Имам подобен на последния. Много съм доволен. Супер тих е.
Имам подобен на последния. Много съм доволен. Супер тих е.
yus, аз бих Ви посъветвал за следните комбинации:
Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZMX-S Diamond, Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-S Premium - 2 бр., Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-S Premium
General Fujitsu ASHG18LFCA Energy Plus 2, General Fujitsu ASHG07LUCA Discovery White - 2бр., General Fujitsu ASHG09LUCA Discovery White
Toshiba RAS-16G2KVP-E Super DaiSeiKai 8, Toshiba RAS-10BKVG-E Mirai - 2бр., Toshiba RAS-10PKVSG-E Suzumi Plus Shorai
MItsubishi MSZ-FH50VE, Mitsubishi MSZ-WN25VA - 2 бр., Mitsubishi MSZ-SF25VE
Panasonic CS-E18QKEW Etherea, Panasonic CS-TZ9SKEW - 2 бр., Panasonic CS-Z9SKEW Etherea
Благодаря за отговорите на Aleksandars, kokovox, и georat
Поредно питане след консултация със специалист в Бургас, какво е вашето мнение за Toshiba RAS-3M26UAV-E(мултисплит) + Toshiba RAS-B10N3KV2 X 2 + Toshiba RAS-B13N3KV2 - с японско външно тяло и пет години гаранция за 3 спални?
Колебая се между Fujitsu General 18LFC и Mitsubishi Heavy SRC50ZS-S PREMIUM, 18000 BTU за помещение хол 40 кв. м. ново строителство. Знам че Фуджика е добра опция, но Мицубишито ме изкущава с wifi опцията. Някой да има впечатления от този климатик? Как се сравнява с 18LFC?
yus
Къде го това японско външно тяло? Въпросния модел е произведен в Тайланд. Хора с мултисплит да ви обяснят предимствата и недостатъците. Мен ме разубедиха, че ако се развали външното оставаш в 3 стаи без отопление/охлаждане. Не съм сигурен, ако искаш да отопляваш/охлаждаш само една стая как ще е комфорта.
Това вътрешно тяло на Тошиба не е най-тихото на отопление. Не е шумно, но има и по-тихи като тези, които ви препоръчах по-рано. Ако сте много чувствителен към шума може да е проблем.
Ползвам в спалните MHI 25 ZM-S PREMIUM (по-старата серия на този, който се колебаеш) и съм изключително очарован от работата дори и тази зима, когато беше -20 климатиците работеха безшумно и топлеха (22-23 градуса вътре при -20 вън, в помещения 17кв и 19кв ново строителство). Така че като ползвател на марката бих препоръчал с две ръце MHI.
Този пост е редактиран от kokovox; 18-05-17 в 21:15.
Все още има някъде от Японските от 3,4,5-ни мултита,иначе всичко ново е Тайланд.И двамата сте прави.
Здpaвeйтe. Имaм Fuјіtѕu Gеnеrаl АЅНG24 ĸoeтo ce пoлзвa в ĸyxнятa ми (oĸoлo 45м2). Kлимaтиĸa бeшe cлoжeн пpeди 2 г. и зaмeни Dаіkіn FVХЅ35 ĸoйтo нa мoмeнти идвaшe мaлĸo cлaб зa тoвa пoмeщeниe. Aпapтaмeнтa ми e oĸoлo 330ĸв и гo oтoплявaм oxлaждaм нa ĸлимaтици ocнoвнo Дaйĸин FVХЅ,FТХЅ и cъм мнoгo дoвoлeн oт тяx вeчe 7мa гoдинa. Излoжeниeтo нa aпapтaмeнтa e Южнo, Hиcĸo eмиcийни пpoзopци, 10cм изoлaция нa cгpaдaтa. Toвa Fuјіtѕu нe ми xapecвa ĸaĸ paбoти oт caмoтo нaчaлo oтнocнo пpeцизнocттa и ĸoмфopтa нa oтoплeниe ĸoeтo cъздaвa и cмятaм дa гo зaмeня. Koлeбaя ce мeждy Дaйĸин УPУPУ CAPAPA 18-ĸa или Дaйĸин FVХЅ 18-ĸa пoдoв. He чe нe oтoпля или oxлaждa нo или няĸaĸ cи ce ycпивa и oxлaждa пoвeчe или oбpaтнoтo. Bиe ĸaĸвo щe мe пocъвeтвaтe ? Зacлyжaвaт ли cи 1000лв oтгope зa CAPAPATA ?
Сарарата си заслужава всеки лев, макар че е на висока цена.
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
Здравейте , имам малка къща и се отоплявам с камина с водна риза и радиатори.Къщата е изолирана добре и искам за пролетните и есенни дни да си взема климатик с подов монтаж.Отопляемият обем е 70 куб. метра .Спрял съм се на два модела Toshiba RAS-B13UFV/RAS-13N3AV2-E1 и Fudgitsu general AGHG12LVCA/AOHG12LVCA.Клоня към Тошибата.Колко е отоплителната мощност при 0 градуса , при -5 градуса?Имам природна газ до входната врата и дилемата е газ или климатик.Може да ми предложите и други марки климатици.Предварително брагодаря на всички отзовали се.