МЕ имат и по-нисък клас от този (вметка, тъй като доста хора твърдят, че това е ниския клас). Алгоритъмът на дефрост наистина е кофти. Ауто режимът, типично за МЕ,не е особено адекватен, турбината е "мързелива" и в студовете температурата пада доста под зададената. Иначе климатикът не е толкова лош, топлил ме е и при -17, но е преоразмерен. Тихичък е, но за тези пари, както те посъветваха и други хора, има доста по-добри климатизатори.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Като икономия също ме интересува,кой е по икономичен?
Преди имахме Фужитсу(не помня модел) и не бях особено доволна,определено не беше подходящият.Миналата зима,по-скоро аз го отоплях,вместо той нас. :D
Sunnyy, икономията е майка на мизерията...Това настрана. Ако машината е оразмерена правилно за съответното помещение, то тя ще работи коректно, икономично и ще създава комфорт. Също така, факторите за това как ще работи една машина са различни. Моделите които съм ви нахвърлил, са на база това което сте дали като информация и съответно бюджет. Най-коректен съвет ще получите, само след оглед на помещението.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 25-10-17 в 20:45.
Фуджитсу са доста добри климатици и много хора в Бг се отопляват именно с такива. Във вашия случай фуджитсуто или е имало проблем или не е било оразмерено правилно. Като икономия, трудно може да се каже, кой ще бъде най-икономичния, понеже има доста странични фактори.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Този пост е редактиран от avenger; 25-10-17 в 21:13.
Миналата зима беше доста студена и съм сигурен, че фуджицуто не е било LUCA или LTC. Или е имало проблем. Имам почти същото помещение в Пловдив и съм сигурен, че охлаждането му е по-голям проблем от отоплението. В зависимост от бюджета, бих заложил на дойсейкай 8 или фуджицу LUCA. Размерът трябва да е около 12000 BTU, т.е. 12-ка или 13-ка. Споделям личен опит.
От 4-те варианта според Вас, General Fujitsu ASHG12LUCA Discovery White ли е най-добрият?
Също така,искам да попитам кой е по-тих?
Тишината като понятие е индивидуална за всеки. Ако на Вас една машина е шумна, на друг същата е тиха...
Какво значение има за описаното помещение, кой е по-тих? Aleksandars ги е посочил по низходящ ред, най-горе е най-добрия. Освен ако нямате пред вид цвета?
Разбира се, че топли. Относно топленето не знам някой да има забележки. Все пак е с над 50кг външно тяло. Може би ако не беше този филм с дефростите и мързеливата турбина, щеше да е един от най-продаваните модели. Аз също се бях насочил към него, но негативните коментари на част от имащите го ме разубеди.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Проблема е, че се вслушвате в това кой какво пише и не се замисляте... аджеба, дали е вярно и може ли и при мен да е така?!
Последно питане от мен за хол 30 кв. 74кубика западен в Ст Загора тухлен с изолация . За отопление и охлаждане.
Mitsubishi electric MSZ/MUZ-FH35VE или старата Nocria 14 ?