Страница 65 от 334 ПърваПърва ... 1555636465666775115 ... ПоследноПоследно
Резултати от 961 до 975 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Mar 2017

Отговор: Избор на климатик 2017

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    или поне да може да духа успоредно на него.
    Успех!
    Точно там мисля да е, благодаря за съвета!
    Този пост е редактиран от madden; 22-03-17 в 09:32.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2007

ЗдpaвeйтeΠpeдcтoи ми пoĸyпĸa нa ĸлимaтиĸ тoвa лятo зa cтaя oт ĸъщa. Cтaятa e бeз изoлaция, нo e c РVС дoгpaмa. Cтaятa e нa 2pия eтaж нa ĸъщaтa. a ĸъщaтa e нa 3 eтaжa. Ha гopния eтaж ce живee цeлoгoдишнo и cъщo ce oтoплявaмe c ĸлимaтиĸ(Πaнacoниĸ 9ĸa). Kъщaтa ce нaмиpa в Бoжypищe. He ca няĸaĸви aдcĸи cтyдoвe, нo тaзи гoдинa тeмпepaтypaтa пaднa дo пoд -20 зa ceдмицa или дopи двe. Cтaятa e няĸъдe мaлĸo нaд 20ĸв.м., мoжe би 21 22, нe cъм cигypeн тoчнo. Зa cтaятa тъpcя няĸaĸъв пpocт ĸлимaтиĸ бeз eĸcтpи, нo мoщeн, гoтoв дa ce cпpaви cъc вcичĸo, нaй вeчe cтyдoвe и мъгли.Πpинципнo бюджeтa, ĸoйтo бяx пpигoтвил бeшe 1500лв. и ce бяx нacoчил, ĸъм тaĸa извecтният нa вcичĸи ĸлимaтиĸ "LUСА" 12ĸa нa Gеnеrаl. Инвepтopeн ĸлимaтиĸ Fuјіtѕu Gеnеrаl АЅНG12LUСА/АОНG12LUС, 12000 ВТU, Kлac А++Ho ĸaтo paзглeдax caйтoвeтe ми ce пoявиxa дpyги двa фaвopитa:Xипepинвepтopeн ĸлимaтиĸ Міtѕubіѕhі Неаvу ЅRК25ZМХ-Ѕ/ЅRС25ZМХ-Ѕ, 9000 ВТU, Kлac А++Xипepинвepтopeн ĸлимaтиĸ Fuјіtѕu Gеnеrаl АОНG12LМСВ/АОНG12LМСВN, 12000 ВТU, Kлac А++Moля cпoдeлeтe няĸaĸви мнeния и впeчaтлeниe. Mнoгo тъpcиx инфopмaция зa тoзи cпeциaлeн мoдeл нa Gеnеrаl Nоrdіс(LМСВ), нo нe нaмepиx нитo мнeния нитo mаnuаl-и. A зa Mитcyбишитo .... He cъм чyвaл дa имa нeдoвoлeн тexeн пoтpeбитeл. Ocoбeнo нa Dіаmоnd cepиятa им.Щe чaĸaм c нeтъpпeниe ĸaĸвo миcлитe.Дocĸopo.

4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Живее в
    София

Здравейте. Направете оглед със специалист. Има хора тук, които могат да се справят перфектно.
    Относно фуджаците - според мен АЅНG12LUСА е по-добрата машина от АОНG12LМСВ, а е и поне 100 лв по-евтина.
    Сузуми+ според мен също е добър избор.
    Поздрави

5. Тук е от
    Mar 2017

Здравейте! Бих искала да си закупя климатик, който ще използвам както за затопляне така и за охлаждане. Бих искала да поддържа 23-25 градуса в помещението. Нищо не разбирам от климатици, което е и причината да се обърна към вас. До сега съм се отоплявала на печка на твърдо гориво, но през май чакам бебе и предпочитам по-чисти методи на отопление. Освен това жилището ми е гарсониера в панелен блок с южно изложение- лятото става много горещо (живея в Шумен). Стаята, в която планирам да сложа климатика е хол с кухня - 47 куб. м. има хладилник, фурна, телевизор, пералня, индукционни котлони, микровълнова. Едната стена е частично външна със западно изложение. Има външна изолация на целия апартамент с 6 см. стириопор с висока плътност (17 на кубик). Дограмите са PVC от зората на PVC-то без каквито и да е екстри, както и съклопалета - 2.38 кв.м. На тавана има изолация - 10 см. вата и гипсокартон, пода също е изолиран с 5 см. стиропор.
    Апартамента както казах е панелен, южен на трети етаж, вътрешен, само част от едната стена (на стаята за която предвиждам климатик) е външна западно изложение. Чудя се дали отоплителното тяло да е на пода или на тавана (не знам каква е разликата - мисля че на пода ще топли повече?) Не искам да се усеща вятър, течение и т.н., заради бебето, което също ще прекарва основно време в тази стая. Бюджета който съм предвидила е около 1500 лв. като може да лавирам + - 100 лв. ако се наложи. За сега това което съм разбрала е че моделите на панасоник произведени в малайзия са "железни" - но представа нямам кои са тези модели...
    Съжалявам за лаишкя пост... силно се надявам след като се посмеете на познанията ми да ми помогнете да ги обогатя и в крайна сметка да успея да си купя климатик до края на април .
    Освен това държа климатика да е инверторен и икономичен
    Този пост е редактиран от Son4eto; 22-03-17 в 13:10.

6. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от zeroheat Виж публикацията
    ЗдpaвeйтeΠpeдcтoи ми пoĸyпĸa нa ĸлимaтиĸ тoвa лятo зa cтaя oт ĸъщa. Cтaятa e бeз изoлaция, нo e c РVС дoгpaмa. Cтaятa e нa 2pия eтaж нa ĸъщaтa. a ĸъщaтa e нa 3 eтaжa. Ha гopния eтaж ce живee цeлoгoдишнo и cъщo ce oтoплявaмe c ĸлимaтиĸ(Πaнacoниĸ 9ĸa). Kъщaтa ce нaмиpa в Бoжypищe. He ca няĸaĸви aдcĸи cтyдoвe, нo тaзи гoдинa тeмпepaтypaтa пaднa дo пoд -20 зa ceдмицa или дopи двe. Cтaятa e няĸъдe мaлĸo нaд 20ĸв.м., мoжe би 21 22, нe cъм cигypeн тoчнo. Зa cтaятa тъpcя няĸaĸъв пpocт ĸлимaтиĸ бeз eĸcтpи, нo мoщeн, гoтoв дa ce cпpaви cъc вcичĸo, нaй вeчe cтyдoвe и мъгли.Πpинципнo бюджeтa, ĸoйтo бяx пpигoтвил бeшe 1500лв. и ce бяx нacoчил, ĸъм тaĸa извecтният нa вcичĸи ĸлимaтиĸ "LUСА" 12ĸa нa Gеnеrаl. Инвepтopeн ĸлимaтиĸ Fuјіtѕu Gеnеrаl АЅНG12LUСА/АОНG12LUС, 12000 ВТU, Kлac А++Ho ĸaтo paзглeдax caйтoвeтe ми ce пoявиxa дpyги двa фaвopитa:Xипepинвepтopeн ĸлимaтиĸ Міtѕubіѕhі Неаvу ЅRК25ZМХ-Ѕ/ЅRС25ZМХ-Ѕ, 9000 ВТU, Kлac А++Xипepинвepтopeн ĸлимaтиĸ Fuјіtѕu Gеnеrаl АОНG12LМСВ/АОНG12LМСВN, 12000 ВТU, Kлac А++Moля cпoдeлeтe няĸaĸви мнeния и впeчaтлeниe. Mнoгo тъpcиx инфopмaция зa тoзи cпeциaлeн мoдeл нa Gеnеrаl Nоrdіс(LМСВ), нo нe нaмepиx нитo мнeния нитo mаnuаl-и. A зa Mитcyбишитo .... He cъм чyвaл дa имa нeдoвoлeн тexeн пoтpeбитeл. Ocoбeнo нa Dіаmоnd cepиятa им.Щe чaĸaм c нeтъpпeниe ĸaĸвo миcлитe.Дocĸopo.
    Здравей
    Явно си запознат с тоя Нордик модел. Аз не успях да намеря много информация за него. Би ли споделил защо не го харесваш и мислиш, че LUCA-та е по-хубавия климатик. Да споделя, че мен не ми трябват никакви екстри, лускави дизайни и тн. Искам груба мощ така да се изразя Да може климатика да топли добре помещението при всякакви условия. До колкото намерих инфо Нордика е с нагревател навън в тавата, с много голямо външно тяло, 39кг. ако не се лъжа, мощни вентилатори. И поне на хартия изглежда много ефективен. Друг е впроса, че в България температурите като -20 са рядкост, може би сумарно 2 седмици за цялата година и не си струва да се запасява човек, но разликата в цените с LUCA-та не са много големи и затова ми привлече вниманието.

7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Живее в
    София

zeroheat, тук има хора, които могат да ти дадат много по-добра информация - Aleksandars, Mega.
    Аз се интересувам и понеже се имам за гърмян заек, ме дразнят много писанията на търговците.
    Хиперинверторен А++ AOHG12LMCB - тук това хипер-дупер ми боде очите.
    Този Нордик е на базата на LMC - ниския клас машина.
    Средния клас машина е LUC , висoкия клас е LT.
    Има Нордик и на базата на LT , който според мен наистина е добър, но е някъде над 2200 лв за 12ката.
    Поздрави

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

...не ми трябват никакви екстри, лускави дизайни и тн. Искам груба мощ така да се изразя Да може климатика да топли добре помещението при всякакви условия.
    При климатиците това е основната екстра. Не е като ТВ примерно. В повечето случаи цената се определя точно по възможностите на тази "екстра". Всички искат да имат модели, които да охлаждат и по-трудното - отопляват добре при всякакви условия, а не за друго. Следващата екстра е комфорта. Другите екстри не са особено много, специално в моделите за европейския пазар. Управление по интернет, при няколко модела някое филтърче, йонизатор, аспиратор (май само най-скъпите Дайкини), следящо око и това е.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Да споделя, че мен не ми трябват никакви екстри, лускави дизайни и тн. Искам груба мощ така да се изразя .
    Ми всъщност ,ти искаш де факто най важната екстра.....
    За новия Нордик все още няма мнения,модела е нов.Последната сметка на мой познати,с два нордика купени и монтирани за 3300 лева,12-ки,настроени на 19 градуса,двустаен апартамент,последния месец (почти лято !) е 135 лева.Аз живея в абсолютно същия апартамент и се отоплявам на ток (имам и парно на кимур,но не го ползвам,понеже ми излиза скъпо ,трудоемко и мръсно) ,и моята последна сметка е 95 лева.С едни стари Смядово,маслен и сух 100 килограмов,победих двата нордика.Двата радиатора струват 100 лева,а двата климатика - 3300.Радиаторите работят на 560v средно,единия е с термостат,а другия,който е като акумулираща е без.Нордиците не знам на колко работят..

11. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Защо сравняваш общата сметка за ток.Ако той топли 24/7 а ти само от 6 вечер,до 6 сутринта може и така да се получи.И аз се топля на ток и за февруари имам 68 лв. ток,ама това нищо не значи.
    mystikalrs одобрява това.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Рокер, да не си в затвора?

13. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    Защо сравняваш общата сметка за ток.Ако той топли 24/7 а ти само от 6 вечер,до 6 сутринта може и така да се получи.И аз се топля на ток и за февруари имам 68 лв. ток,ама това нищо не значи.
    Ние сме четирима,те са двама.Те са и двамата на работа,а от нас двама са кажи речи постоянно в къщи.Единият от които е зиморничав.
    Вярно е,че нощем радиаторите се гасеха.Просто беше излишно да хабят тока.Сутрин за 20 минути стаята ставаше 20 градуса,минаваха в режим "икономичен",като слънцето огрееше хола се гасеха,понеже температурата се запазваше в рамките на 20 градуса.
    Така че - винаги когато не е било необходимо съм гасил радиаторите.Длъжен съм да кажа,че те правеха същото и с климатиците .Отделно единия Смядово е сух,и тежи адски много,с керамични нагреватели е,за 7-8 минути се напича до степен да си изгориш ръката.След като поработи полвин час ,можеш да го изключиш,като той продължава да излъчва топлина още дълго време.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от ponyasd Виж публикацията
    Ние сме четирима,те са двама.Те са и двамата на работа,а от нас двама са кажи речи постоянно в къщи.Единият от които е зиморничав.
    Вярно е,че нощем радиаторите се гасеха.Просто беше излишно да хабят тока.Сутрин за 20 минути стаята ставаше 20 градуса,минаваха в режим "икономичен",като слънцето огрееше хола се гасеха,понеже температурата се запазваше в рамките на 20 градуса.
    Така че - винаги когато не е било необходимо съм гасил радиаторите.Длъжен съм да кажа,че те правеха същото и с климатиците .Отделно единия Смядово е сух,и тежи адски много,с керамични нагреватели е,за 7-8 минути се напича до степен да си изгориш ръката.След като поработи полвин час ,можеш да го изключиш,като той продължава да излъчва топлина още дълго време.
    А стига бе,с тия разходи ти уби всичко деЦко в климафеновете
    Шегичка де, да не се впрегне някой

16. Тук е от
    Mar 2017

Цитат Първоначално публикувано от Son4eto Виж публикацията
    Здравейте! Бих искала да си закупя климатик, който ще използвам както за затопляне така и за охлаждане. Бих искала да поддържа 23-25 градуса в помещението. Нищо не разбирам от климатици, което е и причината да се обърна към вас. До сега съм се отоплявала на печка на твърдо гориво, но през май чакам бебе и предпочитам по-чисти методи на отопление. Освен това жилището ми е гарсониера в панелен блок с южно изложение- лятото става много горещо (живея в Шумен). Стаята, в която планирам да сложа климатика е хол с кухня - 47 куб. м. има хладилник, фурна, телевизор, пералня, индукционни котлони, микровълнова. Едната стена е частично външна със западно изложение. Има външна изолация на целия апартамент с 6 см. стириопор с висока плътност (17 на кубик). Дограмите са PVC от зората на PVC-то без каквито и да е екстри, както и съклопалета - 2.38 кв.м. На тавана има изолация - 10 см. вата и гипсокартон, пода също е изолиран с 5 см. стиропор.
    Апартамента както казах е панелен, южен на трети етаж, вътрешен, само част от едната стена (на стаята за която предвиждам климатик) е външна западно изложение. Чудя се дали отоплителното тяло да е на пода или на тавана (не знам каква е разликата - мисля че на пода ще топли повече?) Не искам да се усеща вятър, течение и т.н., заради бебето, което също ще прекарва основно време в тази стая. Бюджета който съм предвидила е около 1500 лв. като може да лавирам + - 100 лв. ако се наложи. За сега това което съм разбрала е че моделите на панасоник произведени в малайзия са "железни" - но представа нямам кои са тези модели...
    Съжалявам за лаишкя пост... силно се надявам след като се посмеете на познанията ми да ми помогнете да ги обогатя и в крайна сметка да успея да си купя климатик до края на април .
    Освен това държа климатика да е инверторен и икономичен

Хайде, хора, моля помогнете ми малко

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Сонче, железните панасоници не са за отопление в Шумен, без да се "модифицират". По-добре някоя друга марка.
    mkukas и Son4eto харесват това.

18. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Son4eto Виж публикацията
    Хайде, хора, моля помогнете ми малко
    Нямам достатъчно знания и опит по климатичната техника и нямам претенции да съм на ниво да препоръчвам дадена машина.
    Нно тъй като гледам че си ограничена от срок, а и настоятелно питаш, също така вземайки предвид описанието на помещението което си даля и бюджета с който разполагаш аз бих насочил твоето внимание към една от тези две машини или евентуално машина втора употреба от сигурна фирма:
    - MHI SRK / SRC 25 ZM-S
    - MHI SRK / SRC 25 ZS-S

Son4eto одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе