Явно моят fh35 нещо е дефектен, щото нито ненунжи дефрости има, нито честo въздиша.
Дали ще те събудят в 04.30ч. или 05.10ч. е все събуждане, поне за мен. Въпросът е, че дефрост-а не събужда, освен ако не е налице проблем със съня ! Що касае сумата от 2.80 лв. или, каквато и да е над другата съпоставима, мисля ,че не е удчано да се коментира. Най-вече поради причина засягаща основно финансовото изражение на първоначалната инвестиция. При съпоставяне на две машини с разлика в цената около 300 лв. нормално е да предположим,че тази с по-голямата финансова тежест, ще е и по-икономична и няма да "спи" по време на работата. Обратното е и е лишено от всякаква логика или навежда на мисълта ,че по-редките дефрости са провокирани от "неработа" по време на работа . Все пак, монтирайки си тези високо технологични, а и "високо" скъпи машини, ние го правим преди всичко от гледна точка на очакванията ни за реализиране на икономия. В противен случай щяхме да ползваме печка "Лъч".
Форсирането на max след дефроста те събужда. Особено ако max-а е три пъти номинала.....
Той FH развърта на макс и при дефрост ,трябва да си глух че да не се будиш на всеки 2.5 часа ( щото така размразява каквото и да се твърди тука - по часовник ) .. нас ни будеше по 3-4 пъти на нощ и така цял месец докато си замина накрая
Твоят FH е бил от първите. Преди години е имало някаква издънка на ME - замръзва ли са външните. ( Според написаното във форума. ) Сигурно са се застраховали и за това дефроста е бил на често. Може да са направили някаква оптимизация. Доста са противоречиви коментарите за FH-a, но повечето са положителни. Поне аз съм останал с такова впечатление.
Не всички търсят икономия. Аз например нямам алтернатива. Отоплявам помещение с 8KW топлинни загуби.
Парно в сградата няма, трифазен калорифер не е алтернатива. В малките стаи съм на конвектори...
- - - - - - - - - -
Такъв климатик съществува ли?
Уважаеми колеги, крайно време е, да си признаем ,че лошият сън е на нервна почва и няма произведен климатик, който да го подобри!
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
МЕ FH, категорично не развърта на макс при дефрост.