Първоначално публикувано от
marqn Здравейте, възнамерявам да слагам климатик за отопление и охлаждане в
спалня 13,5 кв., 5-и етаж , изток, ново строителство с външна изолация и PVC дограма. Единственото ми изискване към климатика е да е
максимално тих-както външното, така и вътрешното тяло. Готов съм да дам
2200лв, ако има гаранция откъм тишина, но ако има и по-евтин вариант, макар и не толкова икономичен-не е проблем да взема и него. Искам да кажа, че съм сложил в дневната
Тоshiba-ras-10g2kvp-eras-10g2avp-e-daiseikai-8-10000-btu, като горе-долу съм доволен- тихо е външото и вътрешното тяло, но проблема е , че при достигане на желаната температура всеки път хоризонталните жалюзи се затварят и после като тръгне пак се отварят съответно, а ел.моторчето е относително шумно, което за мен е странно и проблем, ако се спи в помещението. И при дефроста има едни тежки дихания. Въпроса е , че не знам дали при другите климатици от този клас има други проблеми или пък си ги има същите плюс допълнителни. Препоръчаха ми откъм тишина този:
mitsubishi-heavy-srk20zmx-ssrc20zmx-s-diamond-7000-btu-klas
По-скъпият вариант е този
mitsubishi-heavy-srk20zsx-s-src20zsx-s-7000-btu . Та от тези трите- кой е най добрия вариант откъм тишина , по-редки и поносими дефрости, защото е за спалня. Ако има хора, които имат директни наблюдения от работата на климатиците да дадат съвет,а не само по спецификация, защото едно е по документи, друго е в реални условия, както знаем...
Разбира се , може и някои друг модел или марка. Благодаря Ви предварително
П.П. Нещо с линковете не ми се получи...