Страница 297 от 334 ПърваПърва ... 247287295296297298299307 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,441 до 4,455 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2017

Отговор: Избор на климатик 2017

Здравейте!
    Дилемата е между Mitsubishi Heavy SRK35ZS-S/SRC35ZS-S PREMIUM и Toshiba RAS-13PKVSG-E/RAS-13PAVSG-E SHORAI
    Toshiba-ta е с 5 години гаранция, Mitsubishi-to с 3. Цената е сходна..
    Ще се ползва за отоплени и рядко за охлаждане. Моля за съвет

2.  

3. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от Ralitsa0718 Виж публикацията
    Здравейте!
    Дилемата е между Mitsubishi Heavy SRK35ZS-S/SRC35ZS-S PREMIUM и Toshiba RAS-13PKVSG-E/RAS-13PAVSG-E SHORAI
    Toshiba-ta е с 5 години гаранция, Mitsubishi-to с 3. Цената е сходна..
    Ще се ползва за отоплени и рядко за охлаждане. Моля за съвет
    Mitsubishi Heavy SRK35ZS-S/SRC35ZS-S PREMIUM
    ronnie72, JOKVN, corsairman01 и 3 други харесват това.

4. Тук е от
    Jun 2011

Здравейте,предстои ми спешно покупка на климатик. До сега не съм ползвал и купувал.
    Става въпрос за едноетажна къща в София с изолация и алуминиева дограма. Ще се използва предимно за отопление на около 60-70 кв.м. при 2.8 м. височина.Какъв тип климатик да търся,как да разбера за каква площ или обем е климатика,къде пише до каква мин.температура работи и какъв клас и мощност да търся за около 1000 лв.

5. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от bobo50 Виж публикацията
    Здравейте,предстои ми спешно покупка на климатик. До сега не съм ползвал и купувал.
    Става въпрос за едноетажна къща в София с изолация и алуминиева дограма. Ще се използва предимно за отопление на около 60-70 кв.м. при 2.8 м. височина.Какъв тип климатик да търся,как да разбера за каква площ или обем е климатика,къде пише до каква мин.температура работи и какъв клас и мощност да търся за около 1000 лв.

За 1000лв трудно ще намериш машина да топли 60-70 кв.м.
    Alexi и mkukas харесват това.

6. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Даже и 2000лв няма да стигнат.
    bobovo, mkukas, ruuni9 и 2 други харесват това.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2014

За тази площ и височина е мисия невъзможна при този бюджет. Най-добре два климатика. Примерно две 12/14/16 зависи от топлозагубите,но няма какво да се коментира, защото бюджета не е достатъчен.
    mkukas, rosswen и Genadi80 харесват това.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2015

Здравейте!Днес си закупих този КЛИМ.ELECTROLUX EXI12HJIWI/EXI12HJIWE | Инверторни Split системи | Климатиц& Климатик . Интересуваме тези параметри за консумиране мощност на охл. 0.950 Kw,постоянно ли ги поддържа или като достигне температура намаля консумацията, Не сам наясно понеже наблегнах на мощността на отопление и охлаждане, да си направя една сметка колко долу-горе ще ми харчи ток. Много благодаря на всички отзовали се!

10. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от ganev91 Виж публикацията
    Здравейте!Днес си закупих този КЛИМ.ELECTROLUX EXI12HJIWI/EXI12HJIWE | Инверторни Split системи | Климатиц& Климатик . Интересуваме тези параметри за консумиране мощност на охл. 0.950 Kw,постоянно ли ги поддържа или като достигне температура намаля консумацията, Не сам наясно понеже наблегнах на мощността на отопление и охлаждане, да си направя една сметка колко долу-горе ще ми харчи ток. Много благодаря на всички отзовали се!
    Тази тема е за избор на климатик, а не за купени вече такива. Има раздел във форума, където да си зададете въпроса. Ако няма раздел за вашия климатик, може да отворите тема в "други марки климатици" Сигурен съм, че отговорът го има и в ръководството на климатика.

11. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от С.Мезинов Виж публикацията
    @German, в момента е на промоция 35зс-с в е**г. бг, но е малко над бюджета - 1600лв, има и стария модел 35зм-с - 1400 и някой лев, който също ще ви е перфектен. Водят се тихи и комфортни машини.
    Не знам как сте живели в тези 16м2 с фтх71, като знам как работи 60ката в 52м2... След това "торнадо", всяка 12ка ще ви пее, по-скоро се конкретизирайте към машина с по-редки дефрости, от колкото да гледате децибелите.
    .
    Благодаря колега, но нещо не можах да видя нито единия , нито другия посочен от Вас. Като с-серия на 35-цата виждам само този в е..г.бг : DAIKIN FTXB35C ECO COMFORT

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

zs-s zm-s са сериите. Колегата ви е писал на кирилица и вие сте търсили "С", но моделите са на латиница - "S".
    Те прИмоциите най-вероятно са свършили вече.
    Този пост е редактиран от VanDan; 27-11-17 в 14:53.

13. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    zs-s zm-s са сериите. Колегата ви е писал на кирилица и вие сте търсили "С", но моделите са на латиница - "S".
    Те прИмоциите най-вероятно са свършили вече.
    Ъ!.. .Аз въобще не разбрах, че става дума за Мицубиши, мислех си пак за Дайкин.

14.  

15. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Цитат Първоначално публикувано от bobo50 Виж публикацията
    1. Някоя машина колонен тип втора употреба
    2. Позвате тези 1000лв за първоначална вноска и останалите 2-2500 на изплащане за истинска машина( или две по-добре)
    rosswen и Genadi80 харесват това.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от German Виж публикацията
    Ъ!.. .Аз въобще не разбрах, че става дума за Мицубиши, мислех си пак за Дайкин.
    Може би аз ви обърках. Просто не ми се пишеха целите имена, защото тогава писах от телефона на бързо.

17. Тук е от
    Sep 2017

Добър ден на всички във форума, бих искал да ви помоля за професионален съвет ,а именно коя от тези машини да си избера, ще се използват и за отопление, и за охлаждане.
    General Fujitsu ASHG12LUCA , Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-S , Toshiba RAS-13PKVSG-E Shorai . Благодаря предварително.
    Този пост е редактиран от avenger; 02-12-17 в 20:26.

18. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от serkedjiev Виж публикацията
    Добър ден на всички във форума бих изкал да ви помоля за професионален съвет ,а имено коя от тези машини да си избера, ще се използват и за отопление и за охлаждане
    General Fujitsu ASHG12LUCA , Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-S , Toshiba RAS-13PKVSG-E Shorai . Благодаря предварително
    Първо попълнете лексикона зада получите правилен отговор.

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора?
    3. Каква е: а) квадратурата и кубатурата на помещението; б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); в) квадратура на прозорците; г) изложението на помещението; д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
    ruuni9 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе