Не ни е дадено на всички да се похвалим с принос като твоя, трябва да проявяваш разбиране.
Не ни е дадено на всички да се похвалим с принос като твоя, трябва да проявяваш разбиране.
Мдаа, предполагам филтрите за 2 месеца постоянна работа са станали за чистене, ще ги почистя сега по празниците, като се прибера. Ще погледна и някоя "екстра да не е включена" но общо взето, от както го монтирахте и настроихте, само градусите и положението на клапите се пипат. От вчера и вентилатора е на ръчно и е значително по-добре.
[QUOTE=Rafailiev;853078]Аз съм с 3 климатика.
Топля само първия етаж около 150 кв.
как ти е разположението ?
Колко квадрата е коридора.
Моя го топля като са отворени всички врати.
С добра изолация и клими 1 лв на квадрат горе долу
- - - - - - - - - -
Аз мисля да топля около 200 квадрата но къщата ми е на 2 етажа. Като отворя вратата към коридора не се стопля много защото става нещо като течение от втория етаж. Иначе Нокрията е в хола а той е 65 квадрата и тя го топли без проблем.
Днес монтираха 18lfca на стълбището на кръстника - каза “родих се”
Да,ефекта е добър...От коридора да насочиш струята към отворената врата на спалнята.Cool.E,има известни неудобства,напримеро когато решиш да се усамотиш с жената ,ще ти бъде малко хладничко (освем ако не си егзибиционист ) щото трябва да затваряш вратата.Нощем също е приятно да спиш на широко отворена врата и да гледаш портмантото в коридора или стелажа за обувки
Ха,ха...ексхибиционисти такива.... Той в спалните си има ковектори,щото не иска да му духа и бръмчи.Иначе при мен са два на стълбището- по един на всеки етаж и не топля стаите с тях.Първо пробвах с един долу и си викам топлото ще отива нагоре- да ама не , и сложих и на 2ия етаж, което пък за лятото е незаменимо.Но много зависи и от разположение,кубатура.Като цяло неотопляемо стълбище е кофти - личен опит(и на кръстника).
Точно неотопляемо стълбище е кофти. Колкото и да отваряш стаи не става. Стълбището регулира температурата в цялата къща.Студено ли е то навсякъде е некомфортно и обратно.
Този пост е редактиран от avenger; 24-12-17 в 21:38.
Много е симпли.И аз това исках да кажа,дори да е най-добрият е климатик кат всеки друг.То кат гледам,че майсторите са съгласни просто се чудя защо ни е този форум,като всичко е все тая.Ако не е моля говорете конкретно-еди си кой ''фирма,модел и.т.н.''
Ако трябваше да се изразя по-директно бих използвал думите на колегата ''като гледам каква класа човек си(по колите)защо са ти тези климатици?
То и A7хубаво,ама колко да е хубаво,кат всяка друга кола...4 колела,quatro,ала бала,даже мойта по-малко гори май(не съм проверявал ама99%).
Rafaliev,моля не чети последното,не го мисля точно така.
Малко да се пошегуваме,Весели празници на всички!
Чакайте малко момчета, от къде на къде е нужно да се влагат 50000лв в термопомпи, като за 20к ще наслага навсякъде Урурута и ще си гледа кефа? Не знам защо е толкова трудно да се разбере, че някои хора не се вглабяват и не живеят с цел следене работата на машините... Това си е живо робуване, загуба на време и съответно пари.
От термопомпа има смисъл само ако се изгради нискотемпературно подово отопление в цялата къща. В противен случай инвестицията клони от "недоносче" до нищо по-различно от климатик във всяка стая, с тази разлика, че постоянно нещо излиза от строя и имота остава на студено.
п.с. неправилно използвах думата инвестиция, тя не е приложима за каквато и да е техника