Страница 253 от 334 ПърваПърва ... 203243251252253254255263303 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,781 до 3,795 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Отговор: Избор на климатик 2017

Цитат Първоначално публикувано от Sunnyy Виж публикацията
    Този на МЕ, не би ли бил надежден за моите критерии.Бихте ли ми, дал повече информация.Благодаря
    Нисък клас мицубиши, няма какво повече да се добави. Всички занимаващи се с климатици и разбиращи го избягват (поне с такова впечатление съм останал) и предполагам, че не е без причина. Сложи си едно фуджи 12ЛУК и бъди сигурен, че не си сбъркал.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Този на МЕ, не би ли бил надежден за моите критерии.Бихте ли ми, дал повече информация.Благодаря
    МЕ имат и по-нисък клас от този (вметка, тъй като доста хора твърдят, че това е ниския клас). Алгоритъмът на дефрост наистина е кофти. Ауто режимът, типично за МЕ,не е особено адекватен, турбината е "мързелива" и в студовете температурата пада доста под зададената. Иначе климатикът не е толкова лош, топлил ме е и при -17, но е преоразмерен. Тихичък е, но за тези пари, както те посъветваха и други хора, има доста по-добри климатизатори.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Aleksandars, zxc0, SPSt и 1 други харесват това.

4. Тук е от
    Oct 2017

Като икономия също ме интересува,кой е по икономичен?
    Преди имахме Фужитсу(не помня модел) и не бях особено доволна,определено не беше подходящият.Миналата зима,по-скоро аз го отоплях,вместо той нас. :D

5. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от splendor Виж публикацията
    За този модел SF серия, се говори, че има сбъркан алгоритъм за дефрост. Има теми във форума, може да потърсите. Иначе моделите, които Александър Ви е препоръчал, ще Ви свършат работа.

Sent from my Power_2 using Tapatalk
    SF50 е хубав, за малките не мога да кажа. На хартия 50sf е слаб, но приятел топли етаж от къща с него и успява да поддържа 20тина градуса.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Sunnyy, икономията е майка на мизерията...Това настрана. Ако машината е оразмерена правилно за съответното помещение, то тя ще работи коректно, икономично и ще създава комфорт. Също така, факторите за това как ще работи една машина са различни. Моделите които съм ви нахвърлил, са на база това което сте дали като информация и съответно бюджет. Най-коректен съвет ще получите, само след оглед на помещението.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 25-10-17 в 20:45.
    dodo_pv, SPSt, Ventsislav Negentsov и 2 други харесват това.

7. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Преди имахме Фужитсу(не помня модел) и не бях особено доволна,определено не беше подходящият.Миналата зима,по-скоро аз го отоплях,вместо той нас. :D
    Фуджитсу са доста добри климатици и много хора в Бг се отопляват именно с такива. Във вашия случай фуджитсуто или е имало проблем или не е било оразмерено правилно. Като икономия, трудно може да се каже, кой ще бъде най-икономичния, понеже има доста странични фактори.

8.  

9. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

От вариантите, които са Ви предложили, можете да заложите и на Hitachi RAK-35RPC/RAC-35WPC Performance .

Крайно време е да го научиш тоя правопис!
    Този пост е редактиран от avenger; 25-10-17 в 21:13.

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Миналата зима беше доста студена и съм сигурен, че фуджицуто не е било LUCA или LTC. Или е имало проблем. Имам почти същото помещение в Пловдив и съм сигурен, че охлаждането му е по-голям проблем от отоплението. В зависимост от бюджета, бих заложил на дойсейкай 8 или фуджицу LUCA. Размерът трябва да е около 12000 BTU, т.е. 12-ка или 13-ка. Споделям личен опит.
    С.Мезинов одобрява това.

11. Тук е от
    Oct 2017

От 4-те варианта според Вас, General Fujitsu ASHG12LUCA Discovery White ли е най-добрият?
    Също така,искам да попитам кой е по-тих?

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Тишината като понятие е индивидуална за всеки. Ако на Вас една машина е шумна, на друг същата е тиха...
    Mega и toto4ev харесват това.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Какво значение има за описаното помещение, кой е по-тих? Aleksandars ги е посочил по низходящ ред, най-горе е най-добрия. Освен ако нямате пред вид цвета?

14.  

15. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Ventsislav Negentsov Виж публикацията
    SF50 е хубав, за малките не мога да кажа. На хартия 50sf е слаб, но приятел топли етаж от къща с него и успява да поддържа 20тина градуса.
    Разбира се, че топли. Относно топленето не знам някой да има забележки. Все пак е с над 50кг външно тяло. Може би ако не беше този филм с дефростите и мързеливата турбина, щеше да е един от най-продаваните модели. Аз също се бях насочил към него, но негативните коментари на част от имащите го ме разубеди.

rosswen и Sunnyy харесват това.

16. Тук е от
    Oct 2017

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Тишината като понятие е индивидуална за всеки. Ако на Вас една машина е шумна, на друг същата е тиха...
    Защото прочетох мнения за лука,тъй като мисля,че на него ще се спра и доста хора бяха споменали за шума?
    Прав сте за индивидуалността,просто от наблюденията на други хора останах с такова впечатление,че все пак е проблем.

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Проблема е, че се вслушвате в това кой какво пише и не се замисляте... аджеба, дали е вярно и може ли и при мен да е така?!

18. Тук е от
    Oct 2017

Последно питане от мен за хол 30 кв. 74кубика западен в Ст Загора тухлен с изолация . За отопление и охлаждане.
    Mitsubishi electric MSZ/MUZ-FH35VE или старата Nocria 14 ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе