Страница 68 от 334 ПърваПърва ... 1858666768697078118 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,006 до 1,020 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2016

Отговор: Избор на климатик 2017

[QUOTE=bobovo;816979]extory
    [FONT=arial black]

Според мен всичките ще свършат работа , въпроса е кой по-комфортен(тишина се иска
    Някакви по-подробни характеристики на шарпа и нокрията ?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от loudiddd Виж публикацията
    Това са предложенията, така ли?

За Дайкин нещо или по-добре тези Митсубиши/Фуджи/Тошиба?

За спалнята няма ли да е по-добре подов, с оглед да няма много обдухване отвисоко?
    Без оглед няма да стане коректно,но подови Дайкини ти влизат в бюджета,за тишина и комфорт отнасят моделите предложени ти по-горе.Скоро ще има и подов на R-32 и ако цената е ОК взимаш него.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Здравейте,
    Очакват ли се подови машини 7000БТУ?
    За стая около/под 14м2 калкулаторът на ММС ми препоръчва 20-ица Дайкин(7000БтУ), а най-малкият подов е 25-ца(9000). На другите марки най-малките подови също са на 9000БТУ.
    Какво ще загубя/спечеля, ако сложа 25-цата подов в тази малка стая? При това спалня и няма да се гони много топло, по-скоро да е максимално безшумно.
    Ако ще работи на вкл/изкл, дали да не сложа Грее за доста по-малко пари?
    Все чуденки, ще съм благодарен да споделите мнения и препоръки.
    ПП Разбира се, няма да се цинцаря ако трябва срещу заплащане за оглед на място, но все пак поне малко да съм в час.

5. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Нищо няма да загубиш .
    mkukas одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Слагай Gree и не го мисли.

Изпратено от моят LG-D855 с помощта на Tapatalk

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Здравейте!
    Какъв климатик да избера за отопление?
    1. Ще се използва в хол (+ кухня).
    2. Общата големина на помещението е около 90м3 (около 34м2), североизточно разположение.
    3. Живея в северна българия, до р. Дунав и тук зимите са ад за климатиците - влага(мъгла) + големи студове, до -20 градуса, че и повече.
    4. Желаната температура, която искам да поддържам е около 23 градуса.
    5.Тухлен блок, втори етаж, като помещенията под и над мен се отопляват. Апартаментът е с външна топлоизолация от стиропор, с дебелина 8см. Прозорците са с обща площ от 13м2, 4-камерна PVC дограма, с двоен стъклопъкет четири сезона.
    6. Сумата, която съм готов да отделя е до 2500лв.

П.П.: Имам нужда от съвет, тъй като в момента в това помещение съм с Mitsubishi Electric MSZ-SF50. Тази зима му беше първа и беше истинско изпитание, като все още нямах и външна изолация. Признавам, климатикът успяваше да стопли дори и при -15 + мъгла, да поддържа 20-23 градуса. НО! Дори и при -3 и висока влажност, климатикът влизаше в едни омагьосани цикли на дефрост през точно 30-35 мин. за по 15-тина минути, като през това време температурата падаше от 22 на 20. След това успяваше да възстанови температурата до 20тина минути, но цикълът от 30 минути се повтаряше отново и отново, понякога и в продължение на няколко денонощия. Пробвал съм да сваля зададената му температура дори и на 20 градуса, но уви - ефект нямаше! Когато влажността не беше толкова висока, работеше дори и до -10 без чести дефрости. Изчетох доста и разбрах, че алгоритъмът на дефрост доста му куца на тоя модел, което мен хич не ме устройва!

Ориентирал съм се към 2 модела, а именно:
    Mitsubishi SRK-50 ZM-S;
    Fujitsu ASYG 18 LFCA.

Гледам, че на хартия Фуджицуто има по-добри параметри, дори и при минусови температури, но чета доста добри отзиви и за 2-те машини.
    Ще съм ви благодарен, ако споделите, кой от 2-та модела, КАТО ПРИЕМАМ И ДРУГИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, е по-подходящият!
    Кой от тях е с по-грамотен алгоритъм на дефрост в тези условия, тъй като тази зима, понякога бях благодарен ако направеше дефрост през по-дълъг интервал от 30мин.!
    Благодаря предварително!

8.  

9. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Може да включите към списъка и Gree U-Crown, GWH18UC-K3DNA4F

Sent from my iPhone using Tapatalk
    P.Hristov одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Само да допълня към мой пост №1008 защо не съм дал повече подробности за стаята както е прието във форума и защо предполагам, че малка машина би ми свършила работа.
    Отопляваме стаята с конвектор 1,2квт, който през изминалата студена зима в дните и нощите с най-ниска температура работеше в режим 2до3:1 вкл/изкл, което дава средна мощност 900вт. А на Дайкин например 20-ца от профи серията(К) дава по каталог при -10гр 1,36квт отоплителна мощност.

11. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Здравейте!
    Какъв климатик да избера за отопление?
    1. Ще се използва в хол (+ кухня).
    2. Общата големина на помещението е около 90м3 (около 34м2), североизточно разположение.
    3. Живея в северна българия, до р. Дунав и тук зимите са ад за климатиците - влага(мъгла) + големи студове, до -20 градуса, че и повече.
    4. Желаната температура, която искам да поддържам е около 23 градуса.
    5.Тухлен блок, втори етаж, като помещенията под и над мен се отопляват. Апартаментът е с външна топлоизолация от стиропор, с дебелина 8см. Прозорците са с обща площ от 13м2, 4-камерна PVC дограма, с двоен стъклопъкет четири сезона.
    6. Сумата, която съм готов да отделя е до 2500лв.

П.П.: Имам нужда от съвет, тъй като в момента в това помещение съм с Mitsubishi Electric MSZ-SF50. Тази зима му беше първа и беше истинско изпитание, като все още нямах и външна изолация. Признавам, климатикът успяваше да стопли дори и при -15 + мъгла, да поддържа 20-23 градуса. НО! Дори и при -3 и висока влажност, климатикът влизаше в едни омагьосани цикли на дефрост през точно 30-35 мин. за по 15-тина минути, като през това време температурата падаше от 22 на 20. След това успяваше да възстанови температурата до 20тина минути, но цикълът от 30 минути се повтаряше отново и отново, понякога и в продължение на няколко денонощия. Пробвал съм да сваля зададената му температура дори и на 20 градуса, но уви - ефект нямаше! Когато влажността не беше толкова висока, работеше дори и до -10 без чести дефрости. Изчетох доста и разбрах, че алгоритъмът на дефрост доста му куца на тоя модел, което мен хич не ме устройва!

Ориентирал съм се към 2 модела, а именно:
    Mitsubishi SRK-50 ZM-S;
    Fujitsu ASYG 18 LFCA.

Гледам, че на хартия Фуджицуто има по-добри параметри, дори и при минусови температури, но чета доста добри отзиви и за 2-те машини.
    Ще съм ви благодарен, ако споделите, кой от 2-та модела, КАТО ПРИЕМАМ И ДРУГИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, е по-подходящият!
    Кой от тях е с по-грамотен алгоритъм на дефрост в тези условия, тъй като тази зима, понякога бях благодарен ако направеше дефрост през по-дълъг интервал от 30мин.!
    Благодаря предварително!
    И двете ще свършат работа. Аз бих взел фуджика.
    mkukas одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    И двете ще свършат работа. Аз бих взел фуджика.
    А от към дефрости как е? Има ли ненужни такива? На сегашният ми също му дават добро топлоотдаване при -10, обаче с тези размразявания...ужас! Как е фуджито, спрямо хевито?

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Благодаря ви за отговорите, все пак реших да поразвържа кесията и да взема SRK50ZMX-S, предполагам, че няма как да сгреша с този модел?

14.  

15. Member Аватара на mkukas
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Ще споделяш

Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk

16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Живее в
    София

И на мен ще ми е интересно. При мен помещението е доста подобно.
    Много скоро ще обявят и новия модел - 50ZSX-X.
    А защо не погледнеш и SRK / SRC 63 ZR-S?
    На промоция е :
    http://powerclima.com/index.php?page=details&id=273

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

С ZSX малко ме е страх, защото е нов модел и все още няма отзиви, докато ZMX е вече изпитан. Колкото до SRK/SRC 63 ZR-S, гледал съм го и него, добър избор ми се струва, но смятам че тази допълнителна мощност, за това помещение, няма да ми е необходима. Смятам, че на ZMX консумацията ще е малко по-ниска. Все пак ще се радвам някое по-компететентно лице да изкаже мнение относно двата модела.

18. Тук е от
    Jan 2017
    Живее в
    Карлово

Здравейте , имам конвекционална 24-ка Дженерал има ли смисъл да я заменя за инверторен климатик . Колко икономия ще дава инвертора и има ли смисъл да се сменя като си работи хайвана.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе