ААТ
С 2 климатика Daikin ftxb35c за голямата и ftxb25c за малката се вмествате в посочения бюджет.
ААТ
С 2 климатика Daikin ftxb35c за голямата и ftxb25c за малката се вмествате в посочения бюджет.
Ако не ти е угодна цената на конкретен модел и си казваш "за тези пари по-добре еди какво си", моля те недей да генерализираш и да заклеймяваш производител или продукт, който дори не си имал и до който не си се докосвал.
След "Gxr" има още много 'читави" модели и това, че темата за Шарп е глуха говори достатъчно. Аз лично имам един от тези модели - ay-xp12LSR. Машината е от ниския клас и я взех за 1100 лева с монтажа. Не я знам колко е икономична с лекото си външо тяло (33 кг) и с капилярната тръбичка, но мога да ти кажа, че по начин на работа (интелигентност, отваряне/затваряне клапи, дефрости и тн) слага топ серията на MHI (ZMX-S) в малкия си джоб. Имам и двете машини и го заявявам категорично. Топли перфектно и на -20 и вече 5-6та година не съм имал с него абсолютно нито един проблем. Монтиран е на север, винаги работи в лоши условия и топли помещение 18+ квадратни метра - справя се перфектно. Не ми се е налагало да го поливам с кофички от кисело мляко, да му слагам тампони или подменям части.
Не искам да коментирам високия клас като този по-долу, защото го нямам и не би било "политически коректно" коментирам, но и не мога да си представя машината да е лоша.
PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.
Просто са ви скъпи Шарповете, това е... За втори път в последните 2 седмици виждам мнение на участник, който има вече утвърдено негативно мнение за продукт (без дори да го е виждал) и то само поради факта, че "има по-добро за тези пари".
Този пост е редактиран от babati; 26-02-17 в 14:15.
Здравейте на всички,
Моля за Вашите компетентни съвети за избор на климатик.
1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa – жилищнo помещение – хол
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa – и за охлаждане и за отопление
3. Kaĸвa e:
a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo 22 м2, 57,2 м3
б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa – ΠBЦ тpoeн cтъĸлoпaĸeт с ниско емисийно стъкло
в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 3,92 м2
; г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo - източно
д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa – 6 етаж, хол, вътрешен апартамент
4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo - София
5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa – 20-22 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa – няма изолация, температурата през зимата е около 15 градуса
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви – има обособен кухненски бокс, има готварска печка, пералня, абсорбатор и хладилник
8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop - 1000-1200 лева.
9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe – 20-22 градуса
Благодаря предварително на всичко за отговорите.
Споменатото мицубиши е много далече от дайсейкая, екстрите са непричем.
Значи фуджитсуто също е ок. Не ми трябват екстри трябва да му е добър ауто режима, въф форума се споменаваше нещо за ленивост при дайсекая на ауто и някакво препограмиране, но не знам дали за 8 серия важи. Искам да му задам някакви градуси в началото на зимата и до пролетта да не се пипа. Какво изложение беше най подходящо за външното тяло (има възможност за север или запад)
Ако ще се използва предимно на отопление, северното изложение е най-кофти за външното тяло.
Бабати, за Шарп писаха, че спират дейността си по отношение климатиците. Сега дали някой китаец ще прави нещо с това име, както май турци правят Тв-та не знам.
Правят.....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Вярно, правят -> Ductless Mini-Split Air Conditioners даже и ОЕМ имат при сещаш се кои
Благодаря за съвета. Отидох да огледам как изглежда вътрешното тяло и май ще е върпосната Toshiba 13 Suzumi. Само че виждам всякакви буквички и цифрички в моделите и рядко по сайтовете пише и модификацията.
Дали е възможно да ми дадете пълното име на климатика (с бувките и цифрите), за да го ползвам.
Също така дали е възможно да ми подскажете иде от къде може да се намери с добра цена за съответната машина, както и читав монтаж, койот да не го претупат. Преди, до колкото помня поне, правилото беше: От където купиш машината, от там ти е монтажаи съответно, монтиралата фирма носи и гаранцията.
На Фуджицу аутото е доста читаво ,не се одрямва топли добре ,адекватно повишава оборотите ако вдигнеш градусите.
Алекси, като си казал А, кажи и Б! Всички машини, имащи опцията автовентилатор, започват работата така. Дори оксовете и ниския клас на Мидея