Да, квадратите са 20.
Мицубишито се води хиперинвертор. Защо LUCA да го бие по мощност.
Някакви други параметри ако може да дадете: компресор, фреон ...
Да, квадратите са 20.
Мицубишито се води хиперинвертор. Защо LUCA да го бие по мощност.
Някакви други параметри ако може да дадете: компресор, фреон ...
Този пост е редактиран от fantoms; 02-12-17 в 21:59.
добре де,разликата в цената е около 500-700 в ползва на лука,защо ги сравнявате
И защо да се доближава, като го бие по показатели и цена.
Този пост е редактиран от avenger; 03-12-17 в 10:36.
Според мен, въпреки че не съм виждал как точно работи ZMX-S, смятам, че е съвсем коректно да се сравняват машините. И двете са среден крас, 'каймака" на средния клас. Понеже хевитата нямат висок, твърде е възможно комфортът, който ппедлагат, да е по-голям от на фуджицуто.
Климатиците не са в един клас.Хеви е машина с КОП 5+ и доста по-масивни топлообменници ,един клас отгоре е ( което си личи и по цената ), а това с някви таблички от еуровент. Който иска да им вярва прав му път ,отдавна съм установил ,че са фалшиви и писани едно към гьотере.
Този пост е редактиран от avenger; 03-12-17 в 10:37.
Определено Еуровент си е една смешка. На една машина дали номинала, на друга максимала, на 3-та извадили мощността от рекламна брошурка. За да подкрепя думите си с факти, може да погледнете топлоотдаването на новата Нокрия 12 kxc и 12LTC. По еуровент излиза, че ltc-то отвява Нокрията. Примери има още много за некоректни данни, но смятам, че примерът беше повече от показателен.
За моето питане игнорираме цената.
COP/ERR на 35ZMX-S е 4,48/4,14 - поради тази причина съм написал, че за мен този климатик не е хиперинвертор.
Допълнително в таблицата на еуровент се вижда, че LUCA запазва по-висок COP с падане на температурите.
Независимо от това 35ZMX-S е с по-висок SCOP от LUCA.
Предполагам минимума на 35ZMX-S е по добър и така постига този показател.
Хич! Те още от кашона почват Made in Japan итн.
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от mkukas; 03-12-17 в 11:23.
Там се съчинява още повече ,достатъчно е да разгледаш едно сервизно на Гри .
Здравейте, Предстои ми закупуване на климатик, основно за отопление ще се ползва, и естествено след като неразбирам от климатици съм доста объркан. Прочетох доста, и стигнах до извода, че има значение при какви условия (големина на помещение и неговата топлоизолация) ще се ползва климатика. Общо взето избора съм го свел до 2 марки - Дайкин и Фуджицу, но не мога да определя кой модел е най-подходящ за мен.
Помещението в което ще се монтира климатика е в тухлена кооперация на 5 предпоследен етаж. Изложението е югоизток. Външна стена се явява само тази към остъклената тераса. Помещението е 16 кв.м, като вратата към коридора е отворена непрекъснато, както и вратите на другите стаи в които се влиза от коридора(две стаи). Не си правя илюзиите, че с този климатик ще топля и останалите стаи просто описвам ситуацията каква е. Бюджета ми е около 1200-1300 лв за климатик и монтаж.
Въпросите, които ме вълнуват са:
I. Кой от изброение климатици е подходящ за мен имайки в предвид скицата.
1. DAIKIN FTXB35C 2. DAIKIN FTX35J3 3. Daikin FTX35KM/RX35KM 4. FUJI RSG12LMCA 5. GENERAL FUJITSU ASHG12LMCA 6. Fujitsu General ASYG12LMCE 7. FUJITSU ASYG-12LMCA 8. FUJITSU GENERAL ASHG 12 LMC 9. FUJI ELECTRIC RSG-12LMC
II. Кое е най-подходящото място за разполагане на климатика(на скицата съм показал аз между кои две места се колебая), но не съмсигурен, че е ОК, тъй като или ще е над дивана на който обикновенно стоим или срещу него.
Предварително благодаря за вашите отговори/съвети.