А това - в спалнята щото радиатора идва малък(като мозъка на проектанта едно време ама....)
И на мен ми е жега , ама както каза Сашо има и други обитател(к)и.
С кои модели на други марки си сравнявал мицубишитата относно шума, защото аз съм на малко по-различно мнение?
Е що трябва да ги сравнява .. моето си е най убаво и толкоз
Аналога на Mitsubish 45 ZMP е Toshiba RAS 16 Avant. Еднаква мощност, японски производител, близки цени.
Тошибата е 31дБ на вътрешното, Митсубишито е 25дБ.
Външното на Тошибата е 49, на Митсубишито 51дБ.
Смятам, че вътрешния комфорт/тишина е доста по-важен.
От тук ги сравнявам:
Инверторен климатик Toshiba RAS-167SKV-E7/RAS-167SAV-E5 AVANT, 16000 BTU, Клас A+
Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK45ZMP-S/SRC45ZMP-S STANDARD, 15000 BTU, Клас A
Ако знаете друг производител със 16-ка кажете, защото аз не се сещам. Незнам защо 45-цата на Митсубиши я дават тук 15-ка като номинала на охл. е по-висок от на Тошибата, която я водят 16-ка.
А такова помещение, което описва Villystyle е точно за такава мощност климатик, 12-ката ще малее , 18-ката пък прекалено мощна.
Аз не знам, защо въобще ги гледате тези децибели и си мислите, че имат нещо общо с общия шум, който издава вътрешното тяло? Същата работа е и с пералните. Моята я дават с 3dB по-шумна от BOSCH, а реално е 2 пъти по-тиха. Гледайте размера на вътрешното тяло, диаметъра на турбината и светлия отвор на изхода на струята, за да си направите груба сметка. Най-добре да го чуете работещ.
За съжаление "диаметъра на турбината и светлия отвор на изхода на струята" не са описани в различните брошури и ръководства.
Също така е трудно да се намери място където да се види машината как работи в реални условия.
Между впрочем, имам усещането (и донакъде опит), че не само информацията в различните брошури и ръководства свързана със шума е подвеждаща а също така и някой други важни параметри като минимална консумация, COP, интервали на размразяване, мощност при различни температури, .....
Хубава машина не се избира по картинки, а от шоурум. Аз така направих, когато поръчах осмицата на дайсейкай. Там видях и разбрах, че шеста и 6.5 серия въобще не са дайсейкаи, както ги обявяваха по брошурите.
За тошибата е пропуснат факта ,че има 2-3 степени под LOW и реално е доста тиха машина ако не се напъва да темперира ,също така отсъства пукане на пластмаси ,шуртене на фреон и т.н. ,единствено дефроста е по шумничък но пък рядък
Здравейте.Искам съвет за климатик или по точно климатици в Пловдив, жилищна кооперация ново строителство с нова дограма и външна изолация. Апартамента е на етаж 2.Ще се използва както за отопление така и за охлаждане.Едната стая е 15кв.м хол а другата 10.5кв.м. спалня.Стаите са малки с източно изложение и по една външна стена на изток. Бюдджета е 2000 за два климатика.Благодаря.
Коце, разгледай какво предлагат фирмите за японски К2У. Една 25-ца и една 22-ка ще ти заспят.
Коце, не знам каква подготовка имаш за климатиците и с това ново строителство до къде си с ремонта. Ако все още е възможно при теб остави си сериозна дупка за 2 газови тръби - 6 и 10 за теб, и 3 кабела 3х2,5, а не за само 1. Аз направих грешката и сега си сърбам попарата. Ако можеш да го направиш, имаш достъп до "светия граал" при климите.
Наздраве.
Този пост е редактиран от avenger; 16-02-17 в 22:28.