Здравейте...Някой чувал ли е марката Cooper&Hunter като климатици.Вимакс ги предлагат...
Sent from my LG-G3 using Tapatalk
Здравейте...Някой чувал ли е марката Cooper&Hunter като климатици.Вимакс ги предлагат...
Аха...дали са така надежни както ги представят.....питам ви понеже мисля да купя бюджетна машина само за охлаждане на родителите ми
Как да ти кажа,от 3-4г. Китайските климатици не са чак такива боклуци както бяха преди.
Много вярно, като гледам новата Небула на Хайер 35 кила външно, компресор Mitsubishi, 6kw. Макс на отопление за 12 е доста добре. Остава някой неробуващ на марки да се престраши.
И електроника на Хайер, дето гърми като пуканки при всеки токов удар...
Хаерите не си ли оправиха електрониката за толкова години?
Офисния Хайер преживя 3-4 зверски токови удари при което му се включи защитата и след 5-10 мин. си пердаши пак. Никакви драми.
Днес е денят за размисъл.Трябва до довечера да направя поръчката за клима за спалнята,която е 15 квадрата.
Свел съм избора до два климатика:
1.Блокбъстъра 12 LMCA на General
2.Мицубиши - Heavy SRK35ZMP-S/SRC35ZMP-S - Инверторен климатик - Техника.БГ
В ценовия диапазон 1300 +/- 50 мисля че тoва са машините.
По голяма сума не мога да си позволя.Това е предела на финансовите ми възможности .
Засега везните клонят към MHI,поради факта че вече имам LMCA и се вслушвам в съветите на съфорумници да не купувам 2 клими от една и съща марка и партида (пазарувам само от една фирма )
Към Митсубиша със се ориентирал ,поради голямата му популярност тук във форума,имам лични наблюдение над тази марка и мога да кажа че е направо "убиец",но наблюденията са ми върху 10 годишни японски машини с трафове,които нямат абсолютно нищо общо със сегашните,или поне с модела на който съм се спрял.От друга страна ,четейки постовете в съответните теми,констатирам много повече технически проблеми с MHI сравнено с General
Та така...кой от двата да бъде ?
Фирмата от която ги купувам ми дава една и съща цена за двата,така че важния фактор "цена " в случая отпада.
Този съвет е пълна глупост....
Предвид моделите от които трябва да избирате, LMC-то е по-добрия избор предвид, параметри. За това помещение, аз бих предложил SRK/SRC20ZM-S
Факта, че помещението е спалня, предразполага желание за по тиха и комфортна работа. Определено 12LMCA не покрива тези критерии, напълно. Друг модел, който ще покрие изискванията е Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 S+.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 26-07-17 в 10:11.
С риск да се повторите, но обяснете пак това с партидите за ниския и високия клас. Четат хората....
Изборът ми е направен.Собразих се с препоръките на Александър.
Малко OFF : Toва с партидите може да са наистина градски легенди,както и да е,не му отдавам много тежест.По ме озадачава изказването на Господин dodo_pv който охарактеризира цитираните от мен в по горния ми пост клими като " нисък" клас.
След като клими със средна цена + монтаж (1350/1400 лв.) се класифицират като " нисък" клас,то какъв клас би трябвало да бъдат дузините Кариери,Sang-ове,NEO-та,Treo-та,Cozy-та,Lomo-та, и т.н да не изброявам ,чиято цена с монтажа е в границите на 600-850 лева или де факто кажи речи наполовината на цитираните от мен ? Те са сигурно някакви низши (плебейски) модели ?
Тези, които четат, вече са го направили и са наясно. Но не разбраха и досега какъв е проблема с твоята тошиба и защо си отказал на хората да я диагностицират и оправят?