Вашата машина не е LMCA. По скоро LFCA.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Вашата машина не е LMCA. По скоро LFCA.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Здравейте lo6o. Моето разположение и квадратура са 1 към 1 с вашето, без изолация в Благоевград. Отоплявам го с 14 нокриа до - 15 и поддържа 23 без проблем. Пусната 3 степен на вентилатор без усет за дискомфорт-разбира се това е субективно. Аз поне не успях да подкарам 2 машини да работят заедно и комфортно. Другата е дайкин 18,но когато пусна и 2та единият винаги минава на минимум и на 1ва степен вентилатор, а другия бълва жега. . Играх си цял ден, но не успях да ги уравновеся. Според моето усещане, с 2те машини има повече течение в помещението. Може би защото са различни марки. Само с нокрията на 5 метра по диагонал термометър поставен на пода бяга само с 1 градус от настроеното. Успех в избора!
Sent from my X10 Plus(F2D6) using SetCombG Forums mobile app
Аз няма такава машина , просто давам пример. Но говоря точно за LMSA защото LFCA е 2400 лева с монтажа. Нали тоя е идеята.
Този пост е редактиран от dragodream71; 19-02-17 в 13:17.
Аз бих си взел една машина - Mitsubishi Heavy SRK50ZMX-S и бих я монтирал на място 1, за да духа по посока дългата част на помещението. Машината е с нисък минимум (0.6 kW) и лятото ще охлажда доста комфортно. Също има и доста мощ в нея, като същевременно е и тиха. Помощението е изолирано, така че би трябвало машината да се справи без проблем, особено с 21 градуса. Има си и 24-часов йонизатор, който аз лично усещам. Мнението е на непрофесионалист. Успех!
Параметри:
0,6 kW - 7.7 kW - Отопление
Twin Rotary компресор - 1500W
Хладилен агент R410A - 1500 грама
Вътрешно тяло 13.5 кг / Външно тяло 45 кг
Този пост е редактиран от babati; 19-02-17 в 14:09.
Местата на две машини не са избрани добре. Машина 1 ще топли машина 2 и ще я обезмисли. Според мен две машини ще е най доброто решение, но задължително от една марка и модел. Места има достатъчно, да се разположат добре - въпрос на добронамерен оглед от професионалист.
... а какво не им работи на скоростите на турбината?
Когато споменатото мицубиши достигне зададената температура, автоматично намалява оборотите на турбината, дори да си ги фиксирал ръчно на определена степен. При малките машини, в малки помещения (като моята 20-ка), това е перфектно решение. Но в горното задание нещата ще са различни, особено ако вътрешното тяло се постави на място № 1. Няма да успява да обръща въздуха при много ниски външни температури и ще има разлика в температурата на различните места в стаята.
lo6o,с твоя бюджет бих разгледал нови машини на 100/200в.,има много сериозни машини които ще ти свършат идеално работа.
какво ще кажете за този Инверторен климатик MSZ-FH50VE/MUZ-FH50VE ? И като са 2 климатика няма ли да харчи повече ток ?
И това плазмен фитър май е същото като йонизарот ?
и междо другото колко Киловата мощност ми трябват за отоплени/охлаждане на това помещение? аз ги гледам да са над 5киловата.
И помещението няма прегради. и мисля че с един на позиция 1 ще обхване цялото помещение? няма какво да спира струята ? на същото положение лятото го охлаждат с една 12-ка Осака (стара) е за отопление не работи добре...
Този пост е редактиран от lo6o; 20-02-17 в 09:18.
Аз също гласувам за 2 машини, 13 suzumi+, 35 zs-s, 12 luca. Иначе една торба с пари и резултатите може да не ви харесат. За тока зависи от избраните градуси на ДУ.
Този пост е редактиран от avenger; 20-02-17 в 13:41.
6 kw на номинал при 7 градуса външна. 7.4kw при - 10 и 5kw при - 15
Sent from my X10 Plus(F2D6) using SetCombG Forums mobile app
Fujitsu добре се рекламират, хванали са му цаката Всичко пишат на макс. Примерно на -7 си "вади" номинала и тн. Но реално кой би си ползвал климатика по този начин? 30 градуса на ДУ, вентилатор High, което при Nocria-та е 46 dB
Този пост е редактиран от babati; 21-02-17 в 03:04.