Човекът си го е написал - "4х3.2м няма място за подпрозоречен". Що не четете, бре?!
Ами за какво са ти тези 18-ки тогава? Мицубиши 35 zs-s (12-ка)ще ти свърши работа.
Здравейте и благодаря, че споделяте своето знание и експертиза с другите
Предстои ми да климатизирам един етаж от къща и ще бъда благодарен за мнение кои са удачните климатици...
Малко предистория :
Етажът е трети, последен, 25см. стени от тухла четворка
Долният етаж се отоплява зимата, нецелодневно, с локално парно
Предстои на етажа да сложа това лято 10см. стереопор или каменна вата отвън и на тавана от външната страна под покрива. Ако не успея да излорам целия, поне изток, север и тавана е сигурно, че ще сложа излозация...
Къщата е в едно пернишко село, на 860м.н.в.
Етажът е нисък, средната височина е 2,20м...
Търся два климатика за две помещения, както следва :
- спалня, външни стени запад и юг, прозорец 1,5кв.м., 5 камерен профил, двоен стъклопакет бяло - 4 сезона, 17кв.м., около 38куб.м. празно без мебелите
- хол, трапезария, кухня в едно - външни стени са частично север и юг, изцяло изток, три прозореца + врата, обща площ около 5,5кв.м., петкамерен профил, двоен стъклопакет бяло + 4 сезона. Ел. уреди - телевизор, малка готв. печка, абсорбатор, керамичен котлон. Около 33кв.м., около 72куб.м. празно без мебелите
Ще разчитам зимата да поддържат поне 21 градуса с ниска консумация, лятото спорадично да охлаждат...
Питанките ми са в посоки :
1. Към какви климатици да се насоча, бюджет нямам, бих дал и х 2000лв. за климатик, но разбираемо, ще съм щастлив да дам и 1400лв. примерно
Приоритет ми е отоплението и ефективността на работа, за да ми е топло и да не ме плашат сметките за тока
А, да, тази година в големите студове беше -20 при нас, но обичайно зимата под -10 не се задържа...
2. Къде да сложа климатиците спрямо долната схема? Юг или Изток за хола? Юг за спланята?
3. Мисля си за подови/конзолни климатици, тъй като разстоянието между прозореца и тавана ми е много малко.... Дали така разположени мебелите позволяват подови климатици? Ако не, ще мисля за обичайните тела, встрани от прозорците върху стената на около 2м. от пода?
4. Попадна ми изгодно (по моите представи изгодно) Midea MUEE53 / MOUE-53K за около 1200-1300лв. Има ли смисъл да се обсъжда такъв климатик според вас или ще препоръчате нещо съвсем друго?
Благодаря за отделеното време...
За спалнята бих си сложил: Mitsubishi Heavy SRK25ZS-S (понеже е много тихо)
За хола: Mitsubishi Heavy SRK35ZMX-S /// Fujitsu ASHG12LTC /// Toshiba RAS-13G2KVP-E DaiSeiKai 8
За монтажа на телата най-добре да каже специалист на място. Успех!
Здравейте , бих искал да ме посъветвате или да оцените предлаганите ми климатици(втора цедка)
Климатика е за стая 20 квадрата на 3 метра с изолация и дограма ....за Пловдив става въпрос.
National CS-V28K8
Mitsubishi MSZ-SV288
Hitachi RAS-E25Y
SHARP AY-B28EXF
FUJITSU AS-258SE5 NOCRIA
Малко помощ .Даите мнение за lg e12em в момента е на промоция в технотата .Трябва ми за отопление на 25кв хол добре изолиран южно изложение.Намирам се в Благоевград тук рядко падат температурите до -10-15 обикновенно са около нулата.
Тази 12ка има 20 кг. външно тяло . Аз не бих рискувал , за помещтение 25 кв.м. въпреки че е южно и добре изолирано си трябва истински климатик , особено за температури около нулата.
Този пост е редактиран от gerhar; 30-03-17 в 21:21.
Или Шарпа, който си посочил, или този:
SHARP AY-Z28S
Този пост е редактиран от tony34al; 30-03-17 в 21:58.
extory
Ето как изглежда SHARP AY-Z28S посочено от Тони:
https://www.youtube.com/watch?v=6pFw0ECs7P4
И FUJITSU AS-258SE5 NOCRIA ще се справи без проблем в това помещение от 20м2.
.Избирай между тези 2-та.Кой ти харесва повече грабвай него.
Този пост е редактиран от bobovo; 31-03-17 в 00:04.