HristoNN , 35ца в десет квадрата и 50ка в 20кв ще те топлят и на -30С, НО ще се чувстваш като на вълнолома във Варна зимата(т.е. ще те отвеят ).Според мен сложи нещо 25 в спалнята и 35 в хола , а кухнята с отворени врати и конвектор.
HristoNN , 35ца в десет квадрата и 50ка в 20кв ще те топлят и на -30С, НО ще се чувстваш като на вълнолома във Варна зимата(т.е. ще те отвеят ).Според мен сложи нещо 25 в спалнята и 35 в хола , а кухнята с отворени врати и конвектор.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?жилище - хол
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? и за двете
3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; 16кв.
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); 5 камерна пвц ка стъкло
в) квадратура на прозорците; 2 кв.
г) изложението на помещението; юг
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? 6
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) хол
в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? Варна
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? 21/25
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? не
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? тв
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 800 лева
Нови придобивки - MHI SRK / SRC 20 ZS-S и MHI SRK / SRC 35 ZS-S. Отличен монтаж от necata2 и компания! Чакам студовете .
Кво може да каже човек освем евала..И за монтажа,и за избора на климатици.Браво "Неца" ,много е пипнато човеко !
Поздравления, истинска наслада е да видиш толкова добре изглеждащ монтаж! Едва ли ще имаш проблем в студовете. Със здраве да си ги ползваш
Оплакнах си окото и помразих монтажа на моите, като видях тези! Браво и за избора на машини, ще споделяш, че и аз съм се наточил на една 25-ца ZS, за в детската.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Извинете глупостта ми... Влязло ми е това PSA нещо, а имах предвид RPC(то по класа си пролича грешката ми)
Нормално като намаля до край вентилатора да е безшумно, но пак казвам супер субективно смятам, че работи по-шумно очакваното за толкова олекотен режим(15 навън, 23 зададени).
Спокойно прави около 30 децибела, но може и аз да съм се разнежил нещо, а и e мнооого далече от дразнещо и нетърпимо
здравейте група, поради закупуване на ново жилище ми се налага да монтирам нови 3 климатика с бюджет от 4000лв , всичките стаи са със западно изложение без външни стени, единствените външни са тези от, които излизам към терасите на всяка стая, имат си изолация вътрешна 5см стереопор. Дограмата е нова с 3-ен стъклопакет на всякъде, а терасите са затворени с хубава дограма пак нова но двоен пакет, етажът е 6-и предпоследен. Двете стаи за по 20 кв,а третата е 12кв, та мисълта ми е в предишния апартамент се отоплявах с Toshiba ras13skv-5 , fujitsu 12lmca , micubishi skr 20zm-s долу-горе стаите бяха със същата големина само,че с източно и южно изложение искам да попитам какво бихте ми предложили , гледам че на пазара има вече заместници на по старите модели които съм имал ,дали новите са по добри и какви други биха ми свършели работа ? Става дума за гр.Добрич панелен блок. От старите машини лмса-то най ми е присърце ,защото единствено то не ми е правило проблеми никога, тошибата и мицубисшито имат по едри филтри и се наблъскват с прахоляк и се наложи да им сменям лагерчета гаранционно...
Здравей.
Тази 35-ца съм я виждал в един колега монтирана в стая 12 квадрата и не духаше много. За 50-ката незнам защото беше в стая 40 или 50 квадрата непомня точно. Иначе се бях чудил дали да не сложа вместо 50-ката да сложа тозиFTXM35M https://*********/invertoren-klimatik...tu-klas-a.html но ми се струва, че няма да ми е толкова полезен колкото 50-ката.
Уйкенда бях на почивка, та 50ката(същата) ми беше над главата в хола 3 дена.Не е лош, но подухва и си е шумничко - стаята беше към 30кв на 3м висока.25цата беше в спалнята - около 15кв -работеше тихо.50 не бих го сложил в 20кв .Този който даваш "FTXM35M" е с висок минимум, но поне дебита му е по-нисък.Държиш ли да е Дайкин.Лично мнение - аз не съм им много фен.Не че не стават,но за тея пари ........
Не държа да е Daikin. Просто гледах, че са доволни от тях, а и просто ме посъветваха да избера Daikin. Иначе се чудех между Daikin и Mitshubishi. Честно казано, нямам никаква идея кои са хубави, кои си струват и така нататъка. Просто до сега бях на конвектори и мислех да си пускам газ и да правя парно, но Ситигаз, които са в Казанлък са много несериозни и не мога да разчитам на обещанията им. За това реших да сложа климатици. Поради това, че започна да се застудява нямах време да чета и реших да питам вас какво мислите.
Това е схемата на апартамента. В синьо съм отбелязал местата за климатиците. Терасата, която е на хола е остъклена и си има вратопрозорец, който разделя терасата от хола. Другите две стаи са с външна изолация. Отделно целият апартамент е с вътрешна изолация на всички външни стени и тавани. Външното тяло на този, който е в хола мисля да го сложа на челото на терасата гледайки на запад. Това го правя с цел за да не е на север, където повече ще духа в него, а и на запад малко повече ще се стопля от слънцето (знам, че през зимата слънце е силно казано) и да не образува толкова лед. Другия, който ще сложа в кухнята, ще го изнеса под прозореца на спалнята, защото там ще е на завет, ще го крие съседният вход на блока.
Този пост е редактиран от avenger; 12-10-17 в 18:19.
За тея пари слагай Fujitsu 9LT в хола, а Mitsubishi Heavy 20ZS-S в спалнята... Ако ще топлиш и коридора ще трябва да се напънеш за 12LT
За хола виж MHI SRK35ZS-S , FUJI/FUJITSU 12LMCB или LT , а за спалнята колегата ти е препоръчал.С тези на студено няма да останеш.Гледам че държиш малкия да е в кухнята, по твоята схема(да духа към вратата) коридора ще го стоплиш според мен с 1-3С разлика.В спалнята разбирам си с конвектор, който при отворени врати ще си доотопля с по-малък разход и няма да ти духа.