Здравейте, предстои ми закупуване на 2 климатика за хол и спалня - ще се радвам да споделите мнение за модели. Като цяло целта ми е да затоплям помещенията на момента, тъй като не са често обитаеми и няма смисъл от постоянно затопляне.
1. Жилищно помещение - хол и спалня
2. Главно за отопление
3. а) хол - 23 кв.м/ 69 куб ; стая 18 кв.м/ 54 куб
б) ПВЦ дограма, троен стъклопакет, КА
в) квадратура на прозорците - хол - 7кв.м; стая - 4кв.м;
г) изложението на помещението - хол - юг; стая - изток
д) къща, тухла, с външна изолация 8мм
4. София
5. Желаната температура за поддържане - лято без значение/ зима около 22+ градуса
6. Електрически уреди има - хол - телевизор и 2 лампи; стая - 3 лампи
7. Сума - предвидил съм таван от общо 3000лв за 2та уреда - моля за мнение дали е реалистично
@Todds
Фуджи 12лмца/лук за хола и 09лук за спалня.
Тошиба 13сузуми/шораи за хола и 10сузуми/шораи за спалня.
Малко над бюджета хеви 35зс-с за хола и 25зс-с за спалня.
Това бих разглеждал аз като непрофесионалист, който следи темата поради лични подбуди. Възможни са и комбинации на фирми, но колеги с доста опит съветват (шеговито, разбира се) да не се слагат машини от различни марки, че започва безкрайно сравнение.
Имай предвид, че за покупка на 2 машини има вероятност и да ти намалят малко от монтаж или цена на климатика, но трябва да си поискаш.
@Todd: За хола Fujitsu 12LUC, за спалнята Mitsubishi Heavy 25ZS-S. Ще се наложи да се бръкнеш още някой лев, тъй като стаите не са от най-малките и с 9-ка и 7-ца няма да минеш.
#3615 AOHG07LUCA / ASHG07LUCA Очаквах да е по-тих от 09LMCA ,правя сравнение на вътрешното тяло!?И двата са на LOW FAN....Да съм чел,да съм гледал...SRK / SRC 20 ZS-S май-щеше да е по-тих и по-по !
Твърде вероятно за голямата ми спалня 16.5м2 ще залитна на Mitsubishi Heavy Industries или К2У!
Този пост е редактиран от АНГЕЛ ГЪРНЕВ; 25-10-17 в 14:28.
Здравейте,
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора? -жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - и за двете
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението; - 24кв.м2 с височина 2.5м
б) вида на дограмата; -ПВЦ с двоен стъклопакет (Саламандър)
в) квадратура на прозорците; 5.4кв.м2
г) изложението на помещението; югоизточен
д) етаж на помещението в сградата? -5 от 7 среден(вътрешен) апартамент
е) какво е предназначението на помещението- всекиднвена+кухня в апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? -Асеновград
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? +25/+22
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? Външна изолация с камена вата (незнам колко см е)
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? -Да,ТВ,фурна,хладилник,пералня
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. -около1500лв
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? зима-15,лято+35
В магазина ми предложиха МЕ MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE.
Очаквам мненията и препоръките Ви.
Моля за малко помощ. Много се колебая кой климатик да взема за хол 30 кв. 74кубика западен в Ст Загора тухлен с изолация . За отопление и охлаждане.
Много ми предлагат в магазина Daikin FTXM 42M много добър бил ... струва ли си климатика???
Или Mitsubishi electric MSZ/MUZ-FH35VE (на хартия ми се струва по - добър)
Кой от тези ще ми даде по - добра икономия и ще отоплят ли помещението според вас?
Или да заложа на старата Nocria 14 (мисля че мога да я намеря в един магазин )
Sunnyy, модела на ME който са ви предложили го оставете настрани. Обърнете внимание на следните модели:
General Fujitsu ASHG12LUCA Discovery White
Toshiba RAS-13PKVSG-E Shorai
Hitachi RAK-35RPC/RAC-35WPC Performance
Carrier 42ЕQV035M/38ЕYV035M XPower GOLD
Този на МЕ, не би ли бил надежден за моите критерии.Бихте ли ми, дал повече информация.Благодаря