Първоначално публикувано от
ivantn Здравейте, Предстои ми закупуване на климатик, основно за отопление ще се ползва, и естествено след като неразбирам от климатици съм доста объркан. Прочетох доста, и стигнах до извода, че има значение при какви условия (големина на помещение и неговата топлоизолация) ще се ползва климатика. Общо взето избора съм го свел до 2 марки - Дайкин и Фуджицу, но не мога да определя кой модел е най-подходящ за мен.
Помещението в което ще се монтира климатика е в тухлена кооперация на 5 предпоследен етаж. Изложението е югоизток. Външна стена се явява само тази към остъклената тераса. Помещението е 16 кв.м, като вратата към коридора е отворена непрекъснато, както и вратите на другите стаи в които се влиза от коридора(две стаи). Не си правя илюзиите, че с този климатик ще топля и останалите стаи просто описвам ситуацията каква е. Бюджета ми е около 1200-1300 лв за климатик и монтаж.
Въпросите, които ме вълнуват са:
I. Кой от изброение климатици е подходящ за мен имайки в предвид скицата.
1. | DAIKIN FTXB35C |
2. | DAIKIN FTX35J3 |
3. | Daikin FTX35KM/RX35KM |
4. | FUJI RSG12LMCA |
5. | GENERAL FUJITSU ASHG12LMCA |
6. | Fujitsu General ASYG12LMCE |
7. | FUJITSU ASYG-12LMCA |
8. | FUJITSU GENERAL ASHG 12 LMC |
9. | FUJI ELECTRIC RSG-12LMC |
II. Кое е най-подходящото място за разполагане на климатика(на скицата съм показал аз между кои две места се колебая), но не съмсигурен, че е ОК, тъй като или ще е над дивана на който обикновенно стоим или срещу него.
Предварително благодаря за вашите отговори/съвети.