Ако си беше направил труда да провериш, щеше да видиш, че има такъв раздел във форума и още повече, че има тема за Ох Миро.
https://forum.setcombg.com/%D1%87%D0...%80%D0%BE.html
Аз лично бих взел едно Грее Чейндж 12 вместо Мидея
Този пост е редактиран от radostinr; 21-10-17 в 12:47.
Математиците, сигурно ще реализира много голяма икономия с по-висок сор в 13 квадрата? Айде не ги разправяйте тука тия смехории....Нали и аз съм в подобно помещение и много добре знам за какво става въпрос...В най-големия студ в 13 квадрата, едва ли ще плаща повече от 30-35 лв месечно....айде макс - 40лв…..
Въпросът не е само до сметки, а и до комфорт.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Имаше една тъпа тема, колко харчел климатика. Тези дискусии са за там, но понеже тук четат хора, още не решили какво точно да си купят, нека да знаят:
Хубава машина, при отопление на номинал в около 20 до 25 квадрата, има COP около 3,5 до 4, при външни температури около -5 до -10 градуса и стайна около 21 до 22. Харчи около 700W до 800W. Ниският клас машини имат COP около 2,5 до 3,5 при същата мощност, поради което не могат да стоплят до 21 или 22 градуса. Ако го направят, то COP пада още надолу. Сиреч, за денонощие преразходът на енергия при ниския клас ще е над 2,50лв. Освен това, твърде е възможно при външни температури около -10 и надолу изобщо да не може да стопли. Това са сметки при правилно изчислена за помещението машина, с капацитет около 12000 BTU. При всеки друг вариант със заиграване с размера на машините, преразходът ще е още по-голям, както и дискомфорта. За 13 квадрата, всеки да си сметне сам. Евтино отопление с климатици имаме при добра изолация на помещенията и достатъчно високи външни температури. От -2 градуса надолу, ножицата се увеличава. Нагоре всички машини са (почти) еднакви
Дайте идея за климатик за спалня 11 квадрата, нова кооперация с външна изолация една външна стена етаж 2 в Пловдив. Бюджет 800-1200.Не държа на екстри, а да топли що годе и да не дрънчи брутално. Ясно е че ще е компромис но все пак.
Японски модел на 100V.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Имате нужда от седмицата....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk