Весела коледа! И да ви е топло тази зима на всички!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Весела коледа! И да ви е топло тази зима на всички!
Здравейте колеги,
предстои ми обзавеждане на ново жилище и съответно покупка на нови климатици.
Честно казано изчетох доста, но това не ми помогна да взема окончателно решение и все си сменям мнението. Затова ще се допитам до вас
Харесал съм си Уруру Сарара. Няколко мои колеги са с климатици Daikin и за повече 10 години никой не се оплакал и затова съм се насочил към тази марка, но и не държа чак толкова на нея де
https://mmc.bg/Климатик-FTXZ-N-–-Уру...R32-pid41.html
За малката спалня (18 кв излижение юг) мисля да сложа Уруру Сарара FTXZ25N/RXZ25N
За голямата спалня (30кв изложение юг/запад) - Уруру Сарара FTXZ35N/RXZ35N
Дневната е малко по сложна. Помещение около 65-70квадрата. Височината не е стандартна. На места е 2.30 а на места 4 метра. Изложението юг/запад. Стъклопакета е троен(ка-бяло-енерджи). Като цяло е доста топла стая.
Там обмислям поставянето на 2 броя Уруру Сарара FTXZ50N/RXZ50N
Отворен съм за предложения. Това което търся е ефективност, тишина и задължително да има самопочистване.
Благодаря за отговора Rafailiev
Аз по-скоро си мислех за една 35-ца и една 50-ца. Но разликата в цената е малка и не знам дали си струва.
Двете 35-ци ми се стува, че ще бъдат на ръба или дори отдолу.
https://mmc.bg/uploaded/products/04_..._FTXZ_2017.pdf
Вярно че са за помещение от 35кв и два такива са точно колкото е квадратурата на моето помещение, но при мен кубиците са повече.
Гледам и че на 35-те проектния капацитет на отопление е 4.5 кВч срещу 5,60кВч при 50-те. При външна температура от -10 градуса стойностите са съответно 2,71кВч и 3,42кВч.
Луди пари за не кой знае какво, за мен не си заслужава.
Повече от 25ци и двете спални не мисля, че ви трябват. Тези 25ци имат максимуми и тела като 18ки. За голямата стая може да погледнете две подови машини. Комфорта може да е по-добър.
Иначе може да сложите едно Уруру 50 и да видите дали ще се справя в голямата стая. Моето е в 40кв, 2.80 височина на тавани + 8кв коридор и според мен има още доста потенциал машината. Ако сте добре изолиран може и с една машина да минете.
Kokovox е прав.
Аз моя ще го слагам в 20 кв Северна стая супер студена въпреки изолацията.
За да имаш по-точна представа каква мощност ти трябва .
Може да си сметнеш обема и топло загубите от това по-сигурно няма.
Ако не можеш викай специалист на оглед и да смята.
Ако съм на твое място бих викнал 2-3 фирми на оглед за да сравня мненията.
Стаята в която аз ще слагам уруру съм я сметнал с 3.4 киловата топло загуби при -10. .
Бащата ми сметна ,че в тази стая имам около 60 вата топло загуби на кубик.
Съвет !!!!
За толкова и скъпи машини искай поне 500-700 лв отстъпка на бройка .
Весели празници!!!
Мерси много за съветите. Не се бях сетил за тази комбинация Уруру+подов.
Може би наситина ще пробвам първоначално с едно уруру и ако сметна за нужно ще добавя втори климатик.
Със сигурност ще дойдат хора от фирмата на оглед, но просто съм решил преди това да съм запознат с параметрите и каква е ситуацията с климатиците през 2017-та , Още веднъж благодаря много и Весели празници !!!
За 70м2 бих заложил само на 1 климатик, бил той и 50-ка Уруру, само ако живея в пасивно жилище...
redplane, мислиш ли да ползваш машините за охлаждане или само за отопление?
Здpaвeйтe,
пpeди ceдмицa ce нaнecox в нoв aпapтaмeнт и зaпoчнaxa нeвoлитe:
Имa TEЦ, нo cтyдa e cтpaшeн. Heвъзмoжнo e дa ce cтoплим, пoлoвинaтa cъceди ca ce oтĸaзaли и ca минaли нa ĸлимaтици. Aбoнaтнaтa e cлaбa или имa cepиoзeн пpoблeм и т.н.
Bиĸнax "пoзнaт" зaнимaвaщ ce c ĸлимaтици нo Bи мoля дa cпoдeлитe или ĸoмeнтиpaтe oфepтaтa мy, или дa пpeдлoжитe нeщo дpyгo, зa ĸoeтo пpeдвapитeлнo блaгoдapя.
Maлĸo инфo зa paзпoлoжeниeтo:
Kooпepaция oт 2000г., изoлaция 2 cм, дeмeĸ ниĸaĸвa и тo нe нaвcяĸъдe.
Ceвepoизтoчнo paзпoлoжeниe.
Гoлям xoл oĸoлo 40 ĸвaдpaтa, 4 cтaи(cпaлни) oт пo cpeднo 15-16 ĸв. oт ĸoятo eднaтa нe ce изпoлзвa и в мoмeнтa e cĸлaд c възмoжнocт зa пpecпивaнe нa гocти. 2 бaни и ĸopидop.
Πocлeдeн eтaж,oтгope e плoчaтa нa пoĸpивa.
C двe дyми нa пpoлeт щe ce пoдoбpчвa и изoлaциятa.
Eтo ĸaĸвo e пpeдлoжeниeтo мy в 3 вapиaнтa: Mицyбиши, Toшибa и бюжeтeн Гpии
МНІ
Cпaлня 4 бpoя x 16 ĸв външнo цeнa бpoй Oбщo
ЅСМ71ZМ 3500 1 3500
вътpeшнo
ЅRF25ZМХ 899 3 2697
ЅRFК20ZМ 499 1 499
Xoл - 45 ĸв. 0
външнo
ЅСМ50ZЅ 1999 1 1999
вътpeшнo
ЅRF50ZМХ 990 1 990
Toтaл:9685
Тоѕhіbа
Cпaлня 3 бp. външнo
RАЅ-3М26Ѕ3АV 2950 1 2950
вътpeшнo
RАЅ-В10UFV-Е1 970 3 2910
Xoл
външнo
RАЅ-3М26Ѕ3АV 2950 1 2950
вътpeшнo
RАЅ-В18UFV-Е1 1400 1 1400
Cпaлня 1 бp RАЅ-В10N3КV2 560 1 560
Toтaл:10770
GRЕЕ
Cпaлня 3 бp. външнo
GWНD24NК3МО 1850 1 1850
вътpeшнo
GЕН09АА-К3DNА1В 520 3 1560
Xoл външнo
GWНD24NК3МО 1850 1 1850
вътpeшнo
GЕН18АА-К3DNА1b 690 1 690
Cпaлня 1 бp GWН09RВ-К3DNА3G 325 1 325
Toтaл:6275
Щe cъм блaгoдapeн зa ĸoмeнтapи и/или нacoĸи ĸъм нeщo дpyгo или пpeпopъĸa зa дpyгa фиpмa.
Блaгoдapя
Любo
Ще се ползват и за отопление и за охлаждане.
В момента се колебая между следните комбинации за дневната
1. Две 18-ки Уруру
2.18+12 Уруру
3.18 уруру + 18 подов
4. Mitsubishi Heavy SRK100ZR-S/FDC100VNP DIAMOND, 36000 BTU
Последния вариант е на евтиния ,но пък климатика е с доста по нисък SCOP, по-шумен и не видях да има самопочистване на филтрите.
За двете спални обмислям да заменя двете Урурута с две Нокрии или две Мицубишита Diamond. Там избора поне е е голям.
Сега да ти кажа малко инфо като потребител.
За спалня Нокрия забрави!!!
Имам почти всички топ модели на климатиците.
За спалня според мен или Митсубиши Електрик FH или уруру.
След първата нощ спане на уруру мога да кажа ,че без работещо овлажняване е идеален.
Тук идва разликата в цената .
За хола аз бих сложил Уруру и една подова където е масата за хранене.
Тръгна от топ модел и отиде на това Хеви ......