за избор на климатик.Благодаря предварително.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. Ще се ползва основно за отопление
3. Каква е: а) квадратура - 25кв и кубатура - 62.5; б) пвц дограма ) в) квадратура на прозорците - 4.5кв; г) изложението на помещението - юг-север д) трети етаж панелен блок
е)какво е предназначението на помещението- хол,всекидневна ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение - апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата - Хасково
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? лято 25гр зима 23 или 24гр
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията - саниран блок
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви - телевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор - 1700 лв
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане - -10 зима 35 лято
10.схема нямам
12LUC, 35ZS, 13Shorai
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Дойде време да направя антиреклама на въпросната фирма за MIDEA MS11MU-09HRFN1
Днес най-накрая ми казаха относно климатика- ами 30 кг. било външното тяло. Не както писаха 38. Дори и да не знаех разликата за буквата F, то самата разлика от обявеното и реалното подсказва, че нещата понамирисват.
Та фирмата е "ОХ Миро" ООД
Не бих я препоръчал на никой. Фирма, която е официален представител на Midea, а заблуждават в рекламите си за параметрите на техните климатици няма как да ме спечелят като клиент, Та как мога да се доверя, че другото което кажат или напишат е така или не? Разбирам от вас колеги, че това е масова практика, но съм бесен от това. Дори и да харесам друг климатик при тях, но бих го взел от там. Важен е принципа. Ако си купя от там климатик, то това означава, че е сработил номера с подвеждащата реклама.
Предлагам да има тема, в която както в друг форум за GSM апарати да се описват некоректните търговци. Така и ние ще сме по-внимателни с некоректните търговци, хем и фирмите биха се притеснили да не влязат в черния списък.
small,как си нов във форума. От 2006г. си...или....