Предвид условията на помещенията, избор има, но оглед на място е задължителен за правилния избор. Иначе ще спомена следните модели - General Fujitsu ASHG18LFCA, Toshiba RAS-16G2KVP-E Super DaiSeiKai 8, Gree GWH18UC-K3DNA4F U-Crown.
Предвид условията на помещенията, избор има, но оглед на място е задължителен за правилния избор. Иначе ще спомена следните модели - General Fujitsu ASHG18LFCA, Toshiba RAS-16G2KVP-E Super DaiSeiKai 8, Gree GWH18UC-K3DNA4F U-Crown.
Здpaвeйтe, Oтпpaвям мoлбa зa пoмoщ зa избop нa употребяван ĸлимaтиĸ за пoмeщeниe 14 ĸв. c южно изложение. Към момента съм се спрял на два климатика на които цените им са идентични - около 500 лева Toshiba RAS-221B японски на 100V и Panasonic CS-YW12GKE малайзийски на 220V. Какво бихте ми препоръчали?
Извинявай, но ти си тръгнал да си купуваш К2У, а не си прочел поне малко от темите във форума за климатици. Това си личи от въпроса ти. Без да познавам параметрите на климатиците, мога да ти кажа, че искаш да сравняваш ябълки с шикалки, примерно. Прочети темите за японските /не малайзийски климатици/.
Такова помещение в Пловдив се отоплява без проблеми с 12LUCA на Фуджицу / 22 градуса тази зима, стара сграда, среден етаж, половинметрови стени, частична вътрешна изолация. Ако помещението е с "правилна форма" (затова се прави оглед!) и вътрешното тяло се монтира на правилното място, заложи на RAS-13G2KVP2-E дайсейкай 8. Не слагай по-голям. Ще си гарантираш перфектен комфорт и икономичност.
SStavrev, помещението освен че е 14 m², някаква друга информация за него няма ли да дадете? Определено CS-YW12GKE може да го отпишете, но пък не мога да Ви кажа дали 221B ще Ви свърши работа.... Има въпросителни, чиито отговори ще Ви насочат в правилната посока при избора.
Само че за 25 гр в тея 30 кв,не е лошо да види Нокрията.25 гр си е сериозна температура.Освен това ,нокрията на под номинал има коп 5+.
daninike - 63 го имам,голям змей е ,но е и по-шумен от 14 нокриа който е при кръстника.
За себе си от опит знам, че много лесно настивам от големи разлики в температурите зиме и лете. Поддъжайте и 30°С, но не е здравловно. Отделно загубите нарастват експоненциално и знам какъв ветрилник е.
Сашо, имах пред вид реалната температура на стените и мебелите в стаята през зимата, когато навън е -10 и надолу. Числата на машината горе и на дистанционното не са интересни. Дрехите из гардеробите ги делим на лятна и зимна колекция. Хайде малко по-рационален подход с тия температури
Нали не мислиш, че тази температура ми е приятна?! Просто има други обитатели, които се радват на топлината. А ветрилник няма, просто има комфорт с правилните машини.
Здравейте, търся съвет за избор на климатик, който ще се ползва предимно за отопление, хола е около 30 кв., северен, блок с тухли и изолация на около 12 години, дограмата ще я сменя тази година защото е първоначалната и е леш само 18 мм. Препоръчаха ми Toshiba 16 Сузуми/Мирай, или 18-ка на LG или Gree. Бюджет до към 2к. Особени изисквания нямам, може би да е по-безшумно вътрешното тяло при работа. Мерси предварително.