Страница 313 от 334 ПърваПърва ... 263303311312313314315323 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,681 до 4,695 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Избор на климатик 2017

Цитат Първоначално публикувано от splendor Виж публикацията
    От сумати време чакам да паднат дневните температури под минус в Пловдив, да ги видим тези прословути дефрости.

Sent from my Power_2 using Tapatalk
    Тия сутрини ако не ти дефроства, значи си екстра. Нали най голямата влажност е от +2гр до -2,-3гр. На по ниски градуси прави едни никакви, без да е обледенило външното тяло. Поне моя бивш "юнак" така беше. За новите Вие ще кажете! Може и да има промяна?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Аз тошибата не съм я засякъл още да дефроства, видях една сутрин да има малко водичка под тялото, но кога е дефроствал не зная и от тогава вече няколко дни няма нищо. Дайкина си е дефроствал миналата седмица редовно, но работи он/офф и при -1/-2 от както сложихме тия ролетни щори и не мога да го хвана кога е офф, кога дефроства, но виждам, че от улука пред нас е текла водица, а там е включен само той. Абе... изобщо, аз съм мечтания потребител на климатична техника. Пускам ги и такива дефрости не ги следя, а потреблението го отчитам на касата на ЕВН. Само ремонти да няма и сме шест.
    Извинявам се за оффтопика, колегата ме подведе.
    Aleksandars, rosswen и Genadi80 харесват това.

4. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от С.Мезинов Виж публикацията
    Аз тошибата не съм я засякъл още да дефроства, видях една сутрин да има малко водичка под тялото, но кога е дефроствал не зная и от тогава вече няколко дни няма нищо. Дайкина си е дефроствал миналата седмица редовно, но работи он/офф и при -1/-2 от както сложихме тия ролетни щори и не мога да го хвана кога е офф, кога дефроства, но виждам, че от улука пред нас е текла водица, а там е включен само той. Абе... изобщо, аз съм мечтания потребител на климатична техника. Пускам ги и такива дефрости не ги следя, а потреблението го отчитам на касата на ЕВН. Само ремонти да няма и сме шест.
    Извинявам се за оффтопика, колегата ме подведе.
    "Дъртия" и да искаш няма да го разбереш кога дефроства.
    SPSt и С.Мезинов харесват това.

5. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от ruuni9 Виж публикацията
    Тия сутрини ако не ти дефроства, значи си екстра. Нали най голямата влажност е от +2гр до -2,-3гр. На по ниски градуси прави едни никакви, без да е обледенило външното тяло. Поне моя бивш "юнак" така беше. За новите Вие ще кажете! Може и да има промяна?
    И аз не съм засичал дефрости,но явно не и имало.Всичко работи и ЕВН отчитат нормално потребление за момента.
    С.Мезинов одобрява това.

6. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Предишните 2-3 сутрини в Пловдив нямаше условия за дефрост. Температурите паднаха до -4, но със сух студ и никаква мъгла. Разбирам нетърпението ви да си видите дефростите по часовник на машините, но ще трябва да почакате малко. Това, че досега не е имало, нищо не означава.
    Aleksandars, ivan74 и ruuni9 харесват това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017

Цитат Първоначално публикувано от С.Мезинов Виж публикацията
    Относно последните постове, бих избрал 12лтц на фуджи. В никакъв случай шорай или сузуми, нито пък хитачи с тези дефрости. По-скоро12 лтц или 12 лук, може и 35зс-с, но някак си ме дърпа към 12 лтц, който при тези условия и изисквания би трябвало да се справи.
    От чисто любопитство, за тези машини личен опит ли споделяш или само на база прочетено/чуто/технически описания?

- - - - - - - - - -

Добре де, изначално, т.нар. "дефрост по часовник" като е толкова "лошо" нещо, както излиза от писанията на специалисти тука, защо инженерите на производителите са разработили така машините?! Най-малкото, тия разработчици би следвало да са съвсем наясно с това, пък те да залагат нещо лошо по подразбиране. Не ми се връзва логиката в цялата работа
    Genadi80 и Rafailiev харесват това.

8.  

9. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от Sergey Виж публикацията
    От чисто любопитство, за тези машини личен опит ли споделяш или само на база прочетено/чуто/технически описания?

- - - - - - - - - -

Добре де, изначално, т.нар. "дефрост по часовник" като е толкова "лошо" нещо, както излиза от писанията на специалисти тука, защо инженерите на производителите са разработили така машините?! Най-малкото, тия разработчици би следвало да са съвсем наясно с това, пък те да залагат нещо лошо по подразбиране. Не ми се връзва логиката в цялата работа
    Те просто така си говорят,защото не могат да преглътнат факта че машините който ползваме са добри!

10. Member Аватара на mkukas
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Сашо - май наистина е време да чистиш. Аз се извинявам за мненията ми.

Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk

11. tro
    tro е офлайн

Тук е от
    Dec 2017

Здравейте, лаик съм при избора и познаването на климатичната техника, макар, че имам 2 климатика (Fujitsu general ASGH12LUCA-6-та година вече и Daikin FTXM25M от една година). Посъветвайте ме какъв да си избера за две свързани помещения с огромен портал м/у тях (2,9х2,4 м) и фактически е поучава голямо помещение с квадратура от почти 30 м2 и височина 2,8 м. Помещението е изцяло вътрешно, с 5-камерна ПВЦ и двоен стъклопакет със стъкла 4 сезона, етажът е среден, стаята изцяло западно изложение, градът е Троян. За сега съм се насочил към Daikin FTXM42M. Какво бихте ме посъветвали вие, бюджета ми до 2700 лв.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

...Добре де, изначално, т.нар. "дефрост по часовник" като е толкова "лошо" нещо, както излиза от писанията на специалисти тука, защо инженерите на производителите са разработили така машините?! Най-малкото, тия разработчици би следвало да са съвсем наясно с това, пък те да залагат нещо лошо по подразбиране. Не ми се връзва логиката в цялата работа
    Логиката е желязна и се връзва с това, да се гарантира на 100% невъзможността машината да се превърне в ледено блокче при неправилна употреба или при монтирането и на грешното място. Спестява много грижи, както на притежателите и, така и на тези, които я поддържат.
    Sergey одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017

Това е и моето мнение, че няма как да е "лошо". Затова не разбирам защо тук се представя като някаква злина.

14.  

15. Member Аватара на mkukas
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Злина е на 40 минути!!! Машината непрекъснато тръгва и спира, пжмещението се охлажда итн. Казах го просто и ясно. Един дефрост при влага и около 0 градуса на няколко часа - не е проблем

Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
    SPSt одобрява това.

16. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Това е и моето мнение, че няма как да е "лошо". Затова не разбирам защо тук се представя като някаква злина.
    Прочети малко повече из форума-има доста мнения на хора с климатици дефростващи по време след определена температура. След като се запознаеш с мненията им се надявам пак да изразиш своето. Това ако бързаш, ако не ще чакаме да споделиш лични преживявания като му дойде времето. Можеш ли да споделиш кое е по-добре-дефрост при необходимост или безмислени дефрости по време / с една добра продължителност/ при силно отрицателни температури и сухо време?
    mkukas и rosswen харесват това.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2014

- - - - - - - - - -

Нямам никоя от машините, споделям пребиваващото мнение и отсята информация.
    Има други методи за контролиране на дефроста, а не по време. Всеки си избира каква машина ще си сложи, заради това има различно предлагане. Щом не е проблем за дадения потребител, значи няма проблем. Заради това е темата в крайна сметка, да се дадът препоръки и да знае човек от коя група е машината, а именно, дали дефроства по време или по други критерии.
    Пак казвам, сигурен съм, че хитачито не е лоша машина, просто имам един климатик, който дефроства по време и на мен не ми харесва това нещо.
    rosswen одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017

Мисля че водим някакъв безсмислен спор. В големи студове да не ти работи машината 15-20 минути на всеки 40 минути няма как да е ок, и може би е по-скоро индикация за някакъв проблем. Не вярвам обаче и създателите на машината да са го замислили така изначално. Има заложен алгоритъм - при еди-какви-си параметри, следва режим "дефрост". Целенасочено заложен режим, за да функционира машината според замисъла ѝ. И, ако климатикът е подбран, монтиран и настроен да работи правилно, то въпросният режим не би следвало да е причина за лоша работа на машината. Не знам и аз как да го кажа по-ясно.

То, от много четене по форуми се става форумен специалист, нали? В този ред на мисли и аз така разбрах за съществуването на "дефрост по часовник". За сегашната ми клима нямам представа как ще бъде при големите студове; ще видя тепърва. До момента ми работи идеално. Личният ми най-дълъг опит е с два Панасоника - 15-ка и 9-ка. Чудесни машини, не мога да се оплача. Големият влизаше в дефрост (никога не съм засичал на колко време го прави, щото не знаех за съществуването на дефрост по часовник) обаче много по-често, докато малкият, който работеше в спалня, може би 1-2 на ден (големите студове).

Та това е от мен, и само моля да се пазим от наставнически тон, нали
    Genadi80 и stainway харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе