3 години гаранция дават , като на новите европейки, изключая Тошибата.
Предполагам си доволен от втория.
Късмет ако ме питаш мен няма, има заложби.
Наздраве
Ако мислиш, че за 2000 лв. ще вземеш 2 климатика, които са добри колкото японски К2У, просто се заблуждаваш. За тези пари можеш да вземеш 2 К2У и то не топ модели, но които ще те топлят без проблем.
Темата за втора употреба е на друго място.Освен това всеки си има глава на раменете.
За 2000 лв. може да се климатизира сравнително комфортно с европейски машини от нисък клас и е възможно дори да е доволен.
Въпрос на вкус и приоритети.
При положение , че е писал тук обаче, считам, че е намерил правилното място и не е редно да бъде оставен просто ей така
без правилна ориентация.
Като начало Коце, моля те, има форма , посочена в началото, и е добре да бъде правилно попълнена, ако искаш професионален
отговор.
Наздраве
Моля Шоурумът го намерих на околовръстния път в ж.к. "Тракия", фирма Биттел. Има всякакви тошиби, че даже и дайкини от високия клас. На ул. "Гладстон"
има всякакви електрици на Мицубиши, даже и няколко тошиби от нисък и среден клас. Работеща машина можеш да видиш у нас или на други места, но не и в шоурум. Ако си наясно с материята или си живял по хотели 20-тина години, не е необходимо да е непременно работеща машината, за да си я представиш. Ако не си наясно, залагаш само на високия клас машини. Те няма да те разочароват.
Успех в начинанието
... Представяш си дадена машина и решаваш, че не става. След това си представяш друга, по която си плюл една година, пак представяйки си я. След това си я купуваш, напук на кошмарите и става чудо. Така са почвечето оценки на машините, с фантазия.
Когато ми се скапа дъртия панасоник, тръгнах да купувам RAS-35PSB на Хитачи, но ме разкандардисаха, заради лошата поддръжка в страната. За втори път ми се сведе такава информация, така че се преориентирах. Както писах, ходих до един шоурум и видях достатъчно интересни неща, които споделих. Не съм привърженик на марки, карам хубав опел, но не го харесвам. По същата логика си купих тошибата. Не ми харесват много неща в нея (като почнеш от тъпия йонизатор / плазма), но е хубава и върши работа. Повярвай ми, в състояние съм да оценя работата на една машина по-добре от доста "корифеи" на климатизатори, пишещи или не пишещи тук. Сега, да не вземеш пак да се засегнеш??
dodo_pv, отвори плазма касетата, избърши теловете с едно памуче и ще имаш плазма като пушка. Не съм гледал в детайли какво представлява касетата на 8-цата, но едва ли е по различна от на 6-цата. Всякакво плакнене и киснене при мене нямаше ефект. Миналата година пролетта с една хартийка през процепите почистих нагара , който се бише образувал върху теловете. Бавно внимателно без да я разглобявам 2 часа си играх. Сега есента го реших по бързата процедура, прежалих няколко щипки, памук, спирт, после плакнене и да видиш как мирише на озон та ще се отровиш. Няма такъв филм "...то не всеки го усеща...зависи колко е влажно...колко е голяма стаята...". Натискаш копчето и освен синята лампичка тръгва и се усеща специфичната миризма. И всички вече я усещат. При 6-цата плазмата консумира около 3W и при off се вижда кога работи. Когато бяха теловете с нагара при off ги нямаше тези 3W и нямаше и миризма.
Може. Да си търси тогава други начини за оправия. Ако изобщо има такива.
Начини винаги има. Важното да го правят хора които разбират какво правят и го правят с желание.
Начинът съм го намерил, ама няма време за настройка. Трябва да се доближи катода до топлообменника, на правилното разстояние. Много е простичко. Хубавите плазми са с касети. За сведение на тези, които залагат основно на плазмения филтър.