Страница 47 от 334 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Избор на климатик 2017

Предвид условията на помещенията, избор има, но оглед на място е задължителен за правилния избор. Иначе ще спомена следните модели - General Fujitsu ASHG18LFCA, Toshiba RAS-16G2KVP-E Super DaiSeiKai 8, Gree GWH18UC-K3DNA4F U-Crown.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2012

Здpaвeйтe, Oтпpaвям мoлбa зa пoмoщ зa избop нa употребяван ĸлимaтиĸ за пoмeщeниe 14 ĸв. c южно изложение. Към момента съм се спрял на два климатика на които цените им са идентични - около 500 лева Toshiba RAS-221B японски на 100V и Panasonic CS-YW12GKE малайзийски на 220V. Какво бихте ми препоръчали?

4. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Извинявай, но ти си тръгнал да си купуваш К2У, а не си прочел поне малко от темите във форума за климатици. Това си личи от въпроса ти. Без да познавам параметрите на климатиците, мога да ти кажа, че искаш да сравняваш ябълки с шикалки, примерно. Прочети темите за японските /не малайзийски климатици/.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от daninike Виж публикацията
    Здравейте!
    Какъв климатик бихте ми препоръчали за следното помещение: ХОЛ - 31кв.м. (80куб.м.) в новострояща се кооперация в гр. Пловдив. Иложението е юго-западно. Има 15кв.м. прозорзи. Сградата е с 10см. изолация. На тавана съм сложил 10см вата с гипсокартон. Климатикът ще се ползва за отопление и за охлаждане. Желаните температури са 24-25гр. през зимата и 26 през лятото. Апартаментът е на 2ри жилищен етаж. Сумата е до 3000лв. с монтаж. Желая външното тяло да е тихо, защото ще е монтирано на терасата на спалнята.

Бях се спрял на Фуджицу 14LBC NOCRIA, но разбрах че му били доста шумни и двете тела.

Какво ви е мнението за Мицубиши MSZ FH35VE? Ще успее ли да се справи с това помещение?

Какви други модели бихте ми препоръчали, искам да взема най-доброто!

Благодаря!
    Такова помещение в Пловдив се отоплява без проблеми с 12LUCA на Фуджицу / 22 градуса тази зима, стара сграда, среден етаж, половинметрови стени, частична вътрешна изолация. Ако помещението е с "правилна форма" (затова се прави оглед!) и вътрешното тяло се монтира на правилното място, заложи на RAS-13G2KVP2-E дайсейкай 8. Не слагай по-голям. Ще си гарантираш перфектен комфорт и икономичност.
    VeleV.Klima и Aleksandars харесват това.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

SStavrev, помещението освен че е 14 m², някаква друга информация за него няма ли да дадете? Определено CS-YW12GKE може да го отпишете, но пък не мога да Ви кажа дали 221B ще Ви свърши работа.... Има въпросителни, чиито отговори ще Ви насочат в правилната посока при избора.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Само че за 25 гр в тея 30 кв,не е лошо да види Нокрията.25 гр си е сериозна температура.Освен това ,нокрията на под номинал има коп 5+.
    mkukas одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

daninike - 63 го имам,голям змей е ,но е и по-шумен от 14 нокриа който е при кръстника.

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    Само че за 25 гр в тея 30 кв,не е лошо да види Нокрията.25 гр си е сериозна температура.Освен това ,нокрията на под номинал има коп 5+.
    Да поддържаш +25°C в жилищно помещение през зимата си е мазохизъм. Такава температура се поддържа в СПА хотелите през зимата и по домовете през лятото.
    hadean, VeleV.Klima и mystikalrs харесват това.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Избор на климатик 2017

Петко, не е мазохизъм...
    ccankov73 одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията

Петко, не е мазохизъм...
    Бих го нарекъл целогодишен комфорт, но при -15, с 40гр. разлика вътре/вън, наистина ми прилича на мазохизъм

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

За себе си от опит знам, че много лесно настивам от големи разлики в температурите зиме и лете. Поддъжайте и 30°С, но не е здравловно. Отделно загубите нарастват експоненциално и знам какъв ветрилник е.
    VeleV.Klima одобрява това.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2017

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Такова помещение в Пловдив се отоплява без проблеми с 12LUCA на Фуджицу / 22 градуса тази зима, стара сграда, среден етаж, половинметрови стени, частична вътрешна изолация. Ако помещението е с "правилна форма" (затова се прави оглед!) и вътрешното тяло се монтира на правилното място, заложи на RAS-13G2KVP2-E дайсейкай 8. Не слагай по-голям. Ще си гарантираш перфектен комфорт и икономичност.
    А според теб MSZ FH35VE би ли могъл да се справи в това помещение?

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Сашо, имах пред вид реалната температура на стените и мебелите в стаята през зимата, когато навън е -10 и надолу. Числата на машината горе и на дистанционното не са интересни. Дрехите из гардеробите ги делим на лятна и зимна колекция. Хайде малко по-рационален подход с тия температури

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Нали не мислиш, че тази температура ми е приятна?! Просто има други обитатели, които се радват на топлината. А ветрилник няма, просто има комфорт с правилните машини.
    DUNDURMA и ccankov73 харесват това.

18. Тук е от
    May 2011

Здравейте, търся съвет за избор на климатик, който ще се ползва предимно за отопление, хола е около 30 кв., северен, блок с тухли и изолация на около 12 години, дограмата ще я сменя тази година защото е първоначалната и е леш само 18 мм. Препоръчаха ми Toshiba 16 Сузуми/Мирай, или 18-ка на LG или Gree. Бюджет до към 2к. Особени изисквания нямам, може би да е по-безшумно вътрешното тяло при работа. Мерси предварително.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 334 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе