Ей, благодаря ти! Готов си за политик.
nikolai4ooo, проблем няма, но това че някой го мързи да върне страница, две назад, не означава, човек трябва да повтаря това което е описал при всяка молба.
Ако това се отнася до мен. Просто исках да кажа, че всичко е условно и строго индивидуално. Затова ходим по огледи, гледаме, мислим варианти, премисляме, обсъждаме с клиента и накрая той решава. Често няма алетернатива, има само едно място за монтаж и то е лошо. Доста пъти имам различни виждания за монтажа, но който плаща, той поръчва музиката.
Този пост е редактиран от Mega; 21-02-17 в 23:33.
Зависи какви са машините. При мене малко са разминати, перките не са точно една срещу друга, около 30см. са отместени. Тошибата не върти с високи обороти перката когато си работи без назобване. И на 3,5метра не пречи на нищо. 25ZM-S напротив, стане ли външната някъде под +3...+5 вентилатора на външното отива на макс и е като хеликоптер. Дори и да работи компресора на минимум. И пречи на всичко.
И аз не мога да си представя да ми се монтира климатик и някой да виси от 20метра надолу с главата.
Здравейте, моля за помощ при избор на климатици. Необходими са три климатика за три стаи.
Предпочитам да са от една марка.
Като първи избор съм се насочил към TOSHIBA SUZUMI+.
Втори избор - Fujitsu - ASYG LUCA - ако успея да се вместя в бюджета.
Моля за мнение на специалистите и ползвателите на TOSHIBA SUZUMI+ с какви мощности да бъдат климатиците:
- дневна 10-ка или 13-ка
- спалня 1 - 10-ка(дали няма да е голям)
- спалня 2 - 10-ка
Височината на помещенията е 261-263см.
1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - тъpгoвcĸo, жилищнo, oфиc, мaгaзин и т.н? - жилищно
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - oxлaждaнe и oтoплeниe
3. Kaĸвa e:
a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
- дневна 16.3м2/47м3
- спалня 1 – 9.3м2/23м3
- спалня 2 – 13.6м2/36м3
б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); - троен стъклопакет с включени КА стъкло и стъкло 4 сезона
в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
- дневна 3.5м2
- спалня 1 – 1.85м2
- спалня 2 – 4.1м2
г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; североизток; изток; юг – и трите изложения са външни стени, като в дневна и спалня 1 почти не виждат слънце.
д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa,- първи етаж;
ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?- Апартамент/стени - тухла
4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa? – гр. Бургас
5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? – лято:25/26гр.; зима 22/24гр.
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? – тавана навсякъде е с 10см. изолация с вата На стените: в дневна североизточна стена с 5см вата/вътрешна. Планирана е и изолация на външните стени - при финансова възможност.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? – стандартни уреди в кухнята, телевизори във всяка стая.
8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop. – до 4500лв с монтаж.
9. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
3x10 Тошиба Сузуми би трябвало да свършат работа. Разбира няма да е лошо да направите и оглед.
Този пост е редактиран от babati; 25-02-17 в 03:06.
Щото сузумито не го прави
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Ако някой не може да спи, заради дефроста на машината, значи определено не е за климатик за отопление. Има маслени радиатори, ама и те пукат, не дават сън на нервните.
То има дефрост и дефрост. Не едни клими е по-шумен на други климатици е доста незабележим.
Дефроства си, ма нормално
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk