Страница 283 от 334 ПърваПърва ... 233273281282283284285293333 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,231 до 4,245 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Отговор: Избор на климатик 2017

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Не ми е работа да препоръчвам машини, но внимателно прочетох какво си написал. Разгледах и схемата. Обитавал съм подобен мезонет на Тенерифе. Абсолютно необходима ти е девятка / десятка от висок клас за означеното с червено място, един тих настолен вентилатор и малък еднокилонатов конвектор. Последните две неща може и да не ти дотрябват никога, но трябва да ги има налични за второто помещение. Така ще си гарантираш комфорта целогодишно. Не позволявай да те подведат с по-голяма машина за тези помещения, много ще сгрешиш.
    dodo е абсолютно прав.Ако си сложите 18ска или някаква друга мощна машина в спалнята (8квт например по предложеното ви) просто ще трябва да спите в другата стая,освен ако не сте маниак ветроходеци с увреден слух.Предполагам нямате място за друго външно тяло - та за мултисплит мислили ли сте, ако държите на климатик и в другото помещение?Варианта с ковектор все пак е по-лесен,евтин и достатъчен според мен.
    ^Rokera^ и brave харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Не ми е работа да препоръчвам машини, но внимателно прочетох какво си написал. Разгледах и схемата. Обитавал съм подобен мезонет на Тенерифе. Абсолютно необходима ти е девятка / десятка от висок клас за означеното с червено място, един тих настолен вентилатор и малък еднокилонатов конвектор. Последните две неща може и да не ти дотрябват никога, но трябва да ги има налични за второто помещение. Така ще си гарантираш комфорта целогодишно. Не позволявай да те подведат с по-голяма машина за тези помещения, много ще сгрешиш.
    Определено с голям климатик при такова разположение няма да може да отоплите втората стая. В тази стая, където е климатика ще е баня за разлика от другата. Аз отоплявам подобна схема, но климатика ми е в хола и е насочен точно срещу вратата на спалнята. Има разлика от 2 градуса, но не е фатално. понеже спим на по-ниски температури от порядъка на 20 градуса. Също така климатика е в хола и не се чува, докато при Вас е в стаята, която спите и ако е на минимален вентилатор в другата стая, няма да отиде нищо. Според мен или 2 климатика или това, което е предложил Додо по-горе.

4. Тук е от
    Nov 2017

Цитат Първоначално публикувано от splendor Виж публикацията
    Определено с голям климатик при такова разположение няма да може да отоплите втората стая. В тази стая, където е климатика ще е баня за разлика от другата. Аз отоплявам подобна схема, но климатика ми е в хола и е насочен точно срещу вратата на спалнята. Има разлика от 2 градуса, но не е фатално. понеже спим на по-ниски температури от порядъка на 20 градуса. Също така климатика е в хола и не се чува, докато при Вас е в стаята, която спите и ако е на минимален вентилатор в другата стая, няма да отиде нищо. Според мен или 2 климатика или това, което е предложил Додо по-горе.
    @corsairman01, @dodo_pv, @ccankov73, @splendor благодаря ви за мненията!

Като се има предвид, че прехода от едната стая в другата не е врата, а арка,
    ще ли е подходящо да сложа нещо хубаво и по-тихо, като :

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC35ZSX-S
    Toshiba Daiseikai 8 RAS-13G2KVP-E

Трябва на не много висока скорост да топли поне нещо около леглото въпреки прехода към другата стая, пък когато се налага ще помагам и с радиатор.
    Мултисплит не е вариант, няма друго място за монтаж на този етап.
    Този пост е редактиран от benata; 16-11-17 в 23:04.

5. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от marqn Виж публикацията
    Здравейте, възнамерявам да слагам климатик за отопление и охлаждане в спалня 13,5 кв., 5-и етаж , изток, ново строителство с външна изолация и PVC дограма. Единственото ми изискване към климатика е да е максимално тих-както външното, така и вътрешното тяло. Готов съм да дам 2200лв, ако има гаранция откъм тишина, но ако има и по-евтин вариант, макар и не толкова икономичен-не е проблем да взема и него. Искам да кажа, че съм сложил в дневната Тоshiba-ras-10g2kvp-eras-10g2avp-e-daiseikai-8-10000-btu, като горе-долу съм доволен- тихо е външото и вътрешното тяло, но проблема е , че при достигане на желаната температура всеки път хоризонталните жалюзи се затварят и после като тръгне пак се отварят съответно, а ел.моторчето е относително шумно, което за мен е странно и проблем, ако се спи в помещението. И при дефроста има едни тежки дихания. Въпроса е , че не знам дали при другите климатици от този клас има други проблеми или пък си ги има същите плюс допълнителни. Препоръчаха ми откъм тишина този: mitsubishi-heavy-srk20zmx-ssrc20zmx-s-diamond-7000-btu-klas
    По-скъпият вариант е този mitsubishi-heavy-srk20zsx-s-src20zsx-s-7000-btu . Та от тези трите- кой е най добрия вариант откъм тишина , по-редки и поносими дефрости, защото е за спалня. Ако има хора, които имат директни наблюдения от работата на климатиците да дадат съвет,а не само по спецификация, защото едно е по документи, друго е в реални условия, както знаем... Разбира се , може и някои друг модел или марка. Благодаря Ви предварително
    П.П. Нещо с линковете не ми се получи...
    MHI 20zmx-s ще спи във вашето помещение. Хем е по-евтин, аз бих взел него.
    marqn и rosswen харесват това.

6. Тук е от
    Aug 2007

Цитат Първоначално публикувано от benata Виж публикацията

Трябва на не много висока скорост да топли поне нещо около леглото въпреки прехода към другата стая, пък когато се налага ще помагам и с радиатор.
    Мултисплит не е вариант, няма друго място за монтаж на този етап.
    Като няма място за стенно тяло във втората стая , можеш да сложиш там подов климатик и да си решиш проблема .

7. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Трябва на не много висока скорост да топли поне нещо около леглото въпреки прехода към другата стая.
    Около леглото, ще топлят всичките, за другата стая ще е проблема.
    Към горните 2 може да добавите и Fujitsu 12lt

Sent from my Lenovo TB2-X30F using Tapatalk
    Genadi80 одобрява това.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2016

Здравейте, обмислям да сложа на климатик на хол-а си:
    1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - жилищно - всекидневна/хол
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - цяло сезонно, като отоплението ми е по-важно
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението; 28 м2 / 73 м3 (закръглени нагоре)
    б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); PVC, но от по-старите
    в) квадратура на прозорците; - 5.46 м2 с дограмата / 4.20х1.30
    г) изложението на помещението; СИ - североизток
    д) етаж на помещението в сградата, особености )? 4/16 , особенности - вътрешна стая, но с усвоена тераса, там е прозореца 5.46 (1/2 от площта на стената), отдолу и отгоре не са усвоени терасите
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; всекидневна/хол
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? апартамент, ЕПК 80-те
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? София
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? зима около 22-24 (max) градуса
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? няма
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - телевизор (led)
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - около 2000 лв, но може да обмисля и малко повече
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? бих предпочел модел работещ при -15/-20
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.

https://pasteboard.co/GTZ43sF.png

Размерите на схемата не са верни, кореткните са в описанието - 28 м2/ 73 м3.
    Мястото за монтаж спрямо мебелите в стаята и спрямо удобно място за монтаж на външно тяло е оградено с жълто.

Допълнителен въпрос - ако се сложи по-мощна машина дали би могла да отоплява до известна степен и съседната стая (кабинет/спалня 3 - 13 м2/33 м2) - температурите които се търсят там биха били от порядъка на 19 градуса зимата. Вратата е на 4м точно с/у вътрешното тяло.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от tsvetan86; 17-11-17 в 03:32. Причина: допълване

10. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Погледнете
    Fujitsu general 12lt
    Fujitsu general 12 luca
    MHI 35 zs-s
    Toshiba Shorai 16
    Fujitsu general 14 luca

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от tsvetan86 Виж публикацията
    Здравейте, обмислям да сложа на климатик на хол-а си:
    1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - жилищно - всекидневна/хол
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - цяло сезонно, като отоплението ми е по-важно
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението; 28 м2 / 73 м3 (закръглени нагоре)
    б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); PVC, но от по-старите
    в) квадратура на прозорците; - 5.46 м2 с дограмата / 4.20х1.30
    г) изложението на помещението; СИ - североизток
    д) етаж на помещението в сградата, особености )? 4/16 , особенности - вътрешна стая, но с усвоена тераса, там е прозореца 5.46 (1/2 от площта на стената), отдолу и отгоре не са усвоени терасите
    е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; всекидневна/хол
    ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? апартамент, ЕПК 80-те
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? София
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? зима около 22-24 (max) градуса
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? няма
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - телевизор (led)
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - около 2000 лв, но може да обмисля и малко повече
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? бих предпочел модел работещ при -15/-20
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.

Допълнителен въпрос - ако се сложи по-мощна машина дали би могла да отоплява до известна степен и съседната стая (кабинет/спалня 3 - 13 м2/33 м2) - температурите които се търсят там биха били от порядъка на 19 градуса зимата. Вратата е на 4м точно с/у вътрешното тяло.
    А как смятате въобще да се отопляват останалите помещения?

12. Тук е от
    Jun 2012

Здравейте,
    предстои закупуване на климатик за отопление през зимата - гр. Русе. 20 м2 хол , южно изложение . Двоумя се между Hitachi RAK-35RPC/RAC-35WPC и Panasonic KIT-E12QKE. За Хитачито четох добри отзиви, но е с по слаби параметри от Панасоника. Моля за мнения.

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

И двете машини ще Ви свършат работата. 12QKE е по-висок клас климатизатор.

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

14.  

15. Тук е от
    Jan 2016

@kokovox - Благодаря за предложенията. 12-ките няма ли да са малки ? Предполагам когато ги сравнявам трябва да гледам номиналната отоплителна мощ вместо размера ? (Иначе ако може с 12/13/14/16-ка предполагам, че ще е по-тихо и по-икономично като цяло)

@tony34al - Много добър въпрос:
    "long-term" ще се монтират климатици и в останалите, но не на този етап (поради финансови причини). На първо време ще се използват всекидневната и някоя (само една) от останалите спални. Имам конвектор, който обмислям да използвам на първо време за спалня 3 /като най-малка, но ако има вариант как с по-мощен климатик да се подпомага отоплението и - ще е чудесно. (Иначе за нея предполагам, че отделна 9-ка или качествена 7-ца би се справила. Иначе северната спалня е с вътрешна изолация, изолация на тавана и пода - 5см. Прозорците обаче са стара PVC с нови стъклопакети. Южната е изцяло вътрешна, като терасата пред нея е тип лоджия и има чисто нова качествена PVC дограма, както и външна изолация откъм терасата. За спалните обаче ще трябва да обмислям тишината на машината и в коя от 2-те е по-удачно да се сложи на първо време (размери от схемата не са верни). Отделно през всяка от стаите минават вертикални тръби за парно, което обаче в апартамента е премахнато, а предполагам, че и част от съседите не го използват.

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

...Като се има предвид, че прехода от едната стая в другата не е врата, а арка,
    ще ли е подходящо да сложа нещо хубаво и по-тихо, като :

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC35ZSX-S
    Toshiba Daiseikai 8 RAS-13G2KVP-E

Трябва на не много висока скорост да топли поне нещо около леглото въпреки прехода към другата стая, пък когато...
    Toshiba Daiseikai 8 RAS-10G2KVP-E. Не слагай по-голямата. Няма да стане и с мицубишито, заради уникалното му управление на турбината. Като спиш, слагаш клапите хоризонтално.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от tsvetan86 Виж публикацията
    @tony34al - Много добър въпрос:
    "long-term" ще се монтират климатици и в останалите, но не на този етап (поради финансови причини). На първо време ще се използват всекидневната и някоя (само една) от останалите спални. Имам конвектор, който обмислям да използвам на първо време за спалня 3 /като най-малка, но ако има вариант как с по-мощен климатик да се подпомага отоплението и - ще е чудесно. (Иначе за нея предполагам, че отделна 9-ка или качествена 7-ца би се справила. Иначе северната спалня е с вътрешна изолация, изолация на тавана и пода - 5см. Прозорците обаче са стара PVC с нови стъклопакети. Южната е изцяло вътрешна, като терасата пред нея е тип лоджия и има чисто нова качествена PVC дограма, както и външна изолация откъм терасата. За спалните обаче ще трябва да обмислям тишината на машината и в коя от 2-те е по-удачно да се сложи на първо време (размери от схемата не са верни). Отделно през всяка от стаите минават вертикални тръби за парно, което обаче в апартамента е премахнато, а предполагам, че и част от съседите не го използват.
    Попитах, защото когато отоплявате само едно помещение, особено с климатик, може да останете разочарован от начина му на работа. Ако се отопляват всички помещения, положението става коренно различно. Просто е добре да сте подготвен, в очакванията си.
    Aleksandars, SPSt и Sir John харесват това.

18. Тук е от
    Nov 2017

Здравейте,

след вашите ценни съвети се разбра, че не е добра идея да слагам прекалено мощен стенен климатик(червеното) в спалнята, защото ще е шумен ако трябва да топли двете стаи.
    Решение е да се вземе по-малък, а за другото помещение да помагам с печка.

Преди време бях изключил подовия климатик като вариант, защото и там възможността за монтаж е само една заради кондензната тръба, но сега я връшам на дневен ред.

Сравнявайки двете ми опции:
    1. Стенен 10 или 12k btu (червеното каре) + печка в другата стая, когато ми се наложи
    2. Подов (синьото каре) който да топли спалята през другата стая, като по този начин ще се получи и по-ниска и приятна за спане температура.

Втората ми опция изглежда да има повече предимства и остава да избера размера и модела.

Мисля, че ми трябва 18-ка, а бюджета ми е малко над 3000 лв.
    Към момента се вписват:

MHI SRF50ZMX-S
    Toshiba RAS-B18UFV-E
    Daikin FVXS 50 F
    General Fujitsu ABHG18LVTB
    Samsung AC052MNCDKH

Не успявам да намеря достатъчно мнения, но ако MHI няма дефекти, силни пукания и шумни размразявания май клоня към него.
    Мислите ли, че това решение е по-добро и знае ли се нещо по съществено за изброените модели?

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от benata; 17-11-17 в 13:03.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе