Точно така. По някога човек не може да попадне на такива хора и е принуден сам да се оправя както може.
Приятен ден.
Точно така. По някога човек не може да попадне на такива хора и е принуден сам да се оправя както може.
Приятен ден.
Къде бихте ме посъветвали да монтирам вътрешните тела?
Аз 15кв.м. 9-ка или 12-ка е по удачно.Пак да уточня че става въпрос за ново строителство с. изолация
Може и двете, щото някои 9ки са като 12ки, а някои 12ки, като 9ки. А, изолацията си има дебелина, материал, евентуално....
Колеги,кое fujitsu е по добро LMCA или LUC и защо? Става въпрос за 12-ка. Знам,че LUK е малко по висок клас ,но с какво точно е по добър?
Този пост е редактиран от avenger; 19-02-17 в 10:35.
Ники, след толкова изписано този въпрос е малко във въздуха Фуджаците са супер, но не и за спалня.
Понеже ми заключиха темата явно и аз трябва да се бутам в тази обща тема та бях питал :
Иcĸaм дa ми пpeдлoжитe ĸлимaтици дaли дa ca 1 или 2 ĸлимaтиĸa. и дaли cъм избpaл пpaвилнo мecтaтa или aĸo нямa нyждa oт 2 ĸлимaтиĸa ĸъдe e пo-дoбpe дa гo мoнтиpaм нa мяcтo 1 или 2. Зa мяcтo 2 нa cxeмaтa имa тpeгep дo нeгo и мe пpитecнявa, чe нямa дa въpти дoбpe въздyxa пocoĸa бaнятa. Aз cъм oт oблacт Бypгac. Тaзи зимa миcля, чe тeмпepaтypитe нe ca пaдaли пoвeчe oт -15. Oтдeлил cъм 3 000лв зa ĸлимaтици. нo винaги биx пpeдпoчeл пo-eвтиния вapиант cтигa дa e eфeĸтивeн, a нe иcĸaм дa ce нaбyтвaм c излишнa инвecтиция ĸaтo няĸoй гpaндoмaн. Нaй-oбичaм бaлaнca цeнa / eфeĸтивнocт.Kъщaтa имa изoлaция oтвън и гипco ĸapтoн c вaтa нa тaвaнa.И aĸo няĸoй paзбиpa, мoжe ли дa ми ĸaжe ĸaĸви ca тeзи Йoнизaтopи и cпeциални филтpи, ĸo тoлĸовa пpaвят ?Желаната температура е 21 градуса.
Този пост е редактиран от avenger; 19-02-17 в 10:37.
От тук се почва - бюджет. Предвид сумата, забравяте за йонизатори, плазмени филтри и т.н. Подобни неща ги има във високия клас климатизатори. При 3000 лв. за две машини, избора не е голям. Споменаха Ви модел - може да погледнете и 13 Suzumi +, 12 LMCA, GWH18KG-K3DNA6G Change + GWH12KG.
Аз пък си мисля , че за тези пари има много избор. Слагай си една 24-ка и не се занимавай с глупости. По назад в темата бяха предложили едно Митцубиши 24-ка ,гледах го и цената му беше около 2800. Аз съм с 24-ка в 66 кв конвекционална и си работи без проблем.
dragodream71, след като смятате, че има избор, защо не предложите конкретни модели? И никой не може да ме убеди, че в подобно помещение с една машина ще има равномерно и комфортно разпределяне на въздуха при различни режими.
Ами както казах General 24 LMCA- 2500 лева с монтаж. Fujitsu ASYB-24LDC PLASMA- 2600 с монтаж.
А който продава климатик винаги ще ти предложи да вземеш 2 машини. Не е необходимо да те убеждавам , аз живея в хол 66 квадрата с един и си е супер. Всичко друго е голямо издребняване. А и човека каза че иска евтин вариант.